Connect with us

Actual

Microbuz blocat între Istria și Săcele! Și spre București se circulă greu!

Maria Ionescu

Publicat

la

Potrivit informațiilor centralizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, prin Centrul Național de Conducere Integrată, situația se prezintă astfel:
Traficul rutier pe autostrada A2 București – Constanța se desfășoară îngreunat între kilometrii 15 și 45, din cauza ceții, vizibilitatea este redusă – pe alocuri – sub 100 de metri. La acest moment nu sunt puncte de trecere a frontierei închise, cu excepția punctelor de trecere a frontierei de la Dunăre, fiind închise din cauza gheții formate. Toate aeroporturile sunt deschise. Porturile Medgidia şi Murfatlar sunt închise din cauza formării podului de gheaţă, iar traficul fluvial este închis pe 18 de căi navigabile. Circulația feroviară se desfășoară în condiții de iarnă, 9 trenuri au înregistrat întârzieri de peste 60 minute în ultimele 24 de ore. În intervalul amintit, la nivel național au fost efectuate 8.601 intervenții medicale de către SMURD și serviciile de ambulanță, dintre care 200 pentru gravide, 157 pentru persoane dializate și 95 pentru persoane fără adăpost. Elicopterele SMURD au executat 7 misiuni medicale pentru salvarea a 7 persoane în județele Harghita, Ialomița, Tulcea, Constanța și Caraș-Severin.
Județul Constanța
Din cauza vântului care a spulberat zăpada pe carosabil, spre 7 localități (sat Coroana/com. Albeşti, sat Vâlcele/oraș Negru Vodă, sat Cuiugiuc/com. Lipniţa, sat Viile/com. Ion Corvin, sat Măgura/com. Cerchezu, sat Potârnichea/com. Topraisar și sat Biruinţa/com. Topraisar), drumurile au fost impracticabile. Autoritățile locale au acționat pe parcursul zilei cu utilaje pentru deszăpezire, la momentul informării nemaifiind localități cu drumuri blocate (la ora 01:00 s-a reușit deblocarea ultimului drum către satul Coroana). Între localitățile Istria și Săcele, un microbuz cu 26 de pasageri a rămas blocat în zăpadă pe DJ 226. Pentru salvarea persoanelor și deblocarea autovehicului autoritățile locale au acționat cu 2 utilaje, acesta fiind repus pe partea carosabilă fără alte probleme. Un autotren a efectuat o manevră greşită la ieşirea dintr-o fabrică de confecţii şi s-a înzăpezit în localitatea Năvodari pe un drum curăţat de zăpadă. A fost anunţată Primăria Năvodari, problema fiind rezolvată, ieri în jurul orei 18.00.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

În plin scandal legat de regulamentul de parcare, polițiștii locali au aplicat sancțiuni de peste 27.000 de lei în numai o zi

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În plin scandal pe marginea proiectului de regulament de parcare în orașul Constanța, polițiștii locali împart amenzi în stânga și în dreapta pentru opriri și staționări neregulamentare. Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, polițiștii locali au aplicat sancțiuni în valoare de 27.750 de lei pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice. Și asta numai într-o singură zi. În total, în baza O.U.G. nr. 195/2002R, au fost aplicate 95 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 27.750 lei și 195 puncte de penalizare. Ca urmare a staționării neregulamentare, în cazul a 10 autovehicule s-a dispus ridicarea acestora de pe partea carosabilă a drumului public.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Acțiune pe DN 22 Constanța-Tulcea. Câte permise de conducere au reținut polițiștii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța și ai Serviciului  Rutier Tulcea au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind viteza de deplasare și efectuarea depășirilor neregulamentare pe DN 22, sectorul de drum cuprins între localitatea Lumina, din județul Constanța, și județul Tulcea.

În urma acțiunii, polițiștii au aplicat 148 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.560 de lei, dintre care 104 pentru depășirea limitei de viteză.

Totodată, au fost reținute 27 de permise de conducere, dintre care 23 pentru depășirea cu peste 50 km/h a vitezei maxime admise și 4 pentru depășire neregulamentară.

Exemplu:

La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 11.15, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism pe DN 22, în afara localității Tariverde, având o viteză de 167 km/h pe un sector de drum cu limita de viteză de 100 km/h.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi minori din Băneasa au furat din 11 societăți comerciale. Au fost reținuți de polițiști

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Doi minori din Băneasa au fost reținuți de polițiști pentru că au furat din mai multe societăți comerciale.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, urmare a cercetărilor în mai multe dosare penale care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Secției 8 Rurală Băneasa au identificat 2 minori, de 16, respectiv 17 ani, bănuiți de comiterea faptelor.

Astfel, în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, cei doi ar fi sustras bunuri din 11 societăți comerciale de pe raza comunei Băneasa.

Minorii au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind prezentați instanței de judecată, care a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 18 zile față de minorul de 17 ani și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de minorul de 16 ani.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: