Connect with us

Actual

Înzăpeziți-vă în voie! Nu există contract pentru curățarea drumurilor naționale!

Maria Ionescu

Publicat

la

Dobrogea este o zonă puternic expusă schimbărilor de temperatură. Vara este foarte cald și plouă extrem de puțin, iar iarna nu se știe niciodată cum va fi. Ba plouă, ba ninge, ba e soare, ba e vânt. Cum ne aflăm în luna noiembrie și în foarte multe zone ale țării este zăpadă ca-n plină iarnă, am dorit să știm cine se va ocupa anul acesta de deszăpezirea drumurilor naționale din județ. Motiv pentru care am luat legătura cu directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, Marin Dima. După cum se știe, direcția are șapte secții de drumuri naționale, Brăila, Tulcea, Călărași, Fetești, Slobozia, Constanța și secția de Autostrăzi Constanța. Vizavi de întrebarea noastră, directorul Dima ne-a spus că deocamdată nu are cine să facă operațiuni de deszăpezire în cazul în care se va impune. ”Încă nu s-a semnat nici un contract pe drumurile naționale din Constanța. A existat licitație pentru desemnarea câștigătorului, dar a fost contestată. Nu se știe când se va rezolva această problemă. După cum știți, contractul se va semna pentru o perioadă de patru ani, deci concurența este acerbă. Noi avem șapte loturi și pentru fiecare dintre ele au existat câte doi ofertanți.” El nu a exclus posibilitatea ca anul acesta să nu se rezolve situația. Adică, nu este exclus ca până anul viitor să nu se decidă legal cine se va ocupa de deszăpezire în județ.

Cine a licitat?

Dacă v-ați fi așteptat ca în cursa pentru operațiunea de deszăpezire la nivel național pentru zona de sud-est a țării să existe vreo firmă din Constanța sau din județele limitrofe, v-ați fi înșelat foarte tare. Și asta din simplul motiv că firmele licitante au fost din Cluj Napoca și din Slobozia. Oyl Company Holding este o firma din Slobozia despre care presa locală susține că este un abonat al Consiliului Județean la lucrări de infrastructură. Nici cealalată firmă, cea din Cluj, Diferit SRL nu este mai puțin cunoscută în mediul jurnalistic din  zonă. Presa din Cluj susține că această firmă este abonată la lucrările din zonă. Adică la noi se bat două companii extrem de cunoscute în lumea acestor lucrări. Pe noi, ca cetățeni, ne interesează mult prea puțin aceste lucruri. Noi vrem să știm ce dotări au și cum se vor putea descurca în cazul unor ninsori puternice, așa cum au fost tot timpul în ultimii ani? Adică vrem să putem circula pe șosele, în ciuda eventualelor căderi masive de zăpadă! Pe site-ul companiei Oyl Company Holding nu scrie absolut nimic de posibilitățile ei de a face operațiuni de deszăpezire. Scrie însă că firma a fost înființată în anul 1994 și că se ocupă mai mult de comercializarea materialelor de construcții: ”La înfiinţare societatea desfăşura activitate de comerţ cu produse alimentare prin unităţi de desfacere specializate, trecând apoi la diversificarea obiectului de activitate, dezvoltând astfel o puternică reţea de comercializare a materialelor de construcţii, prestări servicii în construcţii rezidenţiale s nerezindentiale , transporturi interne şi internaţionale, alimentaţie publică, pavele şi borduri stradale.”. Cu ce se ocupă compania Diferit? Firma a fost înfiinţată în anul 2001 şi aparţine soţilor Nicolae şi Daniela Petri, având ca obiect principal de activitate “lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor”. Rămâne de văzut când se va semna contractual și cu cine anume. Reamintim faptul că inițial termenul limită era 4 iulie pentru ofertele depuse pentru deszăpezirea drumurilor aflate în responsabilitatea direcţiilor regionale Braşov, Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Timişoara şi 7 iulie pentru direcţiile regionale Cluj şi Craiova. CNADNR a amânat termenul de două ori, până în 20 iulie. Adică au trecut deja patru luni de la momentul depunerii ofertelor și încă nu s-a întâmplat nimic. Oare când se va finaliza această procedură? Vom reveni!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Vârsta limită pentru vaccinul AstraZeneca ar putea fi eliminată de mâine

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat în această seară, la Antena 3, că luni ar putea fi eliminată limita de vârstă de la vaccinul AstraZeneca. Astfel, România ar putea decide mâine ca pentru imunizarea cu serul AstraZeneca, limita de vârstă să nu mai fie o condiţie. În cazul acesta, pentru cei peste 55 de ani care îşi doresc să se vaccineze mai repede contra COVID, există o soluţie.

“Chiar de mâine s-ar putea ridica această restricție și s-ar putea face programări”, a anunţat dr. Valeriu Gheorghiță.

În prezent, vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca este administrat persoanelor cu vârste de până la 55 de ani.

„Această decizie se va lua în baza datelor științifice. Nu aș vrea să se lase înțeles faptul că ridicăm această limită de vârstă pentru că încă nu avem o adresabilitate crescută pentru acest tip de vaccin, ci pentru că avem cel puțin trei recomandări importante. Este vorba de recomandarea OMS, date din studiile științifice care sunt în derulare și în curs de publicare și, de asemenea, avem experiența din Marea Britanie pe câteva milioane de pacienți care au arătat eficiența vaccinului AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani“, a afirmat medicul militar Valeriu Gheorghiţă la Antena 3.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța. Fără permis la volan și sub influența băuturilor alcoolice, a lovit două autoturisme

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, jandarmii constănțeni au surprins, în Constanţa, un conducător auto care nu avea permis de conducere, se afla sub influența băuturilor alcoolice și a lovit și alte două autoturisme.

În jurul orei 14.00, un echipaj de jandarmerie, din cadrul Grupării Mobile Constanţa, care se afla la intersecția dintre strada Timișanei și Maramureș, a auzit un zgomot puternic și a observat un autoturism care a venit în viteză, din spate, a virat brusc pe strada Maramureș.

”Autovehiculul era avariat în partea dreapta față. Șoferul s-a dat jos din mașină și a luat-o la fugă. S-a trecut la urmărirea acestuia și a fost prins pe strada Dobrogei. A fost identificat, le-a declarat jandarmilor că nu are permis, că a lovit două autoturisme și că a consumat și băuturi alcoolice.”, au precizat reprezentanții Compartimentului Informare, Relații publice și cu Publicul.

În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea a două autoturisme parcate pe strada Timișanei, un Volswagen Passat de culoare verde și un Opel Astra de culoare albă.

A fost solicitat sprijinul și ulterior a fost predat colegilor de la rutieră pentru continuarea cercetărilor.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vitezoman prins de polițiști pe DN 39 Constanța – Mangalia. Conducea cu aproape 190 km/h

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 5-7 martie, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

În urma activităților, au fost aplicate 240 de sancțiuni contravenționale, dintre care 214 pentru depășirea limitei legale de viteză, în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 10 permise de conducere, toate pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză.

Exemplu:

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 19.10, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 29 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39 având viteza de 169 km/h, într-o zona cu limita de viteza de 100 km/h.

După jumătate de oră, polițiștii au identificat un alt bărbat, de 50 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, având viteza de 187 km/h, într-o zona cu limita de viteza de 100 km/h.

Ambii bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: