Connect with us

Actual

Înzăpeziți-vă în voie! Nu există contract pentru curățarea drumurilor naționale!

Maria Ionescu

Publicat

la

Dobrogea este o zonă puternic expusă schimbărilor de temperatură. Vara este foarte cald și plouă extrem de puțin, iar iarna nu se știe niciodată cum va fi. Ba plouă, ba ninge, ba e soare, ba e vânt. Cum ne aflăm în luna noiembrie și în foarte multe zone ale țării este zăpadă ca-n plină iarnă, am dorit să știm cine se va ocupa anul acesta de deszăpezirea drumurilor naționale din județ. Motiv pentru care am luat legătura cu directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, Marin Dima. După cum se știe, direcția are șapte secții de drumuri naționale, Brăila, Tulcea, Călărași, Fetești, Slobozia, Constanța și secția de Autostrăzi Constanța. Vizavi de întrebarea noastră, directorul Dima ne-a spus că deocamdată nu are cine să facă operațiuni de deszăpezire în cazul în care se va impune. ”Încă nu s-a semnat nici un contract pe drumurile naționale din Constanța. A existat licitație pentru desemnarea câștigătorului, dar a fost contestată. Nu se știe când se va rezolva această problemă. După cum știți, contractul se va semna pentru o perioadă de patru ani, deci concurența este acerbă. Noi avem șapte loturi și pentru fiecare dintre ele au existat câte doi ofertanți.” El nu a exclus posibilitatea ca anul acesta să nu se rezolve situația. Adică, nu este exclus ca până anul viitor să nu se decidă legal cine se va ocupa de deszăpezire în județ.

Cine a licitat?

Dacă v-ați fi așteptat ca în cursa pentru operațiunea de deszăpezire la nivel național pentru zona de sud-est a țării să existe vreo firmă din Constanța sau din județele limitrofe, v-ați fi înșelat foarte tare. Și asta din simplul motiv că firmele licitante au fost din Cluj Napoca și din Slobozia. Oyl Company Holding este o firma din Slobozia despre care presa locală susține că este un abonat al Consiliului Județean la lucrări de infrastructură. Nici cealalată firmă, cea din Cluj, Diferit SRL nu este mai puțin cunoscută în mediul jurnalistic din  zonă. Presa din Cluj susține că această firmă este abonată la lucrările din zonă. Adică la noi se bat două companii extrem de cunoscute în lumea acestor lucrări. Pe noi, ca cetățeni, ne interesează mult prea puțin aceste lucruri. Noi vrem să știm ce dotări au și cum se vor putea descurca în cazul unor ninsori puternice, așa cum au fost tot timpul în ultimii ani? Adică vrem să putem circula pe șosele, în ciuda eventualelor căderi masive de zăpadă! Pe site-ul companiei Oyl Company Holding nu scrie absolut nimic de posibilitățile ei de a face operațiuni de deszăpezire. Scrie însă că firma a fost înființată în anul 1994 și că se ocupă mai mult de comercializarea materialelor de construcții: ”La înfiinţare societatea desfăşura activitate de comerţ cu produse alimentare prin unităţi de desfacere specializate, trecând apoi la diversificarea obiectului de activitate, dezvoltând astfel o puternică reţea de comercializare a materialelor de construcţii, prestări servicii în construcţii rezidenţiale s nerezindentiale , transporturi interne şi internaţionale, alimentaţie publică, pavele şi borduri stradale.”. Cu ce se ocupă compania Diferit? Firma a fost înfiinţată în anul 2001 şi aparţine soţilor Nicolae şi Daniela Petri, având ca obiect principal de activitate “lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor”. Rămâne de văzut când se va semna contractual și cu cine anume. Reamintim faptul că inițial termenul limită era 4 iulie pentru ofertele depuse pentru deszăpezirea drumurilor aflate în responsabilitatea direcţiilor regionale Braşov, Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Timişoara şi 7 iulie pentru direcţiile regionale Cluj şi Craiova. CNADNR a amânat termenul de două ori, până în 20 iulie. Adică au trecut deja patru luni de la momentul depunerii ofertelor și încă nu s-a întâmplat nimic. Oare când se va finaliza această procedură? Vom reveni!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Arestat pentru că a furat mai multe sticle cu băuturi alcoolice

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de 27 noiembrie a.c., au fost furate mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari. Sesizați despre acest furt, polițiștii au demarat cercetările și l-au identificat pe hoț în persoana unui bărbat din localitatea Corbu. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

”Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 29 de ani, din comuna Corbu, bănuit de comiterea faptei.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Furtul a avut loc la data de 27 noiembrie a.c.. Bărbatul a sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Navă tanc autopropulsată, în probe tehnice în Portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Nava multifuncțională Nereus, construită și achiziționată prin proiectul finanțat prin CEF Transport – Infrastructura pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța – PROTECT, a ajuns în Portul Constanța pentru probe de mare. Săptămâna trecută nava a fost testată pe Dunăre.

Valoarea navei este de 8.970.000 lei, fără TVA, și a fost construită la Navrom Shipyard Galați.

Nereus are 500 tone deadweight, o viteză de 11 noduri, performanțe de navigație ridicate și va asigura preluarea reziduurilor petroliere și a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime românești și în rada acestora.

Are o lungime de 44,57 metri, lățime 8,90 metri, pescaj 2,90 metri și are o capacitate de stocare în 3 compartimente: 60 metri cubi marfă, 475 metri cubi marfă și 247 metri cubi balast.

Nava oferă facilități de cazare pentru un echipaj de 6 membri.

Nereus va arbora pavilionul român și va fi înmatriculată conform legislației României.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Nouă tineri din Irak şi Turcia, depistați în apropierea frontierei de la Negru Vodă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat, nouă cetățeni din Irak şi Turcia, care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe la frontiera „verde”.

Persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 01.12.2020, în jurul orei 04.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă – judeţul Constanţa au descoperit, într-o zonă împădurită din apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, nouă cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, unde s-a stabilit că sunt opt cetăţeni din Irak cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani și un cetățean din Turcia, în vârstă de 24 de ani.

La cercetări, tinerii au declarat că au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și R. Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de cuvânt.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: