Connect with us

Politica

Iohannis: „Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului și autorităților publice din România“

Published

on

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat categoric că România nu va boicota Austria în niciun fel, după ce Karl Nehammer s-a opus intrării României în Schengen.

“Alte teme care vor apărea în discuție sunt teme pe care eu le voi ridica. Voi ridica tema Schengen. Este tema care pe noi ne interesează cel mai mult. Miniștrii de Interne nu au reușit să aprobe intrarea noastră în Schengen. Acum se pune problema cum continuăm. Intrarea România în Schengen rămâne obiectiv principal. În realitate avem două probleme: Atitudinea Austriei, care este rezervată acum însă înainte a votat împotrivă. Votul Olandei a fost mixt, pentru România a fost da, iar pentru Bulgaria a fost jumătate nu. Acestea sunt chestiunile care trebuie tratate și rezolvate. Acest moment poate fi tratat într-o singură cheie, cu diplomație. Orice altceva este exclus. Am auzit în ultimele zile opinii, sfaturi. Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului român. Așa ceva este exclus”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a afirmat că vinovații pentru eșecul aderării României la Schengen nu trebuie căutați în România. El a mai spus că nu se putea face mai mult și că schimbarea de atitudine s-a făcut cu câteva zile de JAI.  Soluția de decuplare de Bulgaria nu este o idee bună, a punctat șeful statului, care a subliniat că nu va ataca decizia din JAI la Curtea Europeană de Justiție. Președintele României a mai spus că nu are rost să cădem cu toții într-o depresie colectivă și că nu a fost o respingere, ci o sincopă.

Sursa: stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta