Connect with us

Energie&Mediu

Ionel Bucur, fostul director al CNE Cernavodă, SCAPĂ de sechestrul asigurator. Ce măsuri au fost luate pentru ceilalți directori de la centrala nucleară

Published

on

Fosta conducere a Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, achitată! Printre ei și fostul director al centrale nucleare de la Cernavodă, Ionel Bucur.

Astfel, Tribunalul Constanța a respins acţiunea civilă formulată de către partea civilă S.N. Nuclearelectrica S.A, ca nefondată și a ridicat sechestrul asigurător asupra bunurilor inculpaţilor Ionel Bucur, Elena-Marinela Negulici şi Victor Dărămuş.

Dosarul foștilor șefi ai CNE Cernavodă, trimiși în judecată de DNA Constanţa și ulterior achitați în primă instanță, a ajuns la Curtea de Apel Constanța.

Primul termen a fost stabilit pentru data de 30 iunie 2022 și atunci, oricare ar fi decizia, acesta va fi definitivă.

INFO! Tribunalul Constanţa a decis achitarea tuturor inculpaților din dosar: Ionel Bucur, directorul general al CNE Cernavodă, şi Elena Marinela Negulici, director economic al CNE Cernavodă, Ionel Encică, membru al comisiei de evaluare a ofertelor și șef serviciu protecție fizică și informații clasificate în cadrul CNE Cernavodă, Nicola Laurenţiu Theodor, membru al comisiei de evaluare a ofertelor și șef birou protecție fizică și informații clasificate în cadrul CNE Cernavodă, Mădălina Olteanu, director economic al CNE Cernavodă, și Victor Dărămuş, administrator al unei societăți comerciale.

Informații din dosar

 „În perioada decembrie 2007 – mai 2014, inculpaţii Bucur Ionel, Negulici Elena-Marinela, Olteanu Mădălina, Encică Ionel, Nicola Laurenţiu-Theodor, în calitate de persoane cu funcţii de conducere din cadrul Societăţii Naţionale Nuclearelectrica (SNN) şi al sucursalei CNE Cernavodă, prin acţiuni sau inacţiuni concertate, au îndeplinit în mod defectuos sau nu au îndeplinit acte ce ţin de atribuţiile de serviciu, în mai multe rânduri, în legătură cu atribuirea unui acord-cadru, având ca obiect servicii specifice de protecţie fizică şi monitorizare pentru Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă“.

Informația completă este aici:

Prejudiciu de 3,5 milioane de euro la Societatea Naţională „Nuclearelectrica”

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!