Connect with us

Actual

IPS Teodosie rămâne sub control judiciar

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul acestei dimineți, IPS Teodosie, alături de avocata sa, Maria Văsii, s-a aflat la Curtea de Apel Constanța pentru a solicita ridicarea controlului judiciar, măsură preventivă sub care este cercetat de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Constanța. Reamintim că IPS Teodosie este bănuit de luare de mită și folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.  Avocata sa, Maria Văsii, foarte cunoscută publicului din întreaga țară după ce a fost avocata polițitului Cristian Cioacă, a declarat presei prezente: ” Înaltul are hainele de pe dânsul. Nu are familie pe care să o îmbogăţească, nu are pe nimeni. Tot ce are sunt aceste straie pe care vrea să le poarte cu cinste. Regretăm modul în care poate dumnealui ca persoană a provocat poate cine ştie ce patimi publice. Cu siguranţă ele nu sunt justificate cu acuzaţii. Avem această penibilă faptă de corupţie – 500 euro. Înainte de toate discutăm cu toţii dacă un Înalt Prelat care aparţine unei biserici, poate avea calitate de funcţionar public ca să răspundă de luare de mită. Şi în altă ordine de idei, la dosar sunt interceptări care arată refuzul vehement pe care dânsul îi adresează celui care întinde plicul cu 500 de euro. Nici nu vede câţi sunt acolo. Aceste dovezi sunt la dosar. Aşadar, noi avem dreptul să spunem că acuzaţia este nefondată“, a mai spus avocata lui IPS Teodosie. Cu toată pledoaria avocatului, în urmă cu câteva minute instant de judecată s-a pronunțat și a decis ca IPS Teodosie să rămână sub control judiciar. De asemenea, i-a fost ridicată restricția pentru luare de mită.

Preoții îl susțin pe IPS Teodosie

”Părinții din muntele Athos au o părere foarte bună despre Arhiereul Teodosie. Plecând de la dragostea și susținerea părintelui Arsenie Papacioc față de înaltul prelat, la schiturile românești din Athos înaltul prelat a fost lăudat. Lăsând deoparte unele acțiuni de moment să privim profilul omului. El este cu adevărat un om bun. Ori părintele Arsenie nu era genul de om care să linguseasca. Putem vedea acest lucru din părerea față de Arsenie Boca pe care nu s-a ferit s-o spună cui o cerea! Cunoscându-l pe părintele Arsenie, ca un mare trăitor, credem cu tărie în capacitatea lui de a privi în adâncurile inimilor. Dar noi, neputincioși fiind, incapabili să vedem dincolo de ce ne prezintă mass-media, acuzăm un om fără a-l cunoaște, fără a cunoaște contextul în care s-au petrecut lucrurile. Noi știm că de multe ori Arhiereul a mai fost acuzat. Dar s-au dovedit atacuri murdare, la comandă.”, a scris pe pagina sa de facebook părintele Ciprian Stanca.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Rupt de beat la volan, un bărbat din Medgidia s-a ales cu dosar penal

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, polițiștii din Medgidia au descoperit la volanul unui autoturism un bărbat extrem de beat.  Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, incidentul s-a produs în jurul orei 20.30. 

”Polițiști din cadrul Biroului Rutier Medgidia au identificat un bărbat, de 50 de ani, care a condus un autoturism pe strada Poporului din municipiu, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța. 

 În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

ANRE face PRĂPĂD. Furnizorii de energie, amendați drastic pentru practicile privind liberalizarea pieței

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

ANRE a aplicat sancțiuni în cuantum de 2.010.000 lei pentru nerespectarea reglementărilor privind activitatea de furnizare a energiei electrice în contextul liberalizării pieței de energie electrică. ANRE a demarat și a finalizat acțiunile de control desfășurate la furnizorii de energie electrică.

„Având în vedere sesizările primite din partea consumatorilor, ANRE a demarat și a finalizat acțiunile de control desfășurate la furnizorii de energie electrică. Au fost verificate următoarele aspecte:

modul de organizare şi funcționare a centrelor de telefonie (call-center); respectarea obligației de a comunica solicitantului, în scris, în termen de maximum 15 zile lucrătoare de la data primirii cererii, a unei oferte privind condițiile de furnizare a energiei electrice pe piața concurențială; respectarea obligației de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice în termen de maximum 5 zile de la data transmiterii de către clientul final a documentelor necesare.

ANRE a constatat nerespectări ale reglementărilor privind activitatea de furnizare a energiei electrice în contextul liberalizării pieței de energie electrică și a aplicat sancțiuni după cum urmează:

Furnizorul HIDROELECTRICA a fost sancționat cu amenda contravențională în valoare de 410.000 lei pentru:

nerespectarea în totalitate prevederilor legale privind modul de organizare şi funcționare a centrelor de telefonie (call-center);

nerespectarea termenului de 15 zile lucrătoare de transmitere a ofertelor privind condițiile de furnizare a energiei electrice pe piața concurențială;

nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice;

Furnizorii ELECTRICA FURNIZARE și E.ON ENERGIE ROMANIA au fost sancționați fiecare cu amendă contravențională în valoare de 400.000 lei pentru:

nerespectarea termenului de 15 zile lucrătoare de transmitere a ofertelor privind condițiile de furnizare a energiei electrice pe piața concurențială;

nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice;

Furnizorii ENEL ENERGIE și ENEL ENERGIE MUNTENIA au fost sancționați fiecare cu amendă contravențională în valoare de 400.000 lei pentru nerespectarea termenului de 5 zile de încheiere a contractelor de furnizare a energiei electrice.

ANRE va continua să deruleze acțiuni  de  control  pe măsură  ce ne vor fi sesizate și alte posibile  încălcări ale reglementărilor incidente procesului de liberalizare și nu numai.“, se arată într-un comunicat al ANRE.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Județul Constanța. Un bărbat care a refuzat să oprească mașina la semnalul polițiștilor a fost reținut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 1 martie a.c., în jurul orei 15.10, polițiști din cadrul Postului de Poliție Topraisar au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism al cărui conducător nu s-a conformat indicațiilor polițiștilor. Concret, acesta a întors vehiculul și și-a continuat drumul.

Polițiștii au pornit în urmărirea fugarului, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. Posibil ca bărbatul care era la volan să se fi speriat – cert este că, la un moment dat acesta a oprit vehiculul și a fugit. În scurt timp, a fost prins și condus la sediul poliției pentru lămurirea situației de fapt.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul în cauză, de 23 de ani, avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru perioada în curs.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia cu propunere de arestare preventivă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: