Connect with us

Actual

Isaccea. Majestatea Sa Margareta, mândră de români: ”Și-au deschis brațele și inimile!”

Publicat

la

În cursul zilei de azi, custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta s-a aflat într-o vizită oficială în Punctul de Trecere al Frontierei Isaccea unde, alături de Alteța Sa Regală Principele Consort al României Radu au vizitat voluntarii Crucii Roșii Române și modul în care aceștia au organizat și își desfășoară activitatea la cele două corturi amplasate în zona de trecere a frontierei.

Majestatea Sa Margareta a declarat că este foarte mândră de români:

”Mi se pare foarte bine organizat totul. Sunt mândră de ce fac românii: și-au deschis brațele și inimile, iar acesta este un lucru frumos și necesar.”, a spus Majestatea Sa.

La rândul său, col. Daniel Petrov, șef al ISU Delta Tulcea,  a prezentat modul în care baza de operații este organizată și a explicat M.S. Margareta și A.S.R Radu fluxul de tranzit al persoanelor ce intră pe teritoriul național.

”Scopul acestei tabere mobile este să preia cetățenii din Ucraina care se evacuează în urma situației traumatizante din țara lor. Ei sunt tratați ca și cetățeni liberi, cu statut de turiști. Ulterior, în funcție de solicitările dumnealor pot fi încadrați pe diferite forme de protecție. Dar deocamdată vorbim despre cetățeni liberi.”, a precizat col. Petrov.

El a vorbit despre particularitatea taberei mobile de la Isaccea.

”Particularitatea acestei tabere mobile este că cetățenii pot intra în țara noastră numai cu ajutorul unui feribot, al unui bac. Acest bac trece la un anumit interval de timp, între 2 și 3 ore, fapt ce ne ajută pe noi să gestionăm această masă de cetățeni cât mai eficient posibil.”

Col. Daniel Petrov a  spus că fluxul de cetățeni care a venit din Ucraina a fost gestionat și pe timp de cod portocaliu de viscol, și pe temperaturi mai umane.

Comandantul ISU Delta Tulcea a precizat în fața reprezentanților familiei regale cum sunt întâmpinați și direcționați cetățenii din Ucraina.

”În primul rând li se oferă ceai fierbinte. Aceasta este prima regulă de bază, pentru că este foarte frig. Pasul II este să le oferim materiale de îmbrăcăminte: mănuși, fulare, pături … ”, a spus col. Petrov.

El a adăugat că cea mai mare parte a refugiaților este îndrumată către zona vamală. Mai sunt și persoane din Ucraina care fie așteaptă rude ce urmează să ajungă mai târziu cu bacul, fie așteaptă rude din România pentru a le prelua. Însă nimeni nu a fost nevoit să stea în corturile de la Isaccea mai mult de 24 de ore.

În timpul acestei vizite, a fost prezent și prefectul județului Tulcea, Dan Munteanu, care a avut discuții referitoare la modul de organizare, dar și la modul în care se fac donațiile, cum se primesc acestea și cum se distribuie ajutoarele primite.

Foto: ISU Delta Tulcea

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un autoturism s-a răsturnat în apropiere de Sinoe. Două persoane, transportate la spital

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 22.15, în județul Constanța a avut loc un grav accident rutier. Un autoturism s-a răsturnat în apropierea localității Sinoe.

Din primele informații, o persoană este încarcerată. La fața locului intervin mai multe echipaje de salvare, respectiv o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de pompieri Midia, precum și un echipaj SMURD B.

Știre în curs de actualizare.

Update: Din accidentul rutier au rezultat 2 victime, conștiente, cooperate, ieșite din autoturism până la sosirea echipajelor. Acestea au fost preluate de către un echipaj SMURD B și o ambulanță SAJ.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un microbuz a intrat într-o remorcă încărcată cu baloți, în Ostrov. Două persoane sunt inconștiente

Publicat

la data de

Scris de

Un grav accident rutier s-a produs în această seară, în jurul orei 21.50, în județul Constanța. Un microbuz de călători a intrat într-i remorcă încărcată cu baloți.

Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța, la intrarea în localitatea Ostrov, un microbuz cu 7 persoane a intrat într-o remorcă încarcată cu baloți.

2 persoane sunt inconștiente, restul au coborât din microbuz, conștiente și cooperante.

La fața locului intervine PTS Baneasa, Detașamentul de pompieri de la Cernavodă, cu 1 SMURD B, Detașamentul Medgidia cu 1 ATPVM, precum și Serviciul de Ambulanță, cu 3 ambulanțe tip B.

Știre în curs de actualizare.

Update: În microbuz se aflau 8 persoane, respectiv 7 pasageri și șoferul. Două victime au fost încarcerate. Una dintre ele,  inconștientă declarată decedată, cealalată conștientă, cooperantă, preluată de ambulanță SAJ.
Restul persoanelor nu au nevoie de îngrijiri medicale.

Update2: Oficial din partea Biroului de presă al IPJ Constanța

Astăzi, în jurul orei 22:00, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 3 în localitatea Ostrov.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un microbuz și o remorcă tractată de un tractor.

În urma accidentului a rezultat decesul la fața locului a unui pasager și rănirea ușoară a altuia, ambii aflându-se în microbuz.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trei bărbați s-au înecat azi în mare. Unul dintre ei era salvamar

Publicat

la data de

Scris de

Azi, 8 august, în decurs de câteva ore, trei bărbați și-au pierdut viața în mare. Unul dintre ei, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Suceava, s-a prăpădit în stațiunea Saturn, în jurul orei 9.30. Trei ore mai târziu s-au înecat doi bărbați, în Eforie Nord. Unul dintre ei, în vârstă de 28 de ani era din Ialomița, și s-a aruncat în valuri. Nu a mai reușit să iasă, așa că cel de-al doilea, un salvamar (Sorin Georgian Olariu) în vârstă de 48 de ani, din județul Dâmbovița, i-a sărit în ajutor. Din păcate, amândoi și-au pierdut viața.

Valurile erau foarte mari, curenții extrem de puternici, iar pe plajă era arborat steagul roșu, așa că nimeni nu ar fi trebuit să intre în mare pentru a face baie.

Este foarte important să țineți cont de câteva sfaturi, să nu vă aventurați în mare în special când este arborat steagul roșu și cel portocaliu.

Reprezentanții ISU Constanța au adresat locuitorilor rugămintea de a respecta câteva reguli minime:

  • nu vă aventuraţi la scăldat dacă nu înotaţi bine;
  • scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului;
  • respectaţi întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement referitoare la măsurile de prevenire a înecului şi, în cazul în care nu ştiţi să înotaţi, folosiţi întotdeauna echipament de protecţie – fără vesta de salvare, o simplă plimbare cu barca pe lac se poate transforma într-o tragedie!
  • evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase ori pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
  • nu vă aventuraţi în apă când sunteţi sub influenţa alcoolului sau pe timp de noapte;
  • evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente;
  • nu intraţi în apa rece după ce aţi stat mult la soare;
  • nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
  • nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă!

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: