Conecteaza-te cu noi

Societate

ISJ Constanța: Mandatul Gabrielei Bucovală a încetat. Cine va fi următorul inspector școlar general?

Published

on

Pe data de 18 august a.c., mandatul de inspector școlar general al ISJ Constanța, deținut de către Gabriela Bucovală a încetat și nu a mai fost prelungit. Precizăm că ea fusese numită în această funcție pe data de 18 august 2015.

Am luat legătura cu Biroul de presă al Ministerului Educației Naționale pentru a afla cine va fi următorul inspector șef.

”La această oră există în lucru, pe circuit, un ordin de ministru care nu este încă semnat. (n.r. – acesta trebuie să aibă 6 sau 7 semnături pentru a fi oficial). Ulterior, va fi comunicat către ISJ Constanța. Va fi un ordin de ministru, iar cel desemnat va fi numit cu delegație până la începutul anului școlar viitor.”, a precizat reprezentantul Biroului de presă.

Surse demne de încredere au precizat că au fost două propuneri, respectiv Petrică Miu și Răducu Popescu, ambii foști inspectori școlari generali ai ISJ Constanța.

Advertisement

Din păcate, nici unul dintre ei nu a răspuns la telefon. Nici Gabriela Bucovală și nici vreun reprezentant al Biroului de presă al ISJ Constanța nu au răspuns la telefon.

În ceea ce privește nominalizarea lui Răducu Popescu, precizăm că elevii constănțeni l-au somat pe ministrul Educației, Daniel Breaz, să nu îl numească în funcția de inspector general.

”Din informațiile apărute în presa scrisă, odată cu preluarea portofoliului de ministru interimar al educației de către Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al culturii, există suspiciuni rezonabile privind numirea în funcția de Inspector general la ISJ Constanța a lui Răducu Popescu, fost Inspector general și consilier al ministrului culturii sau a doamnei Anca-Iuliana Dragomir, actual inspector școlar general adjunct. Dorim, pe calea aceasta, să ne exprimăm puternicul dezacord față de aceste două opțiuni.”, precizează Biroul de presă al Asociației Elevilor din Constanța.

Update: În urmă cu câteva momente, Biroul de presă al Ministerului Educației Naționale a precizat că Petrică Miu a fost numit temporar, cu ordinul nr. 4787/14.09.2019 la conducerea ISJ Constanța.

Ordinul a fost întocmit pe data de 14 august, însă a fost semnat de-abia în cursul zilei de azi.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions