Connect with us

Actual

ISU vrea să înființeze un nou punct de lucru, la Băneasa sau la Crucea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În această dimineață, începând cu ora 9.00, la Prefectura Constanța s-a desfășurat bilanțul activităților anului 2017 efectuate de către Inspectoratul pentru Situații de urgență. Lucrările s-au desfășurat în prezența secretarului de stat Raed Arafat, a prefectului Ioan Albu și a șefilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit bilanțului prezentat, la data de 31.12.2017 încadrarea unităţii a fost de 89.5%, în scădere în comparaţie cu data 31.12.2016. dată la care procentul de încadrare era de 91.5%. Completări de personal în cursul anului 2017 au fost de 10 ofiţeri şi 11 subofiţeri, însă au fost și pierderi de personal, respective un ofițer și 31 de subofițeri. În anul 2017 s-au aflat in lucru un număr de 57 noi dosare, faţă de 24 in cel precedent, fiind solutionate definitiv 11 dintre acestea. Managementul situatiilor de urgentă actiuni complexe ce au impus un management integrat și asta deoarece au avut loc și evenimente ce au atras foarte mulți spectatori cum ar fi Festivalul Neversea (care a atras circa 200 de pompieru și au fost gestionate 567 de cazuri medicale). În ceea ce privește disfuncționalitățile care au apărut în activitatea ISU Dobrogea, acestea sunt numeroase: – lipsa personalului în structurile de coordonare şi suport de la sediul unităţii. cu precădere ofiţeri specialişti. –  neasigurarea pe autospeciale conform ISU-01 a numărului de persoane în echipaje; –  lipsa conducătorilor ambarcaţiune şi echipajelor de sine stătătoare în statul de organizare pentru ambarcaţiunile TARGA: – subdimensionarea cu personal a Compartimentului Avizare-Autorizare şi Compartimentului Control şi Activităţi Preventive; – spaţiile de lucru ale sediului unităţii şi a 2 subunităţi nu asigură condiţii de lucru optime; –  încăperea Dispeceratului comun ISU-SAJ nu asigură confortul  pentru o bună gestionare a apelurilor de urgenţă;-  personalul insuficient care a absolvit curs de cercetare şi stabilire cauze de incendiu sau de alpinist; – ambulanţele SMURD au acumulat o uzură fizică foarte mare. – lipsa spaţiilor de garare a tehnicii primită în ultimii ani. acest aspect conduce la o uzură prematură; – imposibilitatea amenajării unor puncte de antrenament în fiecare subunitate. astfel pot fi repercusiuni în pregătirea efectivelor pe linie operative. Cu toate acestea, obiectivele pentru anul 2018 sunt ridicate și toate pleacă de la nevoia creșterii gradului de siguranță pentru cetățeni.
Menţinerea timpului mediu de răspuns scăzut la toate situaţiile de urgenţă; înfiinţarea unui punct de lucru la Băneasa sau la Crucea; –  întreprinderea demersurilor necesare în vederea încadrării funcţiilor vacante –  perfecţionarea personalului propriu pe competenţe şi domenii de activitate; – creşterea gradului de instruire a reprezentanţilor autorităţilor locale în domeniul situaţiilor de urgenţă şi concentrarea efortului pe pregătirea populaţiei şi a salariaţilor;
 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(foto + video) OPC cere închiderea supermarketului PROFI din Eforie Nord

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Inspectorii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au continuat, în această perioadă, controalele la unitățile de alimentație publică de pe litoral, chiar dacă vara s-a terminat de mult timp.

Horia Constantinescu, inspectorul șef al OPC Constanța, a anunțat că echipele de control au decis amendarea cu suma de 65.000 de lei, oprirea temporară de la prestarea de servicii și au propus închiderea pentru o perioadă de la 6 luni la un an a supermarketului Profi din Eforie Nord.

“Controlul a vizat magazinele de tip băcănie din Eforie Nord, Eforie Sud și Techirghiol. Au fost controlate mai multe magazine din aceste localități, s-a decis oprirea temporară de la prestarea de servicii a unora, dar mai important este că s-a propus închiderea magazinului Profi din Eforie Nord pentru abateri repetate de la normele impuse de legislație. Este prima dată când OPC solicită închiderea unui supermarket”, a declarat inspectorul șef al OPC Constanța. Horia Constantinescu.

Iată imaginile primite în urma controalelor efectuate de echipele OPC la magazinele de tip băcănie din Eforie Nord, Eforie Sud și Techirghiol.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

A fost recuperat trupul unui bărbat înecat în mare, la Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, o persoană care se afla pe digul din dreptul plajei Modern din Constanța a anunțat, prin serviciul 112, ca în larg se vede o persoană înecată.

În scurt timp, o ambarcațiune a ARSVOM Constanța a  ieșit pe mare și a reușit să recupereze o persoana din largul mării și să o transporte la țărm, în portul Tomis.

Acolo s-a aflat o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD C, cu echipaj și medic, care a constatat decesul bărbatului recuperat din larg.

Este dificil de precizat când anume și-a pierdut viața.

Cadavrul său a fost transportat la Morga Cimitirului Central.

Update: Potrivit IPJ Constanța, bărbatul care a fost scos din mare avea 69 de ani și era din municipiul Constanța. A fost identificat pe baza actelor de identitate găsite asupra lui.

Foto: Arhivă

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trafic oprit pe Autostrada București – Constanța! Accident rutier grav, cu intervenția elicopterului

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, la kilometrul 44, pe sensul de mers către litoral, a avut loc un eveniment rutier, în care au fost implicate 2 autoturisme, care au intrat în coliziune faţă-spate ca urmare a nepăstrării distanţei de siguranţă. În urma impactului a rezultat rănirea unei persoane, pentru care a fost solicitat elicopterul SMURD. În prezent acesta a aterizat pe suprafaţa carosabilă, astfel că circulaţia este oprită total pe sensul de mers către Constanţa, până la decolarea elicopetrului. Momentan nu sunt probleme majore privind valorile de trafic.

Update: Traficul rutier a fost reluat la ora 13.20.  Elicopterul SMURD sosit la faţa locului a transportat victima la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde i se acordă îngrijirile medicale necesare. În urma evenimentului s-a format o coloană de autoturisme de aproximativ un kilometru, valorile de trafic urmând a reveni curând la limitele normale.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: