Connect with us

Actual

ISU vrea să înființeze un nou punct de lucru, la Băneasa sau la Crucea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În această dimineață, începând cu ora 9.00, la Prefectura Constanța s-a desfășurat bilanțul activităților anului 2017 efectuate de către Inspectoratul pentru Situații de urgență. Lucrările s-au desfășurat în prezența secretarului de stat Raed Arafat, a prefectului Ioan Albu și a șefilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit bilanțului prezentat, la data de 31.12.2017 încadrarea unităţii a fost de 89.5%, în scădere în comparaţie cu data 31.12.2016. dată la care procentul de încadrare era de 91.5%. Completări de personal în cursul anului 2017 au fost de 10 ofiţeri şi 11 subofiţeri, însă au fost și pierderi de personal, respective un ofițer și 31 de subofițeri. În anul 2017 s-au aflat in lucru un număr de 57 noi dosare, faţă de 24 in cel precedent, fiind solutionate definitiv 11 dintre acestea. Managementul situatiilor de urgentă actiuni complexe ce au impus un management integrat și asta deoarece au avut loc și evenimente ce au atras foarte mulți spectatori cum ar fi Festivalul Neversea (care a atras circa 200 de pompieru și au fost gestionate 567 de cazuri medicale). În ceea ce privește disfuncționalitățile care au apărut în activitatea ISU Dobrogea, acestea sunt numeroase: – lipsa personalului în structurile de coordonare şi suport de la sediul unităţii. cu precădere ofiţeri specialişti. –  neasigurarea pe autospeciale conform ISU-01 a numărului de persoane în echipaje; –  lipsa conducătorilor ambarcaţiune şi echipajelor de sine stătătoare în statul de organizare pentru ambarcaţiunile TARGA: – subdimensionarea cu personal a Compartimentului Avizare-Autorizare şi Compartimentului Control şi Activităţi Preventive; – spaţiile de lucru ale sediului unităţii şi a 2 subunităţi nu asigură condiţii de lucru optime; –  încăperea Dispeceratului comun ISU-SAJ nu asigură confortul  pentru o bună gestionare a apelurilor de urgenţă;-  personalul insuficient care a absolvit curs de cercetare şi stabilire cauze de incendiu sau de alpinist; – ambulanţele SMURD au acumulat o uzură fizică foarte mare. – lipsa spaţiilor de garare a tehnicii primită în ultimii ani. acest aspect conduce la o uzură prematură; – imposibilitatea amenajării unor puncte de antrenament în fiecare subunitate. astfel pot fi repercusiuni în pregătirea efectivelor pe linie operative. Cu toate acestea, obiectivele pentru anul 2018 sunt ridicate și toate pleacă de la nevoia creșterii gradului de siguranță pentru cetățeni.
Menţinerea timpului mediu de răspuns scăzut la toate situaţiile de urgenţă; înfiinţarea unui punct de lucru la Băneasa sau la Crucea; –  întreprinderea demersurilor necesare în vederea încadrării funcţiilor vacante –  perfecţionarea personalului propriu pe competenţe şi domenii de activitate; – creşterea gradului de instruire a reprezentanţilor autorităţilor locale în domeniul situaţiilor de urgenţă şi concentrarea efortului pe pregătirea populaţiei şi a salariaţilor;
 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video): Accident rutier mortal între Medgidia și Valea Dacilor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, la intrarea în municipiul Medgidia dinspre Valea Dacilor s-a produs un eveniment rutier grav soldat cu decesul unei persoane.

Potrivit primelor informații, în acest accident au fost implicate o căruță și un autoturism, iar căruțașul – în vârstă de 40-45 de ani – și-a pierdut viața.

Știre în  curs de actualizare.

Update: Potrivit IPJ Constanța, accidentul s-a produs pe un drum județean – Dj 381. Un bărbat de aproximativ  40-45 ani era cu o căruță și a ieșit pe șosea din câmp iar la un moment dat a intrat în coliziune cu un autoturism care circula dinspre Valea Dacilor către Medgidia.

Se pare că șoferul autoturismului a fost surprins de ieșirea în drumul județean a căruței și nu a mai putut să o evite.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Lecție deschisă la liceul ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia! Subiectul: traficul de persoane

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 19 februarie a.c., liceul teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia a desfășurat o activitate de informare pe linia prevenirii traficului de persoane și a programelor comunitare în cadrului educației, activitate derulată în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanța și Direcția Județeană de Sport și Turism.

Activitatea a fost realizată sub forma unei lecții deschise, în care 30 de elevi au primit informații și au vizionat spoturi tematice referitoare la prevenirea traficului de persoane, precum și la accesarea unor programe europene prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

La activitate au participat din partea liceului: prof. Cristina Palu – psihologul școlar, prof. Elena Nechita – coordonatorul Comisiei de proiecte și programe educative naționale și internaționale, din partea Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane: inspector de specialitate – Niculae Mihaela Adelina și din partea Direcției Județene de Sport și Turism – Țuțuianu Marian.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

13 furturi comise în Constanța și Tuzla! Infractorul este închis din .. .13 ianuarie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Biroul de presă al IPJ Constanța a precizat că s-au făcut investigații serioase în ceea ce privește faptele comise de un bărbat care se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța (C.R.A.P.)  încă din luna ianuarie a acestui an.

Urmare a cercetărilor privind săvârșirea unei infracțiuni de furt, faptă comisă la data de 13 ianuarie a.c., pe raza municipiului Constanța, când un bărbat, în vârstă de 43 de ani, a pătruns în incinta unui imobil și a sustras o poșetă, polițiștii Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța, în colaborare cu polițiști din cadrul Secțiilor 1, 2 și 5 Poliție au extins cercetările cu privire la persoana în cauză, care se află deja în C.R.A.P. al IPJ Constanța din aceeași zi a comiterii faptei.

Astfel, polițiștii constănțeni au reușit documentarea activității infracționale a bărbatului în cauză, reținând în sarcina acestuia săvârșirea a 13 infracțiuni de furt din locuințe, fapte comise în luna decembrie 2018, pe raza municipiului Constanța și a localității Tuzla.

Prejudiciul creat în dauna persoanelor vătămate este de aproximativ 33.000 de lei, constând în bani, bijuterii, ceasuri de mână, telefoane mobile și laptopuri.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: