Connect with us

Actual

ISU vrea să înființeze un nou punct de lucru, la Băneasa sau la Crucea

Maria Ionescu

Publicat

la

În această dimineață, începând cu ora 9.00, la Prefectura Constanța s-a desfășurat bilanțul activităților anului 2017 efectuate de către Inspectoratul pentru Situații de urgență. Lucrările s-au desfășurat în prezența secretarului de stat Raed Arafat, a prefectului Ioan Albu și a șefilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit bilanțului prezentat, la data de 31.12.2017 încadrarea unităţii a fost de 89.5%, în scădere în comparaţie cu data 31.12.2016. dată la care procentul de încadrare era de 91.5%. Completări de personal în cursul anului 2017 au fost de 10 ofiţeri şi 11 subofiţeri, însă au fost și pierderi de personal, respective un ofițer și 31 de subofițeri. În anul 2017 s-au aflat in lucru un număr de 57 noi dosare, faţă de 24 in cel precedent, fiind solutionate definitiv 11 dintre acestea. Managementul situatiilor de urgentă actiuni complexe ce au impus un management integrat și asta deoarece au avut loc și evenimente ce au atras foarte mulți spectatori cum ar fi Festivalul Neversea (care a atras circa 200 de pompieru și au fost gestionate 567 de cazuri medicale). În ceea ce privește disfuncționalitățile care au apărut în activitatea ISU Dobrogea, acestea sunt numeroase: – lipsa personalului în structurile de coordonare şi suport de la sediul unităţii. cu precădere ofiţeri specialişti. –  neasigurarea pe autospeciale conform ISU-01 a numărului de persoane în echipaje; –  lipsa conducătorilor ambarcaţiune şi echipajelor de sine stătătoare în statul de organizare pentru ambarcaţiunile TARGA: – subdimensionarea cu personal a Compartimentului Avizare-Autorizare şi Compartimentului Control şi Activităţi Preventive; – spaţiile de lucru ale sediului unităţii şi a 2 subunităţi nu asigură condiţii de lucru optime; –  încăperea Dispeceratului comun ISU-SAJ nu asigură confortul  pentru o bună gestionare a apelurilor de urgenţă;-  personalul insuficient care a absolvit curs de cercetare şi stabilire cauze de incendiu sau de alpinist; – ambulanţele SMURD au acumulat o uzură fizică foarte mare. – lipsa spaţiilor de garare a tehnicii primită în ultimii ani. acest aspect conduce la o uzură prematură; – imposibilitatea amenajării unor puncte de antrenament în fiecare subunitate. astfel pot fi repercusiuni în pregătirea efectivelor pe linie operative. Cu toate acestea, obiectivele pentru anul 2018 sunt ridicate și toate pleacă de la nevoia creșterii gradului de siguranță pentru cetățeni.
Menţinerea timpului mediu de răspuns scăzut la toate situaţiile de urgenţă; înfiinţarea unui punct de lucru la Băneasa sau la Crucea; –  întreprinderea demersurilor necesare în vederea încadrării funcţiilor vacante –  perfecţionarea personalului propriu pe competenţe şi domenii de activitate; – creşterea gradului de instruire a reprezentanţilor autorităţilor locale în domeniul situaţiilor de urgenţă şi concentrarea efortului pe pregătirea populaţiei şi a salariaţilor;
 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Arestat pentru că a furat mai multe sticle cu băuturi alcoolice

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de 27 noiembrie a.c., au fost furate mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari. Sesizați despre acest furt, polițiștii au demarat cercetările și l-au identificat pe hoț în persoana unui bărbat din localitatea Corbu. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

”Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat un bărbat, de 29 de ani, din comuna Corbu, bănuit de comiterea faptei.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Furtul a avut loc la data de 27 noiembrie a.c.. Bărbatul a sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice din incinta unei societăți comerciale din Năvodari.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri a fost prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Navă tanc autopropulsată, în probe tehnice în Portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Nava multifuncțională Nereus, construită și achiziționată prin proiectul finanțat prin CEF Transport – Infrastructura pentru operațiuni sigure și pentru protecția mediului în Portul Constanța – PROTECT, a ajuns în Portul Constanța pentru probe de mare. Săptămâna trecută nava a fost testată pe Dunăre.

Valoarea navei este de 8.970.000 lei, fără TVA, și a fost construită la Navrom Shipyard Galați.

Nereus are 500 tone deadweight, o viteză de 11 noduri, performanțe de navigație ridicate și va asigura preluarea reziduurilor petroliere și a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime românești și în rada acestora.

Are o lungime de 44,57 metri, lățime 8,90 metri, pescaj 2,90 metri și are o capacitate de stocare în 3 compartimente: 60 metri cubi marfă, 475 metri cubi marfă și 247 metri cubi balast.

Nava oferă facilități de cazare pentru un echipaj de 6 membri.

Nereus va arbora pavilionul român și va fi înmatriculată conform legislației României.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Nouă tineri din Irak şi Turcia, depistați în apropierea frontierei de la Negru Vodă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat, nouă cetățeni din Irak şi Turcia, care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, pe la frontiera „verde”.

Persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 01.12.2020, în jurul orei 04.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă – judeţul Constanţa au descoperit, într-o zonă împădurită din apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, nouă cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, unde s-a stabilit că sunt opt cetăţeni din Irak cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani și un cetățean din Turcia, în vârstă de 24 de ani.

La cercetări, tinerii au declarat că au încercat să intre ilegal în ţară cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

”În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și R. Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Compartimentului Purtător de cuvânt.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: