Actual

ISU vrea să înființeze un nou punct de lucru, la Băneasa sau la Crucea

ian. 29, 2018 Maria Ionescu

În această dimineață, începând cu ora 9.00, la Prefectura Constanța s-a desfășurat bilanțul activităților anului 2017 efectuate de către Inspectoratul pentru Situații de urgență. Lucrările s-au desfășurat în prezența secretarului de stat Raed Arafat, a prefectului Ioan Albu și a șefilor structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit bilanțului prezentat, la data de 31.12.2017 încadrarea unităţii a fost de 89.5%, în scădere în comparaţie cu data 31.12.2016. dată la care procentul de încadrare era de 91.5%. Completări de personal în cursul anului 2017 au fost de 10 ofiţeri şi 11 subofiţeri, însă au fost și pierderi de personal, respective un ofițer și 31 de subofițeri. În anul 2017 s-au aflat in lucru un număr de 57 noi dosare, faţă de 24 in cel precedent, fiind solutionate definitiv 11 dintre acestea. Managementul situatiilor de urgentă actiuni complexe ce au impus un management integrat și asta deoarece au avut loc și evenimente ce au atras foarte mulți spectatori cum ar fi Festivalul Neversea (care a atras circa 200 de pompieru și au fost gestionate 567 de cazuri medicale). În ceea ce privește disfuncționalitățile care au apărut în activitatea ISU Dobrogea, acestea sunt numeroase: – lipsa personalului în structurile de coordonare şi suport de la sediul unităţii. cu precădere ofiţeri specialişti. –  neasigurarea pe autospeciale conform ISU-01 a numărului de persoane în echipaje; –  lipsa conducătorilor ambarcaţiune şi echipajelor de sine stătătoare în statul de organizare pentru ambarcaţiunile TARGA: – subdimensionarea cu personal a Compartimentului Avizare-Autorizare şi Compartimentului Control şi Activităţi Preventive; – spaţiile de lucru ale sediului unităţii şi a 2 subunităţi nu asigură condiţii de lucru optime; –  încăperea Dispeceratului comun ISU-SAJ nu asigură confortul  pentru o bună gestionare a apelurilor de urgenţă;-  personalul insuficient care a absolvit curs de cercetare şi stabilire cauze de incendiu sau de alpinist; – ambulanţele SMURD au acumulat o uzură fizică foarte mare. – lipsa spaţiilor de garare a tehnicii primită în ultimii ani. acest aspect conduce la o uzură prematură; – imposibilitatea amenajării unor puncte de antrenament în fiecare subunitate. astfel pot fi repercusiuni în pregătirea efectivelor pe linie operative. Cu toate acestea, obiectivele pentru anul 2018 sunt ridicate și toate pleacă de la nevoia creșterii gradului de siguranță pentru cetățeni.
Menţinerea timpului mediu de răspuns scăzut la toate situaţiile de urgenţă; înfiinţarea unui punct de lucru la Băneasa sau la Crucea; –  întreprinderea demersurilor necesare în vederea încadrării funcţiilor vacante –  perfecţionarea personalului propriu pe competenţe şi domenii de activitate; – creşterea gradului de instruire a reprezentanţilor autorităţilor locale în domeniul situaţiilor de urgenţă şi concentrarea efortului pe pregătirea populaţiei şi a salariaţilor;
 

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!