Conecteaza-te cu noi

Actual

ITM Constanța a aplicat amenzi de 36.000 de lei în domeniul panificației

Published

on

În perioada 5 – 8 aprilie a.c., s-a desfășurat Campania Națională  pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea modului în care se respectă dispoziţiile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea  în domeniul de fabricare a produselor de brutărie şi a produselor făinoase.

Având în vedere riscurile la care sunt expuşi lucrătorii din acest domeniu de activitate, este necesară organizarea periodică a unor acţiuni de control privind respectarea de către angajatori a prevederilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi a modului în care lucrătorii conştientizează riscurile din unităţi, ca primă condiţie pentru adoptarea unor atitudini, comportamente şi acţiuni adecvate în prevenirea accidentelor de muncă.

Inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relații de muncă au verificat 85  agenți economici  cu un număr total de 330 angajați care își desfășurau activitatea în domeniile de activitate enumerate mai sus. Au aplicat  8 sancțiuni contraventionale  din care 4 avertismente și 4 amenzi în valoare de 28.000 lei. Au dispus 23 de măsuri cu termen de remediere a neconformităților și a fost depistată o persoană care lucra fără forme legale de angajare, angajatorul fiind sancționat cu amendă în valoare de 20.000 lei.

Deficiențe depistate:

Advertisement
  • Nerespectarea programului de lucru și neevidențierea orelor de muncă prestate de salariați;
  • Netransmiterea în baza de date REVISAL a contractului individual de muncă;
  • Neîndeplinirea măsurilor stabilite la controalele anterioare.

Și inspectorii de  muncă din cadrul serviciului securitate și sănătate în muncă au verificat în aceeași perioadă 23 de angajatori  cu un număr total de 330 salariați.  Au aplicat  5 sancțiuni  din care 3 amenzi în valoare de 8.000 lei și 2 avertismente. S-au  depistat un număr de 5 deficiențe pentru care s-au dispus un numar de 5 masuri de remediere.

Deficiente constatate:

  • Nu se tine evidența accidentelor de muncă, incidente ușoare, boli profesionale, incidente periculoase;
  • Nu a fost organizată activitatea de acordare a primului ajutor.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions