Connect with us

Actual

ITM Constanța a aplicat amenzi de 36.000 de lei în domeniul panificației

Publicat

la

În perioada 5 – 8 aprilie a.c., s-a desfășurat Campania Națională  pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea modului în care se respectă dispoziţiile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea  în domeniul de fabricare a produselor de brutărie şi a produselor făinoase.

Având în vedere riscurile la care sunt expuşi lucrătorii din acest domeniu de activitate, este necesară organizarea periodică a unor acţiuni de control privind respectarea de către angajatori a prevederilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi a modului în care lucrătorii conştientizează riscurile din unităţi, ca primă condiţie pentru adoptarea unor atitudini, comportamente şi acţiuni adecvate în prevenirea accidentelor de muncă.

Inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relații de muncă au verificat 85  agenți economici  cu un număr total de 330 angajați care își desfășurau activitatea în domeniile de activitate enumerate mai sus. Au aplicat  8 sancțiuni contraventionale  din care 4 avertismente și 4 amenzi în valoare de 28.000 lei. Au dispus 23 de măsuri cu termen de remediere a neconformităților și a fost depistată o persoană care lucra fără forme legale de angajare, angajatorul fiind sancționat cu amendă în valoare de 20.000 lei.

Deficiențe depistate:

  • Nerespectarea programului de lucru și neevidențierea orelor de muncă prestate de salariați;
  • Netransmiterea în baza de date REVISAL a contractului individual de muncă;
  • Neîndeplinirea măsurilor stabilite la controalele anterioare.

Și inspectorii de  muncă din cadrul serviciului securitate și sănătate în muncă au verificat în aceeași perioadă 23 de angajatori  cu un număr total de 330 salariați.  Au aplicat  5 sancțiuni  din care 3 amenzi în valoare de 8.000 lei și 2 avertismente. S-au  depistat un număr de 5 deficiențe pentru care s-au dispus un numar de 5 masuri de remediere.

Deficiente constatate:

  • Nu se tine evidența accidentelor de muncă, incidente ușoare, boli profesionale, incidente periculoase;
  • Nu a fost organizată activitatea de acordare a primului ajutor.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între o autoutilitară și un autoturism, în județul Constanța. Sunt mai multe victime

Publicat

la data de

Scris de

În această seară, 15 august, în jurul orei 20.45 a avut loc un grav accident rutier în județul Constanța, în care au fost implicate o autoutilitară și un autoturism.

Accidentul a avut loc la intersecția Drumului European E87 cu șoseaua spre localitatea Cogealac. Din primele informații, sunt șase victime conștiente.

La fața locului intervin: o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Stația Midia, un  SMURD B Midia, un SMURD Alezzi, un echipaj de descarcerare Fripis, o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), precum și 3 echipaje SAJ.

Știre în curs de actualizare.

Update: Potrivit dr. Claudia Tatarici, medic în cadrul Serviciului de Ambulanță Constanța, în urma accidentului au rezultat cinci victime.

”Este vorba despre 3 adulți și 2 copii, cu vârste de 4, respectiv 10 ani.Toți cei cinci sunt conștienti, au traumatisme de membre și de coloană vertebrală și au fost transportați la  spitalul județean Constanța.”, a precizat dr. Tatarici.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ploaia a dat peste cap planurile Primăriei Constanța. Concertul ”Ave Maria” și focurile de artificii din această seară, REPROGRAMATE

Publicat

la data de

Scris de

Ploaia puternică din această după amiază a dat peste cap planurile Primăriei municipiului Constanța. Așa cum bine știți, în această seară at fi trebuit să aibă loc concertul ”Ave Maria”, susținut de corul Madrigal din capitală, alături de actorul Marius Manole.

Detalii despre acest concert găsiți în textul de mai jos:

AVE MARIA – un concert unic pe litoral susținut de Corul Madrigal împreună cu actorul Marius Manole

Din cauza vremii, concertul nu a putut avea loc.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Constanța, se caută soluții pentru reprogramarea acestuia:

”Din nefericire, condițiile meteo nu permit susținerea evenimentului „Ave Maria” în această seară. Vom reveni cu vești despre ce soluții vom identifica pentru ca toți cei care își doreau să participe la acest concert să-l poată viziona.

Totodată, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, focurile de artificii din această seară au fost reprogramate pentru mâine seară, în intervalul orar 22:00-23:00.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Primăriei municipiului Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

RO-ALERT. Averse torențiale și vijelie puternică în județul Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Meteorologii au emis cod portocaliu de furtună în mai multe localități din județul Constanța. Codul este valabil astăzi, 15 august, în intervalul orar 15.50 – 16.30 și vizează următoarele localități: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Lumina, Agigea, Corbu, Săcele.

Se vor semnala: averse torențiale ce vor depăși 35…40 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: