Connect with us

Politica

Japonezii erau interesați de DMHI, dar n-a avut cine să-i primească la Palatul Victoria

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Schimbările din scena politică românescă afectează grav activitățile cetățenilor, iar recenta vizită istorică – așa cum a fost prezentată – a premierului Japoniei, Shinzo Abe, a scos la suprafață mult mai multe probleme pe care politicul le creează mediului de afeceri. Premierul Japoniei a venit în România împreună cu 30 de oameni de afaceri, cu toții interesați de investiții majore în mai multe domenii de activitate. Printre acestea se află și investițiile în infrastructură, fiind vizate metroul din București, dar și Șantierul Naval Mangalia, care se zbate să supraviețuiască pe piața din România. Japonezii s-au interesat, știau detalii și voiau să investească la Mangalia. Din păcate (pentru noi, evident), Shinzo Abe nu a avut cu cine să discute la Palatul Victoria. În ziua vizitei, România își schimba premierii, iar la Palatul Victoria, prin birouri erau niște secretari de stat… S-a discutat că, pe holurile instituției, membrii delegației din Japonia s-au întâlnit cu Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri. Mihai Tudose își făcea bagajele să plece urmare a demisiei, iar pe Mihai Fifor, premierul interimar desemnat de președintele Iohannis, japonezii l-au întâlnit în parcarea din fața sediului Executivului. Așa au schimbat japonezii discuțiile cu oficialitățile din România cu o vizită la Muzeul Satului… Într-un final, delegația condusă de premierul Japoniei a fost primită la Palatul Cotroceni de președintele Johannis, însă așa mare interes a prezentat această vizită încât șeful statului nu a făcut nicio comunicare oficială cu privire la discuțiile avute cu premierul Shinzo Abe. De partea cealaltă, nici premierul nipon nu a oferit informații despre vizita în România, pe contul lui de Twiter fiind postate doar detalii din celelalte vizite oficiale pe care niponii le-au efectuat în Europa.

“Mârlănia politică a PSD – ALDE”

Această indiferență administrativă nu au fost taxată nici de partidele din opoziție, și ele ocupate cu programul consultărilor de la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier pentru România… Singurii care au luat atitudine și au taxat în mod dur sunt liderii partidului ProRomânia.

Astfel, Razvan Mitu, membru fondator ProRomania, a postat pe pagina de Facebook a partidului un mesaj prin care atrage atenția asupra faptului că România este cea care pierde din toată această ecuație, din vizita delegației japoneze, România “a ratat o șansă rară, investitorii niponi ar fi putut porni cu încredere proiecte de care ar fi beneficiat mai multe generații de români de acum încolo.”

Prezentăm integral declarația liderului ProRomânia:

“Seriozitatea japoneză și mârlănia politică a PSD-ALDE …

România trece astăzi printr-un experiment dur, unul al rupturii totale a factorului politic de interesele cetățenilor. Ieri, premierul Japoniei, Shinzo Abe, împreună cu 30 de oameni de afaceri, care au venit cu intenția de a face investiții majore în infrastructură, fiind vizat metroul din București și șantierul naval Mangalia, a înlocuit discuțiile cu premierul (inexistent) al României cu o vizită la Muzeul Satului. Acesta a fost tratamentul pe care PSD-ALDE l-a oferit unui lider politic venit, pentru prima dată în 100 de ani, să trateze România drept o fereastră de oportunitate pentru investițiile Japoniei în Europa.

Anecdotic vorbind, nimic nu pare a fi întâmplător: o țară a performanței, a seriozității morale și a ingeniozității tehnologice, cum este Japonia, printr-un misterios șir de evenimente, nu a stat la aceeași masă cu sforarii din Teleorman, care au acaparat de un an de zile statul român.

Marele pierzător este România. Ieri a fost ratată o șansă rară, prin care investitorii niponi ar fi putut porni cu încredere proiecte de care ar fi beneficiat mai multe generații de români de acum încolo.

Nu putem asista neputincioși cum România este scufundată de interesele personale și de grup ale mafiei Dragnea! Avem nevoie de o politică #altfel cât mai curând, până când consecințele circului politic la care asistăm deja din 6 în 6 luni nu vor urca pe acel versant de la care avalanșa va fi inevitabilă!

Este timpul să fim Pro România!”

Promisiunile lui Tudose pentru oamenii de la DMHI

Pe 10 ianuarie a.c., chiar cu o seară înainte ca Mihai Tudose să-și anunțe demisia din funcția de premier, a declarat, într-o emisiune tv că statul roman își dorește să cumpere 51% din acțiunile pe care Daewoo le deține la Șantierul Naval Mangalia.

“Am încercat și se pare că reușim o chestie: să răscumpăram 51 la sută din acțiunile pe care le are Daewoo la Șantierul Naval din Mangalia. Am constat că statul român nu mai știe să facă lucrul ăsta. Știe doar să vândă. Cum putem să cumpărăm niște acțiuni. Să avem un șantier naval al statului. Să facem niște fregate ale armatei. Să facem și mentenanța la noi. Poate mai facem și o bărcuță la noi. Dar nu e o posibil ca statul român să nu aibă un șantier naval. O să zică lumea că sunt un comunist și securist. Dar m-am cam săturat”, anunța Tudose.

Comments

comments

Politica

Traian Băsescu: Dacă ţineţi la România, schimbaţi guvernul!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostul preşedinte Traian Băsescu susține că imaginea României în Europa şi încrederea în ţara noastră sunt “extrem de deteriorate” şi chiar dacă PSD, ALDE şi Guvernul Dăncilă ar decide să îşi “schimbe fundamental atitudinea, procesul de recredibilizare ar lua un timp îndelungat”, proces pe care România nu îl are la dispoziţie la acest moment.

“Dacă ţineţi la România, schimbaţi guvernul! La Bruxelles şi în toate cancelariile europene importante, atmosfera despre România, imaginea ţării şi încrederea în România sunt extrem de deteriorate. Chiar dacă PSD, ALDE şi Guvernul Dăncilă ar lua decizia să-şi schimbe fundamental atitudinea, procesul de recredibilizare ar lua un timp îndelungat iar ţara nu mai are acest timp la dispoziţie. Înţelegeţi că ţara a deraiat datorită guvernării”, scrie Traian Băsescu pe Facebook, miercuri seară.

El susţine că soluţia politică este schimbarea imediată a guvernului, “fie el condus tot de PSD, dar cu miniştri noi, buni cunoscători ai problematicii europene. Totodată, fostul președinte al României scrie că, în guvern ar trebui să fie cei mai buni oameni din politica românească, iar guvernul ar trebui să fie liber de orice influenţă din partea lui Dragnea şi a lui Vâlcov.

“Instalarea unui nou guvern la Bucureşti ar relansa speranţa partenerilor că România va reveni pe traictoria normală. Ştiu bine care este abordarea europenilor şi înţeleg perfect că aceasta este soluţia. Vă asigur că un nou guvern poate discuta cu Comisia Europeană şi soluţiile de succes pentru preşedinţia rotativă a UE, dar şi observaţiile din raportul MCV, în timp ce Guvernul Dăncilă nu mai poate discuta nimic cu nimeni în Europa. Dacă ţineţi la România, schimbaţi guvernul!”, mai scrie fostul şef al statului pe cunoscuta rețea de socializare.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

(video) Deputatul Florin Iordache (PSD), gesturi obscene în Parlament

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul PSD Florin Iordache, președintele Comisiei speciale pentru legile justiției și vicepreședinte al Camerei Deputaților, a făcut un gest obscen către opoziției chiar în plenul forului legislativ, notează Digi24.ro

S-a întâmplat după un discurs în plen, în care i-a atacat pe parlamentarii USR și PNL pentru criticile pe care le-au adus la modificările legilor justiției.

Opoziția l-a aplaudat ironic după acest gest.

Florin Iordache a reacționat dur, marți, după publicarea raportului MCV pentru România.

„Implementarea solicitărilor absurde ale Comisiei Europene din MCV ar bloca întreaga justiție din România”, este titlul comunicatului semnat de Florin Iordache, transmis marți.

„Am început parcurgerea raportului MCV pe anul 2018, prin care niste “experți” necunoscuți dau indicații României cu privire la aplicarea unor legi DEJA în vigoare, iar absurdul uneia dintre recomandări iese cu totul în evidență.

Astfel, Comisia Europeană solicită Parlamentului, prin raportul MCV, nici mai mult nici mai puțin decât “oprirea imediată a implementării legilor justiției realizate de Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției, precum și a ordonanțelor de urgență emise de Guvern, stoparea implementării Codului Penal și a Codului de Procedură Penală”, spunea Florin Iordache citat de jurnaliștii de la Digi24.ro.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Inițiatorul legii pentru instituirea Zilei Dobrogei, lăsat pe dinafară. Gigi Chiru: ”Nu m-a invitat nimeni la niciun eveniment”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu 140 de ani, România traversa una din cele mai zbuciumate pagini din istoria sa. La sfârșitul Războiului de Independență, tânărul stat român, abia înființat oficial la 1859, se găsea în situația de a ceda Rusiei trei județe din sudul Basarabiei. Ca o compensare, marile puteri au acordat României dreptul de anexare a Dobrogei – o provincie cu aspect oriental, extrem de săracă, populată de musulmani (turci și tătari), români și bulgari. Pe 14 noiembrie 1878, la Brăila, Carol I – ”prin grația lui Dumnezeu și voința națională Domn al Românilor”, a citit Proclamația către dobrogeni, actul prin care Dobrogea a devenit parte componentă a statului român.

”Locuitorilor Dobrogei, Marile puteri europene, prin tratatul din Berlin, au unit țara voastră cu România. Noi nu intrăm în hotarele voastre, trase de Europa, ca cuceritori: dară, o știți și voi, mult sânge românesc s-a vărsat pentru desrobirea popoarelor din dreapta Dunării. Locuitorilor de orice naționalitate și religiune, Dobrogea vechea posesiune a lui Mircea-cel-Bătrân și a lui Ștefan-cel-Mare, de astăzi face parte din România. Voi de acum atârnați de un Stat, unde nu voința arbitrară, ci numai legea dezbătută și încuviințată de națiune hotărăște și ocârmuiește. Cele mai sfinte și mai scumpe bunuri ale omenirii: viața, onoarea și proprietatea sunt puse sub scutul unei Costituții pe care ne-o râvnesc multe națiuni străine. (…) Noi luăm astăzi în stăpânire provincia Dobrogea, care devine și este țară română, și, trimițându-vă domneasca noastră salutare, vă urăm ca această zi să devină pentru această nouă parte a României începutul unui viitor de pace…”.

În aceeași zi de 14 noiembrie 1878, armata și administrația română debarcau pe pământul Dobrogei, la Gheget – Smârdanul Nou.

O inițiativă a lui Gigi Chiru

Abia după 137 de ani, ziua de 14 noiembrie a devenit în mod oficial Ziua Dobrogei. Vorbim aici de o lege inițiată de fostul senator Christian Gigi Chiru și susținută de toți parlamentarii dobrogeni, indiferent de culoarea lor politică.

Proiectul de lege privind instituirea acestei zile a fost adoptat la data de 9 septembrie 2015, de Plenul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz. Legea 230/2015 privind instituirea acestei zile a fost publicată în Monitorul Oficial din 7 octombrie 2015.

De fiecare dată când în discuție a intervenit acest subiect, fostul parlamentar constănțean a vorbit cu bucurie despre proiectul său, despre Dobrogea și Ziua Dobrogei. Gigi Chiru a spus de nenumărate ori că este important să amintim cine suntem, ceea ce ne caracterizează și care sunt reperele noastre istorice.

Astăzi, de Ziua Dobrogei, fostul senator Gigi Christian Chiru a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj pe care îl prezentăm și noi:

Buna dimineața, Dobrogea!
 Bună dimineața, dobrogeni!

Astăzi este despre noi, despre mândria de a fi dobrogean. 
Sunt fericit să mă găsesc acasă, la Eforie, bucuros că m-am născut și trăiesc într-un ținut minunat, cu oameni buni, harnici, cu tineri frumoși și deștepți, un loc binecuvântat de Dumnezeu. Anul acesta, la 140 de ani de la marele eveniment, se împlinesc 4 aniversări de când 14 noiembrie a devenit oficial “Ziua Dobrogei” motiv pentru care le mulțumesc, încă o dată, celor care m-au susținut în acest demers. 
Cu bucurie, vă urez La mulți ani dobrogeni, la mulți ani Dobrogea!

“Sărbătoresc în familie, nu am a reproșa nimic”

Ceea ce este cu adevărat trist vine abia acum. Pe inițiatorul proiectului, pe cel care a făcut ca această zi să fie sărbătorită în mod oficial, pe Gigi Christian Chiru, nu l-a invitat nimeni la niciun eveniment organizat în această zi.

Fostul parlamentar a declarat pentru “Ordinea.ro” că nu are a reproșa nimic și că ziua și-o va petrece cu familia și prietenii apropiați.

“Nu m-a invitat nimeni la niciun eveniment organizat astăzi, însă nu am a reproșa nimănui nimic. Probabil au fost ocupați cu organizarea evenimentelor și nu a fost ceva cu rea intenție. Oricum, mi-am organizat singur diverse activități astăzi. Îmi voi petrece ziua cu familia și prietenii, seara voi avea o cină în familie. Toate la Eforie”, a spus Gigi Chiru pentru ziarul nostru.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: