Connect with us

Politica

Se cere plecarea lui Dan Barna de la șefia USR

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Peste 100 de membri ai Uniunii Salvați România au formulat o plângere prealabilă, în temeiul art. 7 al Legii 554/2004, prin care solicită anularea mai multor decizii ale forurilor interne ale partidului, culminând cu revocarea Hotărârii Congresului din 28 octombrie 2017 prin care deputatul Dan Barna a fost ales președinte, scrie stiripesurse.ro și prezintă, în exclusivitate, documentul prin care se dorește plecarea lui Barna de la conducerea partidului.

Potrivit aceleiași surse, cei peste 100 de membri ai USR denunță în plângerea prealabilă o serie de nereguli, explicate pe larg în document:

A. Decizia Biroului Național din 11.10.2017 prin care stabilit modalitatea de vot la Conferința Municipiului București încalcă Statutul USR.

B. Horărârea Comisiei Naționale de Arbitraj din 18.10.2017 prin care s-a constatat nestatutaritatea în partea a Deciziei Biroului Național din 11.10.2017 și prin care au fost anulate alegerile de delegați la Congres ale Conferinței Municipiului București din 15.10.2017 a fost emisă cu încălcarea Statutului și a Regulamentului de funcționare a conisiilor de arbitraj ale USR.

C. Decizia Biroului Național din 18.10.2017 prin care s-a convocat Conferința Municipiului București pentru 23.10.2017 și 24.10.2017 și prin care s-a stabilit sistemul de vot la Conferința Municipiului București din 23.10.2017 și 24.10.2017 încalcă Statutul.

D. Decizia Biroului Național din 21.10.2017 prin care s-au stabilit numărul de delegați și delegații la Conferința Municipiului București din 23.10.2017 și 24.10.2017 încalcă Statutul.

E. Decizia Biroului Național din 22.10.2017 prin care s-a stabilit cum candidații pentru delegați la Congres din partea Conferinței Municipiului București din 23.10.2017 și 24.10.2017 sunt aceiași cu cei de la Conferința Municipiului București din 15.10.2017.

F. Lista (parțială a) delegaților la Congres a fost stabilită de Conferința Municipiului București din 23.10.2017 cu încălcarea Statutului.

G. Decizia Biroului Național din 24.10.2017 prin care s-a convocat Conferința Municipiului București pentru 25.10.2017 încalcă Statutul.

H. Lista (parțială a) delegaților la Congres a fost stabilită de Conferința Municipiului București din 25.10.2017 cu încălcarea Statutului.

I. Hotărea Comisiei Naționale de Arbitraj prin care a fost admis recursul față de Hotărârea Comisiei Municipale de Arbitraj din 27.10.2017 prin care a fost anulată lista delegațiilor la Congres stabilită de Conferința Municipiului București din 23.10.2017 și 25.10.2017 a fost emisă cu încălcarea Statutului și a Regulamentului CA.

J. Hotărârea Congresului din 28.10.2017 prin care a fost ales președintele USR a fost emisă cu încălcarea Statutului.

Plângerea a fost depusă prin avocata Carmen-Geanina Trenchea, din Baroul București.

De precizat că niciun membru USR de la Constanța nu se regăsește în documentul prezentat public.

Media 151628430084962500

Comments

comments

Politica

Iohannis a refuzat numirea Olguței Vasilescu la Transporturi și a lui Ilan Laufer la Dezvoltare: “Le consider nepotrivite”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că remnanierea guvernamentală este o soluţie slabă şi că este în continuare de părere că soluţia corectă ar fi fost înlocuirea acestui Guvern care a creat foarte multe probleme României. El a enumerat miniştrii revocaţi şi pe cei numiţi, însă în cazul Olguţei Vasilescu nu a fost semnat decretul de numire la Ministerul Transporturilor. Din lista celor numiţi lipseşte şi Ilan Laufer, popus la Ministerul Dezvoltării.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat scurt că nu acceptă numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Transporturilor și pe cea a lui Ilan Laufer la Ministerul Dezvoltării.

“Celelalte două propuneri le consider nepotrivite si vor fi refuzate. Depunerea jurmanatului va avea loc astazi, la ora 15. 30”, in aceasta sala, a declarat Klaus Iohannis citat de stiripesurse.ro.

Citiți și:

Schimbarea la față a Guvernului Dăncilă. Cine sunt noii veniți la ministere și ce pesediști își fac bagajele

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constanța. Parcul ciuntit de biserici s-ar putea numi Trianon. Ce proiect are Palaz de la PMP

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președinele Claudiu Palaz, a depus în cursul zilei de ieri un proiect de hotărâre, inițiat de consilierii locali Secil Givan Cantaragiu, Cătălin Papuc și Alexandru Zabara, pentru acordarea denumirii “TRIANON” parcului de la Casa de Cultură din Constanța.

Totodată, Partidul Mișcarea Populară a solicitat Comisiei de Atribuire de Denumiri a Județului Constanța avizul pentru noua denumire, cerere ce a fost înregistrată la sediul Instituției Prefectului sub numărul 14578 din 19.11.2018.

Considerăm că este un gest firesc ca în anul centenar să acordăm această denumire unui obiectiv din județul Constanța, tocmai pentru a sublinia importanța Tratatului de la Trianon.

“Consider că este o onoare pentru noi, constănțenii, să facem acest demers. Partidul Mișcarea Populară este un susținător al unității naționale a României. Susținem astfel demersurile inițiate de Universitatea Andrei Șaguna, Colegiul Național de Arte “Regina Maria” și Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații. Atribuirea în an centenar a denumirii “TRIANON” este o normalitate pentru România și constituie un act de patriotism. Partidul Mișcarea Populară crede în ROMÂNIA ÎNTREAGĂ!” a declarat Claudiu Palaz într-un comunicat de presă remis redacției.

Iată documentul:

Download (PDF, 1.31MB)

IMPORTANT! Parcul de la Casa de Cultură are acum ca tematică Războiul de independență de la 1877. În parc sunt deja două lăcașuri de cult, după cum bine știu toți constănțenii; o capelă funcțională și o alta în construcție.

NOTĂ: Tratatul de la Trianon a fost semnat la data de 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial și Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins în Primul Război Mondial. Tratatul a fost semnat în Palatul Marele Trianon de la Versailles de către 16 state aliate (inclusiv România), pe de o parte, și de Ungaria, de altă parte.

Tratatul a fost semnat pentru a stabili frontierele noului stat Ungaria cu vecinii săi: Austria, Regatul Sârbilor, Croaților și Slovenilor (stat devenit ulterior Iugoslavia), România și Cehoslovacia. Tratatul de la Trianon a făcut parte din seria tratatelor încheiate la finalul Primului Război Mondial, celelalte fiind tratatele de pace încheiate de Puterile Aliate cu Germania (la Versailles, în 28 iunie 1919), Austria (la Saint Germain en Laye, în 10 septembrie 1919), Bulgaria (la Neuilly, în 27 noiembrie 1919) și cu Turcia (la Sèvres, semnat la 4 iunie 1920 și repudiat apoi, fiind înlocuit cu tratatul de la Lausanne) – Wikipedia.

sursa foto: Ziua de Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Schimbarea la față a Guvernului Dăncilă. Cine sunt noii veniți la ministere și ce pesediști își fac bagajele

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Comitetul Executiv al PSD a decis înlocuirea lui Paul Stănescu cu Ilan Laufer la conducerea Ministerului Dezvoltării. De asemenea, Gabriel Leş revine la Apărare, după demisia lui Mihai Fifor, Olguţa Vasilescu trece la Transporturi în locul lui Lucian Şova, în timp de Niculae Bădălău preia Ministerul Economiei, înlocuindu-l pe Dănuţ Andruşcă.

De asemenea, potrivit deciziilor CEx al PSD, în funcţia de ministru al Muncii va fi numit deputatul Marius Budăi, la Ministerul Comunicaţiilor Bogdan Cojocaru va fi înlocuit cu Alexandru Petrescu, iar Ioana Bran pleacă din funcţia de ministru al Tineretului, post în care va fi numit senatorul Bogdan Matei.

Şi la Ministerul Culturii se schimbă titularul, în locul lui George Ivaşcu va fi numit senatorul Daniel Breaz.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: