Connect with us

Actual

Joia viitoare, sute de angajaţi ai Şantierului Naval Mangalia vor fi la miting în faţa Ministerului Economiei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Despre situaţia dramatică de la Şantierul Naval din Mangalia am vorbit în nenumărate rânduri şi, din păcate, încă nu există nici un fel de veşti care să le dea speranţă angajaţilor şi familiilor lor. La ora actuală, Sindicatul Navalistul din Mangalia adună semnături pentru a putea participa în număr cât mai mare la un miting de protest care va avea loc pe data de 22 martie în faţa Ministerului Economiei.

Pentru a vedea cum stau lucrurile, l-am contactat pe vicepreşedintele sindicatului Navalistul, Eugen Arsenie. El ne-a spus că oamenii sunt total nemulţumiţi deoarece, în ciuda întâlnirilor care au avut loc până la ora actuală, nu au încă nici un răspuns.

„Din cei 1800 de angajaţi ai şantierului, la ora actuală lucrează doar 1100. Lucrăm pentru alte şantiere şi ne aflăm într-o situaţie critică. Noi nu dorim decât să solicităm o măsură cât mai urgentă, nu susţinem pe cineva anume în preluarea şantierului dar vrem să se rezolve cât mai repede lucrurile.”, ne-a spus Eugen Arsenie.

El a mai precizat că deja s-au înscris pe liste pentru a participa la miting câteva sute de angajaţi şi speră să poată participa cu vreo 500 de oameni. Pe de altă parte, salariaţilor de la Şantierul Naval li s-a propus să intre în şomaj pentru o perioadă de câteva luni, însă foarte puţini au făcut acest lucru. Cei mai mulţi preferă să îşi caute de muncă în altă parte dar ofertele sunt limitate. Vă reamintim că de la 1 aprilie se va închide şi fabrica de tricotaje Lumotex de la Mangalia, aşa că situaţia municipiului devine din ce în ce mai grea.

Mangalia – oraș la cota de avarie! De la 1 aprilie se mai închide o fabrică

Ce se întâmplă cu Şantierul Naval Mangalia? Noi discuţii la Ministerul Economiei

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

IPJ Constanța primește motociclete! Multe mașini intră în dotarea Poliției Române

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

714 autospeciale destinate structurilor de ordine publică și rutieră, 40 de autospeciale pentru structurile de arest și 40 de motociclete vor intra în dotarea Poliției Române, contribuind astfel la îmbunătățirea modului în care polițiștii răspund la solicitările cetățenilor, precum și la creșterea gradului de siguranță pe care polițiștii o au la intervenții.

Poliția Română a recepționat, astăzi, un lot de 150 de autospeciale noi Dacia Logan, ce vor fi repartizate structurilor de ordine publică și rutieră din teritoriu.

În cursul acestei săptămâni, polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale, ai Brigăzii Rutiere București și ai Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța vor primi 20 de motociclete, ce vor fi folosite în misiunile specifice.

De asemenea, structurilor de reținere și arest preventiv ale Poliției Române le vor fi repartizate 40 de autospeciale Dacia Logan, prevăzute cu elemente de siguranță și protecție, atât pentru polițiști, cât și pentru persoanele transportate.

Totodată, a fost recepționată și a doua tranșă de 55 de autospeciale Dacia Duster din lotul de 115 prevăzut, acestea fiind repartizate către toate inspectoratele de poliție județene, Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției Române.

Autospecialele fac parte din programul de înzestrare cu mijloace auto desfășurat de M.A.I. în acest an, achiziție făcută din fondurile proprii.

În perioada următoare vor fi primite, în tranșe, și celelalte autospeciale și motociclete care se adaugă celor 531 de autospeciale Dacia Logan și Dacia Duster, care au intrat în dotarea Poliției Române în anul 2018.

Foto: Arhivă

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Arestat azi după ce ieri a fost prins băut la volan

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La data de 14 octombrie a.c., ora 19.20, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din Constanța, care a condus haotic o autoutilitară pe bulevardul 1 Mai. După ce l-au oprit, oamenii legii au constatat că șoferul emana halenă alcoolică și au încercat să îi stabilească alcoolemia. Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest și a fost transportat la Spitalul Județean Constanța pentru a i se preleva probe biologice, unde de asemenea a refuzat testarea.

Inițial, bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță, iar pe data de 15 octombrie a.c. a fost prezentat instanței de judecată care a dispus arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, fiind introdus în arestul IPJ Constanța.

Conducătorul auto în cauză este recidivist, fiind în perioada termenului de încercare pentru o durată de 3 ani, deoarece în luna noiembrie 2016 a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendare tot pentru infracțiuni la regimul rutier (alcool).

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un copil cu două penisuri s-a născut la Maternitatea din Ploiești

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Un caz extrem de rar a fost întâlnit la Maternitatea din Ploiești, unde s-a născut un copil care are două penisuri. Potrivit corespondentului MEDIAFAX, directorul medical al unității sanitare, dr. Călin Boeru, a declarat că un astfel de caz nu a mai fost întregistrat în spital.

„Situaţia este neplăcută şi pentru părinţi. Este o malformaţie foarte rară. Eu de când sunt aici nu am mai întâlnit un asemenea caz. Situaţia este aberantă din punct de vedere medical. Trebuie acum făcute consulturi genetice de specialiatitate pentru a se pune un diagnostic corect”, a declarat corespondentului Mediafax directorul Boeru.

Tot el a precizat că trebuie efectuate investigații amănunțite pentru a se stabili dacă aceasta este unica malformație.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: