Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Joia viitoare, sute de angajaţi ai Şantierului Naval Mangalia vor fi la miting în faţa Ministerului Economiei

Published

on

Despre situaţia dramatică de la Şantierul Naval din Mangalia am vorbit în nenumărate rânduri şi, din păcate, încă nu există nici un fel de veşti care să le dea speranţă angajaţilor şi familiilor lor. La ora actuală, Sindicatul Navalistul din Mangalia adună semnături pentru a putea participa în număr cât mai mare la un miting de protest care va avea loc pe data de 22 martie în faţa Ministerului Economiei.

Pentru a vedea cum stau lucrurile, l-am contactat pe vicepreşedintele sindicatului Navalistul, Eugen Arsenie. El ne-a spus că oamenii sunt total nemulţumiţi deoarece, în ciuda întâlnirilor care au avut loc până la ora actuală, nu au încă nici un răspuns.

„Din cei 1800 de angajaţi ai şantierului, la ora actuală lucrează doar 1100. Lucrăm pentru alte şantiere şi ne aflăm într-o situaţie critică. Noi nu dorim decât să solicităm o măsură cât mai urgentă, nu susţinem pe cineva anume în preluarea şantierului dar vrem să se rezolve cât mai repede lucrurile.”, ne-a spus Eugen Arsenie.

El a mai precizat că deja s-au înscris pe liste pentru a participa la miting câteva sute de angajaţi şi speră să poată participa cu vreo 500 de oameni. Pe de altă parte, salariaţilor de la Şantierul Naval li s-a propus să intre în şomaj pentru o perioadă de câteva luni, însă foarte puţini au făcut acest lucru. Cei mai mulţi preferă să îşi caute de muncă în altă parte dar ofertele sunt limitate. Vă reamintim că de la 1 aprilie se va închide şi fabrica de tricotaje Lumotex de la Mangalia, aşa că situaţia municipiului devine din ce în ce mai grea.

Mangalia – oraș la cota de avarie! De la 1 aprilie se mai închide o fabrică

Ce se întâmplă cu Şantierul Naval Mangalia? Noi discuţii la Ministerul Economiei

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions