Connect with us

Actual

Joia viitoare, sute de angajaţi ai Şantierului Naval Mangalia vor fi la miting în faţa Ministerului Economiei

Publicat

la

Despre situaţia dramatică de la Şantierul Naval din Mangalia am vorbit în nenumărate rânduri şi, din păcate, încă nu există nici un fel de veşti care să le dea speranţă angajaţilor şi familiilor lor. La ora actuală, Sindicatul Navalistul din Mangalia adună semnături pentru a putea participa în număr cât mai mare la un miting de protest care va avea loc pe data de 22 martie în faţa Ministerului Economiei.

Pentru a vedea cum stau lucrurile, l-am contactat pe vicepreşedintele sindicatului Navalistul, Eugen Arsenie. El ne-a spus că oamenii sunt total nemulţumiţi deoarece, în ciuda întâlnirilor care au avut loc până la ora actuală, nu au încă nici un răspuns.

„Din cei 1800 de angajaţi ai şantierului, la ora actuală lucrează doar 1100. Lucrăm pentru alte şantiere şi ne aflăm într-o situaţie critică. Noi nu dorim decât să solicităm o măsură cât mai urgentă, nu susţinem pe cineva anume în preluarea şantierului dar vrem să se rezolve cât mai repede lucrurile.”, ne-a spus Eugen Arsenie.

El a mai precizat că deja s-au înscris pe liste pentru a participa la miting câteva sute de angajaţi şi speră să poată participa cu vreo 500 de oameni. Pe de altă parte, salariaţilor de la Şantierul Naval li s-a propus să intre în şomaj pentru o perioadă de câteva luni, însă foarte puţini au făcut acest lucru. Cei mai mulţi preferă să îşi caute de muncă în altă parte dar ofertele sunt limitate. Vă reamintim că de la 1 aprilie se va închide şi fabrica de tricotaje Lumotex de la Mangalia, aşa că situaţia municipiului devine din ce în ce mai grea.

Mangalia – oraș la cota de avarie! De la 1 aprilie se mai închide o fabrică

Ce se întâmplă cu Şantierul Naval Mangalia? Noi discuţii la Ministerul Economiei

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident MORTAL de muncă în Eforie Sud. Un bărbat și-a pierdut viața după ce a căzut de la înălțime

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 17 mai, în jurul orei 13.30, în Eforie Sud s-a produs un tragic eveniment de muncă.

Un bărbat – Cristinel A., angajat ca dulgher la societatea Raf Expres Construct SRL, șantier Eforie Sud – a căzut de la înălțime și și-a pierdut viața.

Potrivit Biroului de presă al ITM Constanța, ”în timp ce lucrătorul A. Cristinel era urcat pe acoperișul imobilului situat în localitatea Eforie Sud, strada Dezrobirii nr. 69, în scopul dezafectării acoperișului, a căzut de la circa 7 metri. La fața locului s-a prezentat un echipaj medical de la SMURD, care a constatat decesul lucrătorului.”

Evenimentul se cercetează de către ITM Constanța, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor.

Foto: Ilustrativ/ITM Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ministrul Energiei: Odată cu începerea exploatărilor în Marea Neagră, România va produce mai multe gaze decât va consuma

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marţi că, odată cu începerea exploatărilor din Marea Neagră, România va produce practic mai multe gaze decât va putea consuma.

„Odată cu începerea exploatărilor din Marea Neagră, statul român, România va produce practic mai multe gaze decât va putea consuma. Avem timp până la sfârşitul anului 2026, 2027 să ne pregătim în aşa fel încât să consumăm cât mai mult şi vom deveni şi un furnizor de securitate energetică regională”, a susţinut Virgil Popescu, la dezbaterea în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor pe proiectul legii offshore.

El a menţionat că proiectul a fost iniţiat împreună cu liderii coaliţiei de guvernare.

„Este un proiect de lege care vrea să deblocheze investiţiile din Marea Neagră. Să nu uităm că legea care a fost aprobată în Parlament în anul 2018 practic a blocat investiţiile din Marea Neagră. (…) Acest proiect de lege vine să deblocheze, asigură stabilitate şi predictibilitate cadrului legislativ, elimină un prag de impozitare de sub 85 de lei în condiţiile în care probabil preţul de cost, din estimări, se apropie de această cifră şi nu este normal să impozităm ceea ce este preţ de cost şi asigură, pe de altă parte, un mecanism al statului roman ca, în caz de criză, să asigure cu prioritate aprovizionarea României şi, de asemenea, o verificare a contractelor bilaterale, tocmai pentru a preîntâmpina posibile probleme în aprovizionarea cu gaze naturale a României”, a explicat Virgil Popescu potrivit jurnaliștilor de la economica.net

Popescu: Veniturile prin legea offshore ar trebui să se ducă în investiţii care să stimuleze consumul de gaz

Veniturile suplimentare care se vor încasa ca urmare a aplicării legii offshore ar trebui să se ducă în investiţii care să stimuleze consumul de gaz, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, la dezbaterile asupra acestui act normativ din comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor.

„Vorbim despre veniturile suplimentare care se vor încasa din legea offshore, probabil începând cu sfârşitul anului 2026. Da, avem nevoie de reţele de gaze, avem nevoie să consumăm cât mai mult gaz în România şi să pregătim consumul şi investiţiile care necesită consum de gaz în România ca să absorbim cât mai mult gaz din rezervele noastre, ca să nu se ducă gazul în alte părţi. De aceea, cred că veniturile din exploatarea gazelor din Marea Neagră şi din perimetrele onshore de adâncime trebuie să se ducă către investiţii care să stimuleze consumul de gaz. Lucrurile sunt foarte evidente”, a explicat Popescu.

El a adăugat că această soluţie pentru investirea veniturilor este mai bună decât cea propusă de USR, care a avansat ideea ca aceşti bani să se ducă în pilonul II de pensii.

„USR doreşte ca aceşti bani să fie investiţi în fondurile de pensii. Asta nu înseamnă să ceea ce propune coaliţia nu este bun. Eu cred că este mult mai bun decât ceea ce propuneţi dumneavoastră, iar taxele şi impozitele se duc către bugetul de stat, nu putem să le direcţionăm direct către companii care administrează privat sau public anumite fonduri”, a afirmat ministrul Energiei.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cod galben de vânt puternic la Constanța. Vremea se răcește accentuat

Publicat

la data de

Scris de

Atenționarea de cod galben de vânt puternic la Constanța emisă de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea este valabilă mâine, în intervalul orar 6.00-21.00. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 55-70 km/h.

De asemenea, vremea se va răci accentuat și va deveni rece pentru această dată. Cerul va fi temporar noros și în prima parte a zilei, vor mai fi ploi slabe, de scurtă durată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 de grade, iar cea minimă va fi de 9-10 grade.

Astăzi, vremea va fi caldă și va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, temporar noros după-amiaza și noaptea. Vor fi averse, descărcări electrice și posibil grindină. Vântul va sufla slab și moderat, în intensificare în timpul nopții, când vor fi rafale de 40 – 50 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15-16 grade.

”Facem apel la cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922;

Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737/552271.”, au postat reprezentanții Biroului de presă al Primăriei Constanța.

Foto: Primăria municipiului Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: