Connect with us

Actual

Joia viitoare, sute de angajaţi ai Şantierului Naval Mangalia vor fi la miting în faţa Ministerului Economiei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Despre situaţia dramatică de la Şantierul Naval din Mangalia am vorbit în nenumărate rânduri şi, din păcate, încă nu există nici un fel de veşti care să le dea speranţă angajaţilor şi familiilor lor. La ora actuală, Sindicatul Navalistul din Mangalia adună semnături pentru a putea participa în număr cât mai mare la un miting de protest care va avea loc pe data de 22 martie în faţa Ministerului Economiei.

Pentru a vedea cum stau lucrurile, l-am contactat pe vicepreşedintele sindicatului Navalistul, Eugen Arsenie. El ne-a spus că oamenii sunt total nemulţumiţi deoarece, în ciuda întâlnirilor care au avut loc până la ora actuală, nu au încă nici un răspuns.

„Din cei 1800 de angajaţi ai şantierului, la ora actuală lucrează doar 1100. Lucrăm pentru alte şantiere şi ne aflăm într-o situaţie critică. Noi nu dorim decât să solicităm o măsură cât mai urgentă, nu susţinem pe cineva anume în preluarea şantierului dar vrem să se rezolve cât mai repede lucrurile.”, ne-a spus Eugen Arsenie.

El a mai precizat că deja s-au înscris pe liste pentru a participa la miting câteva sute de angajaţi şi speră să poată participa cu vreo 500 de oameni. Pe de altă parte, salariaţilor de la Şantierul Naval li s-a propus să intre în şomaj pentru o perioadă de câteva luni, însă foarte puţini au făcut acest lucru. Cei mai mulţi preferă să îşi caute de muncă în altă parte dar ofertele sunt limitate. Vă reamintim că de la 1 aprilie se va închide şi fabrica de tricotaje Lumotex de la Mangalia, aşa că situaţia municipiului devine din ce în ce mai grea.

Mangalia – oraș la cota de avarie! De la 1 aprilie se mai închide o fabrică

Ce se întâmplă cu Şantierul Naval Mangalia? Noi discuţii la Ministerul Economiei

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Este cod portocaliu de vânt puternic în Dobrogea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Începând cu ora 21.00, Dobrogea a intrat sub cod portocaliu de vânt puternic.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, se vor semnala intensificări susținute ale vântului, cu rafale în jurul a 90 km/h.  Fenomene asociate  – ninsoare slabă.

Iată pentru ce zone este emis codul portocaliu:  În zona de litoral a județelor Constanța și Tulcea. De asemenea, în județul Tulcea este valabil și în localitățile: Murighiol, Mahmudia, Beștepe, Crișan, Maliuc.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vântul a ridicat tabla de pe acoperișul unui bloc din Constanța! Intervin pompierii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în urmă cu puțină vreme vântul puternic a creat mari probleme locuitorilor unui bloc situat pe b-dul Al. Lăpușneanu nr. 76 din Constanța. Tabla de pe acoperiș s-a desprins iar pentru degajarea ei de pe acoperișul blocului de 8 etaje intervin pompierii Detașamentului de pompieri Fripis.

S-au deplasat cu autoscara dar vântul puternic nu le-a permis să o ridice, astfel că aceaștia au fost nevoiți să urce pe bloc pe scara interioară.

Din fericire, au reușit să îndepărteze bucata fără probleme.

Alte apeluri la numărul de urgență 112 de efecte negative produse de vântul puternic nu sunt până la acestă oră.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța, sub atenționare COD GALBEN de vreme rea. Unde puteți semnala problemele

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Constanța se află în continuare sub atenționare cod galben de vreme rea! Conform infomațiilor transmise de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea, în următoarele ore vor cădea precipitaţii care se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar spre dimineață se poate produce polei. Vântul se va intensifica treptat și va depăşi la rafală 55 – 70 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de –5 grade.

În funcție de evoluția vremii, 9 sărărițe sunt pregătite să împrăștie material antiderapant pe străzile principale și secundare din municipiul Constanța.

Având în vedere faptul că vântul va sufla cu putere, Primăria Municipiului Constanța face apel către cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142

Dispecerat Serviciul Protecţie Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă – 0737552271.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: