Connect with us

Actual

Judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu a fost exclusă azi din magistratură

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis astări, 8 februarie 2017, excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti pentru încălcarea regimului incompatibilităţilor şi interdicţiilor impuse judecătorilor şi procurorilor. Acţiunea disciplinară împotriva Cameliei Bogdan a fost susţinută, prin cereri de intervenţie, de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului FACIAS şi de  Grupul de Investigaţii Politice al lui Mugur Ciuvică. De altfel, acesta din urmă a şi adus în spaţiul public, în urmă cu doi ani, dovezi potrivit cărora judecătoarea Camelia Bogdan, cea care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, ar fi încasat chiar în perioada procesului un onorariu de 10.000 de lei pentru participarea la un seminar organizat de o firmă aflată în parteneriat direct cu Ministrul Agriculturii, partea vătămată din dosarul penal al lui Dan Voiculescu. Legea le interzice magistraţilor să primească bani, sub orice titlu, de la părţile din dosarele pe care le instrumentează/le judecă. Hotărârea CSM poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în termen de 15 zile de la comunicarea.

Condamnarea lui Dan Voiculescu

Camelia Bogdan s-a evidenţiat prin condamnarea lui Dan Voiculescu, fiind numită să judece acest dosar după arestarea judecătorului iniţial, Stan Mustaţă pentru fapte de corupţie. Jurnaliştii afiliaţi trustului de presă al lui Dan Voiculescu au susţinut în mod repetat că judecătoarea Camelia Bogdan nu ar fi avut timpul fizic să studieze toate înscrisurile aflate în dosarul penal al lui Dan Voiculescu, susţinând că, din acest motiv, mogulul nu ar fi avut parte de un proces echitabil. Aceeaşi jurnalişti au insistat că nu există probe privind complicitatea dintre Dan Voiculescu şi funcţionarii care au intervenit în procesul de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), întrucât aceştia nu ar fi comunicat între ei şi nici nu s-ar fi cunoscut personal. De aici şi supranumele „dosarul telepatia”, pe care jurnaliştii de la Antena 3 şi Luju.Ro l-au dat dosarului ICA, sugerând că singura formă de comunicare între inculpaţi putea fi doar telepatia.

Clinciul cu Traian Băsescu

De asemenea, Camelia Bogdan s-a evienţiat într-o controversă cu fostul preşedinte Traian Băsescu, la sfârşitul anului trecut. Bogdan a judecat un dosar penal în care a fost implicat ginerele lui Traian Băsescu, dar şi un alt dosar în care a dispus indisponibilizarea unor onorarii realizate de fiica lui Traian Băsescu, Ioana, în calitatea acesteia de notar public. În decembrie 2016, fugarul Sebastian Ghiţă a dat publicit o înregistrare audio în care apărea vocea lui Traian Băsescu. Fostul şef al statului vorbea acolo de înţelegeri oculte între DNA, SRI şi judecători, menţionând în mod explicit numele Cameliei Bogdan.

Minuta hotărârii CSM:

Respinge exceptia nelegalei sesizari a Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara, ca neintemeiata.

Respinge exceptia prescriptiei invocata de parata-judecator Camelia Bogdan, ca neintemeiata.

Admite actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Camelia Bogdan – judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti.

In baza art. 100 lit. e din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Camelia Bogdan – judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in excluderea din magistratura pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. b) din acelasi act normativ.

Admite cererile de interventie accesorie formulate in interesul reclamantei Inspectia Judiciara de catre Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului FACIAS si Grupul de Investigatii Politice – GIP.

Respinge cererea de interventie accesorie formulata in interesul paratei Camelia Bogdan de catre Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Comunicatul CSM privind excluderea din magistratura a judecatoarei Camelia Bogdan:

In sedinta de azi, 8 februarie 2017, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Camelia Bogdan, judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti.

In temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Sectia pentru judecatori a aplicat doamnei judecator sanctiunea disciplinara constand in ‘excluderea din magistratura’ pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. b) din acelasi act normativ – ‘incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii’.

Hotararea sectiei va cuprinde, alaturi de alte elemente prevazute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sanctiunea disciplinara mentionata, urmand a fi redactata si publicata pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro in termen de 20 de zile de la pronuntare.

Aceasta poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Percheziții într-un dosar de furt calificat. Doi bărbați au fost reținuți

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Doi bărbați din județul Constanța au fost reținuți sub acuzația comiterii infracțiunii de furt calificat.

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au identificat 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 28 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 4 martie a.c., bărbații ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale din Murfatlar, de unde ar fi sustras 12 acumulatori de la utilajele de tip excavator, 100 de metri liniari de cablu de sudură cu patru fire, precum și mai multe piese metalice.

La data de 7 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, polițiști din cadrul S.R.P.T., cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al I.P.J. Constanța, au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, ocazie cu care au fost descoperite bunuri cu valoare probatorie.

De asemenea, polițiștii au recuperat 600 de kilograme de fier (piese metalice provenite de la utilajele agricole), pe care bărbații l-ar fi predat la un centru de deșeuri fier vechi.

Doi dintre bărbați sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, aceștia fiind reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi au fost prezentați instanței de judecată, care a admis măsura arestului preventiv pentru unul dintre bărbați, respectiv măsura controlului judiciar pentru celălalt.

Cel de-al treilea bărbat este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

OFICIAL! A fost eliminată restricția de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca. Măsura vine ca urmare a apariției noilor date științifice, a experienței și deciziilor altor state europene, precum și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sens în care vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului. Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi și globule albe specializate care acționează împotriva virusului, oferind astfel protecție împotriva COVID-19. Pentru imunizare, se administrează două doze de vaccin, după un interval cuprins între 4-12 săptămâni de la prima doză.

Info Background Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat, la 29 ianuarie 2021, acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de compania AstraZeneca. Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului și a recomandat prin consens acordarea de către Comisia Europeană a autorizației condiționate de punere pe piață. Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea

campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene și, implicit, în România.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Năvodari. Un tânăr a fost înjunghiat în abdomen

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în orașul Năvodari a avut loc un conflict în urma căruia un bărbat a fost înjunghiat la nivelul abdomenului.

Militarii ISU Constanța au fost solicitați, prin apel 112, să intervină pe strada Mării,  nr. 24 din Năvodari, unde avusese loc un scandal în urma căruia un tânăr a fost lovit cu cuțitul de către colegul său de apartament.

La fața locului au ajuns rapid echipaje de intervenție pentru acordarea primului ajutor.

Tânărul înjunghiat, care are 17 ani – a fost preluat conștient, cooperant, de către un echipaj Saj B 2 pentru a fi transportat la unitatea spitalicească.

Agresorul său are 20 de ani și urmează a fi audiat.

Update: Oficial din partea IPJ Constanța.

Astăzi, în jurul orei 14.15, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi fost înțepată cu un obiect tăietor – înțepător, în incinta unui bloc din orașul Năvodari.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre o victimă, un minor de 17 ani, care a fost transportat la spital în stare conștientă. Acesta urmează a fi examinat medico-legal.

Presupusul agresor, în vârstă de 20 de ani, a fost condus la sediul Poliției orașului Năvodari pentru audieri.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: