Conecteaza-te cu noi

Societate

Județul Constanța. Veteranul de război Cezar Torozan, înmormântat cu onoruri militare

Published

on

cortegiu funerar

Ieri, 11 februarie, veteranul de război Cezar Torozan a fost înmormântat cu onoruri militare.

S-a născut în anul 1925 în județul  Vaslui, iar viața nu a fost blândă cu el. A  servit țara,  luptând în cel de-al Doilea Război Mondial, inclusiv în luptele de la Odessa.

După terminarea războiului, a întâmpinat  o serie de obstacole: epidemia de holeră, marea foamete și mai mult, a reușit  să treacă peste  noul Coronavirus, acum doi  ani.

Pentru a avea o viață mai bună  a părăsit locurile natale și s-a stabilit în Dobrogea. Aici, și-a întemeiat o  familie și s-a angajat căruțaș, lucrând la mai multe instituții.

Advertisement

Rămas singur, după ce soția și cele doua fiice au decedat, a intrat în grija Direcției Generale de Asistență Socială si Protecția Copilului Constanta și  a fost cazat în mai multe centre din județ. Din anul 2008 până în ultima clipă a vieții, a locuit la Centrul de îngrijiri „Sf. Andrei“ de la Negru Vodă.

”Personalul centrului de îngrijiri i-a fost familie până în ultima zi, iar doamna Alina  Ionescu, șefa centrului din cadrul DGASPC, i-a fost ca o fiica, ocupându-se de cele necesare  înhumării. Drept urmare, la sfârșitul ceremonialului, doamnei Alina  Ionescu i-au fost înmânate: decorațiile, tabloul veteranului si drapelul care a învelit sicriul, pentru veșnica amintire.”, a precizat Cristi Crăciun, președinte al AMVVD Constanța.

Ceremonialul militar a fost organizat de Garnizoana Constanta împreuna cu militarii Batalionului 341 Infanterie Constanta și AMVVD Constanța, cu sprijinul la Centrului de îngrijiri ”Sf. Andrei“ de la Negru Vodă din cadrul DGASPC Constanța.

Sursa: AMVVD Constanța

cortegiu funerar

cortegiu funerar

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions