Connect with us

Stiri

La braconat, cu căruţa

Maria Ionescu

Publicat

la

Probabil că fiecare dintre noi am dat nas în nas cu nişte braconieri care fie se aflau la pescuit ilegal, fie încercau să vândă pe marginea străzii peştele capturat. Am cumpărat sau nu peşte de la ei, iar acasă am constatat că interiorul produsului cumpărat este plin cu rulmenţi sau alte bucăţi grele de metal, pentru a atârna mai mult la cântar şi pentru a plăti mai mult pentru marfa cumpărată. De regulă, pescarii se duc la baltă la bordul câte unei maşini, pentru a putea mai uşor şterge putina în cazul în care în zonă îşi face apariţia vreun poliţist. Dar foarte rar am întâlnit braconieri în căruţă, aşa cum a reuşit să prindă ieri Poliţia de frontieră Tulcea. Seara, pe la ora 19.30, doi tineri cu vârsta cuprinsă între 34 şi 35 de ani, care se întorceau din baltă cu un atelaj hipo (căruţa devenită atelaj!) au atras atenţia poliţiştilor. În urma verificărilor efectuate în căruţă, poliţiştii au fost mult mai surprinşi decât se aşteptau. Au găsit 314 kg de peşte, din speciile babuşcă şi şalău, şi 14 unelte de tip plasă monofilament, cu o lungime de un km.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, iar cei doi braconieri sunt cercetaţi penal.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Avarie RAJA. Fără apă potabilă în localitățile 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 22 iunie 2021, echipele RAJA S.A. intervin pentru remedierea unei avarii pe conducta principală de alimentare cu apă, de pe strada Gheorghe Bunoiu din localitatea 2 Mai, județul Constanța.

În vederea executării acestor lucrări, se întrerupe furnizarea apei potabile în intervalul orar 13.30 – 19.00, către consumatorii din localitățile 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților afectați, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție deplasate la fața locului vor face tot posibilul pentru remedierea avariei și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează reprezentanții Biroului de Comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Constanța. Miercuri se întrerupe furnizarea apei în cartierul Poarta 6

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RAJA S.A. Constanța va sista furnizarea apei potabile miercuri – 23 iunie 2021, în intervalul orar 08.00 – 22.00, în vederea executării lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de distribuție apă, cu diametrul de 600 mm, de pe strada Zefirului din municipiul Constanța.

Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din cartierul Poarta 6 și cei arondați punctelor termice 185, 186 și 187.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonele afectate, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile la parametrii optimi în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează reprezentanții Biroului de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Avarie RAJA pe bulevardul Mamaia din municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, 17 iunie, la ora 18.30, conducta principală de alimentare cu apă, de pe bulevardul Mamaia din municipiul Constanța, a suferit o avarie majoră, necesitând înlocuirea unui tronson pe o lungime de aproximativ 6 metri.

Pentru executarea lucrărilor în condiții de siguranță, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile până în jurul orei 24.00.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii de pe bulevardul Mamaia, zona delimitată de străzile Bogdan Vodă și Ciprian Porumbescu, dar și cei de pe străzile adiacente.

”Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție deplasate la fața locului vor face tot posibilul pentru remedierea avariei și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”,  precizează reprezentanții Biroului de Comunicare.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: