Connect with us

Actual

Medalie de bronz pentru studenţii matematicieni ai Universităţii Ovidius

Avatar

Publicat

la

În perioada 1 – 6 martie 2016, o echipă de studenţi ai Facultăţii de Matematică şi Informatică, din cadrul UOC, a participat la a X-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică SEEMOUS – South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students, care a avut loc la Protaras, în Cipru.

Andreea Burlacu, membră a lotului UOC, a obţinut medalia de bronz, reprezentând cu cinste Universitatea şi confirmând calitatea educaţiei ovidiene. Din lot au mai făcut parte studenţii Ahmet Seit, Ligia Ciutacu, Hakan Cherim şi Cristina Ionescu. Studenţii au urmat o pregătire intensă, vreme de trei luni, sub îndrumarea domnului lect. univ. dr. Florin Gabriel Iorgulescu, directorul Centrului de Excelenţă pentru Studenţi din UOC, cel care a şi condus lotul la Cipru. Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul UOC participă încă din 2011 la SEEMOUS, obţinând şi la ediţiile anterioare rezultate remarcabile.

SEEMOUS 2016 s-a aflat sub înaltul patronaj al Ministerului Educaţiei şi Culturii din Cipru. La Olimpiada din acest an au participat universităţi de prestigiu din diverse oraşe europene, precum Atena, Belgrad, Salonic, Sofia, Kiev, Skoplje, Bucureşti (Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Politehnică), Cluj (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Universitatea Babeş-Bolyai ) şi Iaşi (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”).

Comments

comments

Actual

Vreme deosebit de rece, cu temperaturi maxime SUB ZERO GRADE

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă informare de vreme deosebit de rece.  Potrivit meteorologilor, din ziua de 19 ianuarie, ora 11.00 și până mâine, 20 ianuarie, ora 12.00 vor fi ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei.

În intervalul menționat, în regiunile intracarpatice temporar va ninge, în general moderat cantitativ în Maramureș, precum și în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.

În vestul ţării, începând din noaptea de marți spre miercuri (19/20 ianuarie), treptat precipitaţiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ploaie şi pe arii restrânse se va depune polei.

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar pe crestele înalte, 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi şi în nord-vestul teritoriului, temporar cu viteze de 40…50 km/h.

 Notă: În după-amiaza zilei de marți (19 ianuarie), vremea se va menține deosebit de rece cu temperaturi maxime preponderent negative, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (19/20 ianuarie) precum și în dimineața zilei de miercuri (20 ianuarie), pe arii restrânse va mai fi ger (valori termice în jurul a – 10 grade) în Moldova, în estul Transilvaniei și în Muntenia.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Județul Constanța. Prinși la volan fără permis de conducere

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiștii constănțeni au identificat  un bărbat și o femeie care urcaseră la volanul autoturismelor fără a avea permis de conducere. Amânoi s-au ales cu dosar penal.

În jurul orei 17.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un tânăr, de 18 ani, care a condus un autoturism pe strada Rozelor din localitatea Saligny, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În jurul orei 21.10, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au identificat o femeie, de 29 de ani, care a condus un autoturism pe strada George Călinescu, comuna 23 August, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În ambele cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cutremur în țara noastră, în această dimineață. Ce magnitudine a avut

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Un nou cutremur s-a înregistrat în țara noastră, în cursul acestei dimineți. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în ziua de 19 ianuarie 2021, la ora 06:37:17 (ora locală a României) s-a produs în Zona seismică Vrancea, județul Vrancea un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.1, la adâncimea de 63 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 80 km S de Bacău, 97 km E de Brașov, 105 km NV de Galați, 111 km NV de Brăila, 118 km NE de Ploiești, 158 km S de Iași, 167 km N de București, 189 km NE de Pitești, 202 km SV de Chișinău, 207 km E de Sibiu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: