Connect with us

Stiri

RAJA premiază elevii participanţi la concursul de pictură ,,Apa este viaţă”

Avatar

Publicat

la

Anual, pe 22 martie sărbătorim APA, resursă vitală pentru evoluţia şi continuarea vieţii pe pământ, dar şi una dintre cele mai mari provocări ale viitorului.

Pentru că apa este prezentă în absolut toate aspectele vieţii, fiind esenţială pentru supravieţuirea oamenilor, a mediului şi a economiei, iar locurile de muncă decente pot asigura venituri şi pot deschide calea pentru extinderea ascensiunii economice şi sociale, tema Zilei Mondiale a Apei 2016 este “Apa și locurile de muncă“, o evidenţiere a modului în care atât ​​apa cât şi locurile de muncă au puterea de a transforma viaţa oamenilor. Apă mai bună, locuri de muncă mai bune, este deviza de anul acesta a Organizaţiei Naţiunilor Unite, principalul organizator al Zilei Mondiale a Apei, care încearcă să aducă la cunoştinţa publică criza iminentă din domeniul apei.

În calitate de operator regional în domeniul alimentării populaţiei cu apă potabilă şi al epurării apelor uzate, S.C. RAJA S.A. este preocupată permananet de conservarea şi exploatarea acestei resurse strategice la nivel global în contextul unei dezvoltări durabile şi a protejării mediului.

Totodată, societatea se implică şi în procesul de educare al tinerei generaţii prin acţiuni de promovare a diferitelor aspecte legate de apă, aducând în atenţie rolul acesteia pentru existenţă şi modul în care o putem proteja pentru viitor.

De aceea, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, S.C. RAJA S.A. a organizat împreună cu  Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi cu Instituţia Prefectului, Judeţul Constanţa ediţia a III-a a Concursului de pictură, desen şi graficăApa este viaţă!”.

Acţiunea, desfăşurată în perioada 08 februarie – 22  martie a.c., se adresează tuturor elevilor ciclurilor primare şi gimnaziale din unităşile de învăţământ din judeţul Constanţa, cărora le-a fost lansată provocarea de a-şi exprima creativitatea şi originalitatea, prin culori sau în creion, potrivit temei concursului.

Desenele, în format A4 sau A3, au fost înscrise în concurs de către îndrumătorii de proiect din unităţile de învăţământ, conform punctajelor obţinute la etapa pe şcoală. O comisie de jurizare, formată din reprezentanţi ai S.C RAJA S.A. şi profesori de specialitate din cadru I.S.J. Constanţa au evaluat toate lucrările primite şi au decis câştigătorii. Criteriile de apreciere au fost încadrarea în tema concursului, creativitatea şi originalitatea, dar şi calitatea artistică, la final fiind selectate 64 de lucrări în vederea premierii.

Toate desenele vor fi expuse în sala “Remus Opreanu” din cadrul Prefecturii Constanţa, în perioada 18 – 22 martie 2016. Tot aici va avea loc sâmbătă, 19 martie a.c., ora 10.30, vernisajul expoziţiei „Apa este viaţă!” şi festivitatea de premiere a lucrărilor desemnate câştigătoare, elevii fiind recompensaţi cu premii atractive.

Biroul de Informare Publică RAJA SA

 

Comments

comments

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: