Connect with us

Stiri

RAJA premiază elevii participanţi la concursul de pictură ,,Apa este viaţă”

Avatar

Publicat

la

Anual, pe 22 martie sărbătorim APA, resursă vitală pentru evoluţia şi continuarea vieţii pe pământ, dar şi una dintre cele mai mari provocări ale viitorului.

Pentru că apa este prezentă în absolut toate aspectele vieţii, fiind esenţială pentru supravieţuirea oamenilor, a mediului şi a economiei, iar locurile de muncă decente pot asigura venituri şi pot deschide calea pentru extinderea ascensiunii economice şi sociale, tema Zilei Mondiale a Apei 2016 este “Apa și locurile de muncă“, o evidenţiere a modului în care atât ​​apa cât şi locurile de muncă au puterea de a transforma viaţa oamenilor. Apă mai bună, locuri de muncă mai bune, este deviza de anul acesta a Organizaţiei Naţiunilor Unite, principalul organizator al Zilei Mondiale a Apei, care încearcă să aducă la cunoştinţa publică criza iminentă din domeniul apei.

În calitate de operator regional în domeniul alimentării populaţiei cu apă potabilă şi al epurării apelor uzate, S.C. RAJA S.A. este preocupată permananet de conservarea şi exploatarea acestei resurse strategice la nivel global în contextul unei dezvoltări durabile şi a protejării mediului.

Totodată, societatea se implică şi în procesul de educare al tinerei generaţii prin acţiuni de promovare a diferitelor aspecte legate de apă, aducând în atenţie rolul acesteia pentru existenţă şi modul în care o putem proteja pentru viitor.

De aceea, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, S.C. RAJA S.A. a organizat împreună cu  Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi cu Instituţia Prefectului, Judeţul Constanţa ediţia a III-a a Concursului de pictură, desen şi graficăApa este viaţă!”.

Acţiunea, desfăşurată în perioada 08 februarie – 22  martie a.c., se adresează tuturor elevilor ciclurilor primare şi gimnaziale din unităşile de învăţământ din judeţul Constanţa, cărora le-a fost lansată provocarea de a-şi exprima creativitatea şi originalitatea, prin culori sau în creion, potrivit temei concursului.

Desenele, în format A4 sau A3, au fost înscrise în concurs de către îndrumătorii de proiect din unităţile de învăţământ, conform punctajelor obţinute la etapa pe şcoală. O comisie de jurizare, formată din reprezentanţi ai S.C RAJA S.A. şi profesori de specialitate din cadru I.S.J. Constanţa au evaluat toate lucrările primite şi au decis câştigătorii. Criteriile de apreciere au fost încadrarea în tema concursului, creativitatea şi originalitatea, dar şi calitatea artistică, la final fiind selectate 64 de lucrări în vederea premierii.

Toate desenele vor fi expuse în sala “Remus Opreanu” din cadrul Prefecturii Constanţa, în perioada 18 – 22 martie 2016. Tot aici va avea loc sâmbătă, 19 martie a.c., ora 10.30, vernisajul expoziţiei „Apa este viaţă!” şi festivitatea de premiere a lucrărilor desemnate câştigătoare, elevii fiind recompensaţi cu premii atractive.

Biroul de Informare Publică RAJA SA

 

Comments

comments

Stiri

Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sf. Andrei și Ziua Națională a României

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RAJA S.A. aduce la cunoştinţa tuturor abonaţilor că, în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, activitatea structurilor care asigură continuitatea serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare se desfășoară în regim de foc continuu.

În continuare, ca urmare a creșterii alarmante a indicelui de răspândire a virusului SARS-CoV-2, sute de angajați ai societății, care au ca misiune principală producția, distribuția, calitatea apei, colectarea și epurarea acesteia, își îndeplinesc sarcinile specifice în condiții de izolare la locul de muncă, pentru a preveni disfuncționalitățile majore ce ar putea perturba asigurarea serviciilor esențiale.

De asemenea, apelurile către numărul de telefon al Dispeceratului – 0241/924 vor fi preluate fără întrerupere. Echipele de intervenție RAJA sunt pregătite să acţioneze cu promptitudine pentru remedierea în timp util a tuturor avariilor sau a problemelor apărute în sistemul de alimentare cu apă și de canalizare, astfel încât utilizatorii să poată beneficia de serviciile noastre la parametrii optimi.

Abonaţilor interesaţi să îşi achite facturile, le aducem la cunoștință că luni, 30 noiembrie 2020, și marți, 01 decembrie 2020, toate casieriile RAJA vor fi închise.

Începând de miercuri, 02 decembrie 2020 acestea își vor relua programul normal de lucru.

“În perioada în care casieriile RAJA sunt închise, facturile pot fi achitate online, prin intermediul contului de client RAJA – https://contulmeu.rajac.ro/, prin transfer bancar sau direct debit. Abonații care nu au acces la soluțiile de plată la distanță pot achita facturile la punctele de plată Pay Point/Payzone, Westaco și în incinta magazinelor „La doi Pași”.”, precizează Biroul de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unui branșament avariat, de pe strada Ion Lahovari din municipiul Constanța, RAJA S.A. va restricționa traficul auto pe această stradă, tronsonul delimitat de bd. Mamaia și strada Călărași, astăzi – 24 noiembrie 2020, în intervalul orar 10.30 – 14.30.

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

Abonaţii deserviţi nu vor fi afectaţi de aceste lucrări, întrucât echipele de intervenţie încearcă să efectueze reparaţiile cu conducta sub presiune.

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează reprezentanţii Biroului de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Trafic îngreunat pe strada Nicolae Iorga din municipiul Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru remedierea unui branșament avariat, de pe strada Nicolae Iorga, din municipiul Constanța, echipele de intervenție RAJA S.A. sunt nevoite să restricționeze traficul auto pe o bandă de circulație de pe această stradă, cu sensul de mers dinspre str. Mircea cel Bătrân către Moldovei, pe o porțiune de 30 m, astăzi – 17 noiembrie 2020, în intervalul orar 10.00 – 14.00.

 

În vederea desfășurării lucrărilor de reparații, zona va fi împrejmuită și semnalizată corespunzător, iar pentru fluidizarea traficului a fost anunțată și Poliția Locală.

 

Abonații din zonă nu sunt afectați de această avarie, întrucât echipele de intervenție încearcă să efectueze reparația cu conducta sub presiune.

 

“Ne cerem scuze participanților la trafic din zona respectivă, pe care îi asigurăm că echipele RAJA Constanța vor face tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt.”, precizează Biroul de comunicare. 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: