Connect with us

Stiri

RAJA premiază elevii participanţi la concursul de pictură ,,Apa este viaţă”

Avatar

Publicat

la

Anual, pe 22 martie sărbătorim APA, resursă vitală pentru evoluţia şi continuarea vieţii pe pământ, dar şi una dintre cele mai mari provocări ale viitorului.

Pentru că apa este prezentă în absolut toate aspectele vieţii, fiind esenţială pentru supravieţuirea oamenilor, a mediului şi a economiei, iar locurile de muncă decente pot asigura venituri şi pot deschide calea pentru extinderea ascensiunii economice şi sociale, tema Zilei Mondiale a Apei 2016 este “Apa și locurile de muncă“, o evidenţiere a modului în care atât ​​apa cât şi locurile de muncă au puterea de a transforma viaţa oamenilor. Apă mai bună, locuri de muncă mai bune, este deviza de anul acesta a Organizaţiei Naţiunilor Unite, principalul organizator al Zilei Mondiale a Apei, care încearcă să aducă la cunoştinţa publică criza iminentă din domeniul apei.

În calitate de operator regional în domeniul alimentării populaţiei cu apă potabilă şi al epurării apelor uzate, S.C. RAJA S.A. este preocupată permananet de conservarea şi exploatarea acestei resurse strategice la nivel global în contextul unei dezvoltări durabile şi a protejării mediului.

Totodată, societatea se implică şi în procesul de educare al tinerei generaţii prin acţiuni de promovare a diferitelor aspecte legate de apă, aducând în atenţie rolul acesteia pentru existenţă şi modul în care o putem proteja pentru viitor.

De aceea, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, S.C. RAJA S.A. a organizat împreună cu  Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi cu Instituţia Prefectului, Judeţul Constanţa ediţia a III-a a Concursului de pictură, desen şi graficăApa este viaţă!”.

Acţiunea, desfăşurată în perioada 08 februarie – 22  martie a.c., se adresează tuturor elevilor ciclurilor primare şi gimnaziale din unităşile de învăţământ din judeţul Constanţa, cărora le-a fost lansată provocarea de a-şi exprima creativitatea şi originalitatea, prin culori sau în creion, potrivit temei concursului.

Desenele, în format A4 sau A3, au fost înscrise în concurs de către îndrumătorii de proiect din unităţile de învăţământ, conform punctajelor obţinute la etapa pe şcoală. O comisie de jurizare, formată din reprezentanţi ai S.C RAJA S.A. şi profesori de specialitate din cadru I.S.J. Constanţa au evaluat toate lucrările primite şi au decis câştigătorii. Criteriile de apreciere au fost încadrarea în tema concursului, creativitatea şi originalitatea, dar şi calitatea artistică, la final fiind selectate 64 de lucrări în vederea premierii.

Toate desenele vor fi expuse în sala “Remus Opreanu” din cadrul Prefecturii Constanţa, în perioada 18 – 22 martie 2016. Tot aici va avea loc sâmbătă, 19 martie a.c., ora 10.30, vernisajul expoziţiei „Apa este viaţă!” şi festivitatea de premiere a lucrărilor desemnate câştigătoare, elevii fiind recompensaţi cu premii atractive.

Biroul de Informare Publică RAJA SA

 

Comments

comments

Stiri

Avarie RAJA pe bulevardul Mamaia din municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, 17 iunie, la ora 18.30, conducta principală de alimentare cu apă, de pe bulevardul Mamaia din municipiul Constanța, a suferit o avarie majoră, necesitând înlocuirea unui tronson pe o lungime de aproximativ 6 metri.

Pentru executarea lucrărilor în condiții de siguranță, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile până în jurul orei 24.00.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii de pe bulevardul Mamaia, zona delimitată de străzile Bogdan Vodă și Ciprian Porumbescu, dar și cei de pe străzile adiacente.

”Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție deplasate la fața locului vor face tot posibilul pentru remedierea avariei și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”,  precizează reprezentanții Biroului de Comunicare.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Programul casieriilor RAJA de Rusalii

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Luni, 21 iunie, a doua zi de Rusalii, casieriile RAJA și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor fi închise.

Abonații pot folosi serviciile online pentru efectuarea plăților, precum contul de client RAJA (accesibil pe pagina web www.rajac.ro sau prin aplicația de mobil), transfer bancar sau direct debit. Clienții care nu au acces la soluțiile de plată la distanță pot achita facturile la punctele de plată Pay Point/Payzone, Westaco și în incinta magazinelor „La doi Pași”.

În această perioadă, activitatea structurilor RAJA SA care asigură continuitatea serviciilor de alimentare cu apă și de preluare/tratare a apelor uzate se desfășoară fără întrerupere.

Pentru eventuale disfuncționalități survenite la nivelul infrastructurii de apă și canalizare, abonații societății pot apela numărul de telefon al Dispeceratului – 0241/924, accesibil 24 de ore din 24. Echipele de intervenție sunt pregătite să acţioneze cu promptitudine pentru remedierea în timp util a tuturor avariilor sau a problemelor apărute în sistem, astfel încât utilizatorii serviciilor noastre să poată beneficia de acestea la parametri optimi.

”Începând de marți, 22 iunie, societatea își va relua programul normal de lucru.”, precizează reprezentanții Biroului de comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine, locuitorii mai multor străzi din Lumina, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, miercuri, 16 iunie, în intervalul orar 09.00 – 20.00, în vederea racordării la sistemul centralizat de distribuție a noii conducte de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de pe strada Pelican din localitatea Lumina, județul Constanța.

Investiția face parte din Contractul de lucrări CL7 – Rețele de apă și canalizare Lumina, Corbu și Mihail Kogălniceanu, în valoare totală de aproximativ 24 milioane lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Pe timpul desfășurării lucrărilor, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii de pe străzile: 22 Decembrie 1989, Câmpului, Pelican, Liliacului, Mare, Rogozului, Viorelelor, precum și cei de pe străzile adiacente.

Totodată, în același interval de timp, în restul localității Lumina se va furniza apă cu presiune redusă.

”Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție ale constructorului vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în parametrii optimi. Totodată, rugăm utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează reprezentanții Biroului de Comunicare.

Amintim consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții.

Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: