Connect with us

Politica

La conferința PNL, Puiu Hașotti a preferat să stea departe de presă

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi, deputatul Gheorghe Dragomir, președintele filialei PNL Constanța, a susținut o conferință de presă. Cu toate că era pe la partid și l-am zărit pe holuri, senatorul Puiu Hașotti nu și-a făcut apariția în fața presei. Oare din cauză? Pentru început, Dragomir a anunțat că, la sfârșitul săptămânii, se va desfășura Liga Aleșilor Locali. Vineri, începând cu ora11.00, se va desfășura această ședință, pe care o va susține Adriana Săftoiu, la care vor participa candidații PNL pentru funcția de consilier județean, dar și pentru municipiile reședință de județ din toată țara. Apoi va avea loc ședința Biroului Politic Național. Sâmbătă dimineața, la Terasa Colonadelor se va desfășura o altă ședință, în care vor fi discutate strategiile PNL pentru alegerile locale. Ulterior, la Sala Sporturilor se va desfășura o semi-lansare a candidaților, la care vor participa 1920 de persoane, cifră pe care a impus-o ISU.

Dragomir este optimist în privința rezultatelor alegerilor locale

El a precizat că au fost deja validați 63 de candidați, dar este posibil să mai apară schimbări dat fiind faptul că toți vor fi reverificați înaintea depunerii candidaturilor. Dragomior s-a referit la candidatul pentru municipiul Cernavodă, Liviu Negoiță, despre care a spus ca este un vechi membru PNL care lucrează la Căpitănie, are 42 de ani și fost validat de Biroul Politic al PNL ca preşedinte interimar al filialei şi ca aspirant la mandatul de primar.

Dragomir s-a referit la mai mulți candidați din județ și a spus că s-au făcut mai multe sondaje de opinie, potrivit cărora există localități în care încă nu s-a luat o decizie în ceea ce privește numele candidatului. În comuna Lumina, candidatul Roman se poate bate cu actualul primar Chiru. Cel din urmă a fost cotat cu un rezultat de 32%, iar Roman are 28%. În ceea ce privește comuna Murfatlar, Dragomir a spus că este o situație mai delicată, deoarece Vlădoiu și Cojocaru se află pe poziții foarte apropiate. Primul are 28% din opțiunile candidaților, în vreme ce al doilea ar avea 24%. Între ei s-ar situa actualul primar, Valentin Saghiu.
Dragomir s-a referit și la candidatul pentru primăria municipiului Medgdia, Marian Odor. Acesta este şeful de la Finanţe din Medgidia şi candidatul PNL la Primărie, și va intra în sondajul ce va fi făcut săptămâna viitoare. Deocamdată, el este suspendat din funcţia de conducere deţinută la Finanţele din Medgidia.”Este o candidat de luat în seamă deoarece restul candidaților s-au concentrat numai pe Iordache (n.r. – actualul primar). Iordache are 3 mandate de viceprimar și un mandat de primar, iar atacurile unora au dus la erodarea imaginii sale. Odor lucrează la finanțe din anul 1985 și este unul dintre cei mai buni din fiscul constănțean. El mi-a spus că și-ar dori să iasă la pensie de la finanțe, iar legislația îi permite să se suspende, iar apoi să revină în funcție”.

Nu poți despărți omul politic de profesor

Într-un final, Dragomir a fost întrebat despre ziua de ieri, când consilierii municipali PNL au votat împotriva proiectului de înmânare a titlului de Cetățean de Onoare pentru profesorul universitar doctor Gheorghe Dumitrașcu.  El a declarat următoarele: “Vă pot acorda un punct de vedere personal vizavi de acest lucru. Hotărârile în cadreul CLM Constanța au fost luate întotdeauna doar cu voința PSD. Cele 4 voturi ale PNL au încurcat majoritatea? Cine a votat împotrivă de la PSD? Dacă Fădăgău și oamenii săi votau, proiectul trecea. Nu au existat consultări pe această temă înainte de ședință. (…) Tot respectul pentru Gheorghe Dumitrașcu, dar nu poți despărți omul politic de profesor. A avut multe opinii contra PNL. Comportamentul politic și declarative a contat. Nu PNL a propus proiectul,  deci PSD trebuia să își asigure majoritatea. A fost doar o atitudine politică, care nu a fost discutată în prealabil. Profesorul Dumitrașcu merita să fie cetățean de onoare, omul politic nu”.

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Tudor Nădrag (PSD): ”Locuitori din Hârșova, duminică ieșiți la vot! Aceasta este cea mai puternică armă”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Campania electorală este deja pe ultima sută de metri. Tudor Nădrag, candidat din partea PSD la funcția de primar al orașului Hârșova, precum și echipa sa au adresat un îndemn foarte important tuturor alegătorilor.

”Locuitori din Hârșova, duminică ieșiți la vot! Aceasta este cea mai puternică armă!”, a precizat Tudor Nădrag.

De-a lungul campaniei, el și echipa sa s-au întâlnit cu foarte mulți dintre alegători. Toți le-au spus că iubesc Hârșova dar sunt foarte conștienți de faptul că orașul lor este sărac și că are nevoie de foarte multe lucruri pentru a se dezvolta. Mulți au spus că au copiii plecați la muncă în străinătate și că și-ar dori ca aceștia să se întoarcă acasă.

Pentru asta este nevoie de schimbare! O schimbare pe care Tudor Nădrag împreună cu echipa sa de consilieri sunt capabili să o realizeze.

”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru faptul că mi-ați fost alături în această campanie și să vă îndemn să vă prezentați duminică la urne! Mergeți la vot și votați pentru un oraș care trebuie să se dezvolte. Știți ce plan de măsuri avem. Sunt 41 de puncte realizabile, care trebuie demarate rapid. Ieșiți dumincă la vot în număr cât mai mare.”, a declarat Tudor Nădrag.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Agigea. Alianța USR-PLUS vrea să îi retragă titlul de cetățean de onoare lui Maricel

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Alianța USR-PLUS Agigea este decisă să facă ordine după ce va câștiga Primăria. Printre măsurile pe care vrea să le aplice Gabriel Ciobanu și USR-PLUS se numără și retragerea titlurilor de cetățean de onoare pentru cei care nu au avut merite deosebite. Mai mult ca sigur, cel căruia va rămâne fără titlul de cetățean de onoare, în cazul în care Gabriel Ciobanu va ajunge primar, este actualul primar Maricel Cîrjaliu, care a devenit cetățean de onoare al comunei sale, în anul 2012. Gabriel Ciobanu a declarat că în afara retragerea titlului de cetățean de onoare va încerca și recuperarea tuturor avantajelor materiale.

Mai multe detalii despre povestea acordării titlului de cetățean de onoare lui Maricel Cîrjaliu puteți citi materilale publicate de Ordinea.ro:

Primarul din Agigea s-a proclamat cetățean de onoare, după ce un bătrân și-a făcut nevoile în curtea sa

Documentația halucinantă prin care primarul PSD-ist din Agigea și-a acordat titlul de cetățean de onoare al comunei sale

  • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stelian Ion, provocare pentru Bogdan Huțucă: „Să-l convingă pe Vergil Chițac să prezinte documente legate de declarațiile de avere“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul USR la Primăria Constanța, Stelian Ion, a organizat, astăzi, o ultimă conferință de presă în „jungla urbană“ de pe strada Ștefan cel Mare, o arteră considerată de reprezentantul USR drept un loc reprezentativ de subdezvoltare a orașului. Stelian Ion a spus că, în lipsa unei dezbateri cu cei doi principali contracandidați, Decebal Făgădău și Vergil Chițac, a decis să își prezinte programul electoral și proiectele pentru Constanța. Cu această ocazie, Stelian Ion a oferit un răspuns la provocarea lansată de președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, care a cerut USR să pună la dispoziție documentele care să demonstreze că sondajul Uniunii este unul real. Stelian Ion a prezentat atât contractul care a stat la baza sondajului, cât și factura. Pe de altă parte, Stelian Ion a declarant că îi întoarce provocarea lui Bogdan Huțucă, „care a fost numit în perioada USL prefect de Constanța.“

„Provocarea mea este următoarea: să-l convingă pe candidatul PNL, Vergil Chițac, să vină cu documente, cu explicații, cu acte, cu declarațiile de avere de dinainte de 2016 prin care să demonstreze că nu a săvârșit niciun fals. Până una alta, sunt niște acuzații întemeiate care aruncă asupra lui suspiciunea rezonabilă că s-au săvârșit falsuri grosolane în acele declarații de avere. Mai mult decât atât, îi arunc această provocare de a-l convinge pe Vergil Chițac să explice cum de a reușit să realizeze un profit de aproximativ 500.000 de euro în vreme ce era cadru militar și să explice acele chestiuni dubioase legate de starea sa civilă. Ne-a mințit sau nu pe toți în momentul în care și-a prezentat o stare civilă, care este pusă sub semnul întrebării. Sunt chestiuni de interes public, nu privat. Atunci când au planat suspiciuni asupra mea, am prezentat documente și am ieșit în conferință de presă, am demontat toate atacurile lansate asupra noastră, mai ales de articolul legat de garsoniera în care locuiesc. Fiecare candidat are obligația să nu arunce în derizoriu purtând de colo până colo motani și făcând glume nesărate, ci să dea dovadă de seriozitate și să explice aceste lucruri. Eu sunt convins că justiția va face la un moment dat dreptate în această privință, dar până una alta sunt chestiuni care țin de moralitatea candidaților. Este foarte important dacă o anumită persoană, cu anumită conduită dubioasă, s-a ascuns sau nu în spatele uniformei de militar. Eu am înțeles tactica colegilor din PNL, poate e mult spus colegi, sau mai degrabă din staff-ul de campanie al lui Chițac, dar le spun liberalilor că de pe 28 septembrie vom avea lucruri de făcut în Constanța. Apelul meu este să revenim la un ton serios.“, a declarat Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: