Connect with us

Politica

Politicianul Dumitrașcu l-a sabotat pe istoricul Dumitrașcu

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi a avut loc un eveniment surprinzător, în premieră la Constanța. Întruniți în ședință ordinară, consilierii au avut de votat zeci de proiecte de hotărâre. Prezența nu a fost cea estimată – doar 21 de consilieri au fost prezenți la această ședință. Printre proiectele aflate pe ordinea de zi, s-a numărat și unul potrivit căruia trei constănțeni ar fi trebuit să primească diploma de cetățean de onoare al municipiului.  Este vorba despre Victor Ciupină și Adrian Bavaru, foști rectori ai universității Ovidius, dar și despre profesorul Gheorghe Dumitrașcu, fost deputat PDSR de Constanța în anii 90. Pentru început au fost acordate aceste diplome lui Ciupină și Bavaru.

Potrivit multor minți luminate, Dumitrașcu este unul dintre cei mai mari istorici din Dobrogea, dar jurnaliștii vechi își amintesc despre ieșirile pe care le-a avut în Parlament, inclusiv cea în care s-a opus intrării regelui Mihai I în România. În fine, ar fi multe de spus despre trecutul lui Dumitrașcu. Dar să nu uităm că activitatea sa profesională este de-a dreptul prolifică. La ședința de astăzi, unul dintre consilierii PNL a solicitat scoaterea acestui proiect de pe ordinea de zi, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Alți colegi liberali au argumentat lipsa votului prin aceea că Dumitrașcu a fost colaborator al Securității. S-a trecut apoi la vot, iar surpriza celor prezenți a fost colosală. Numai 15 consilieri au votat pentru trecerea acestui proiect, iar 6 au votat împotrivă. Fără prea multe discuții, Dumitrașcu s-a ridicat pentru a părăsi sala. Înainte de a face acest lucru, a declarat că “este ridicol. Nu pot aștepta schimbarea consiliului sau a guvernului pentru a deveni cetățean de onoare”, a spus Dumitrașcu.  Tot el a mai declarat că se aștepta la această decizie. “Mă aşteptam la această decizie, dar ei trebuiau să ia în calcul vârsta mea şi să nu mă pună pe drumuri. Refuz categoric orice altă nominalizare”, a declarat prof. dr. Gheorghe Dumitraşcu.

Viceprimarul cu atribuții de primar, Decebal Făgădău i-a cerut iertare profesorului Dumitrașcu: “Regret ca asistați la un asemenea moment. Voi resupune aprobării acest proiect de hotărâre și mă voi asigura ca exista majoritatea necesară.” El a spus ca profesorul Dumitrașcu i-a fost atât profesor, cât și diriginte așa că va repune proiectul de hotărâre pe ordinea de zi până când va fi votat, însă profesorul Dumitrașcu a replicat că nu își mai dorește acest titlu.

Comments

comments

Politica

Tudor Nădrag (PSD): ”Locuitori din Hârșova, duminică ieșiți la vot! Aceasta este cea mai puternică armă”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Campania electorală este deja pe ultima sută de metri. Tudor Nădrag, candidat din partea PSD la funcția de primar al orașului Hârșova, precum și echipa sa au adresat un îndemn foarte important tuturor alegătorilor.

”Locuitori din Hârșova, duminică ieșiți la vot! Aceasta este cea mai puternică armă!”, a precizat Tudor Nădrag.

De-a lungul campaniei, el și echipa sa s-au întâlnit cu foarte mulți dintre alegători. Toți le-au spus că iubesc Hârșova dar sunt foarte conștienți de faptul că orașul lor este sărac și că are nevoie de foarte multe lucruri pentru a se dezvolta. Mulți au spus că au copiii plecați la muncă în străinătate și că și-ar dori ca aceștia să se întoarcă acasă.

Pentru asta este nevoie de schimbare! O schimbare pe care Tudor Nădrag împreună cu echipa sa de consilieri sunt capabili să o realizeze.

”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru faptul că mi-ați fost alături în această campanie și să vă îndemn să vă prezentați duminică la urne! Mergeți la vot și votați pentru un oraș care trebuie să se dezvolte. Știți ce plan de măsuri avem. Sunt 41 de puncte realizabile, care trebuie demarate rapid. Ieșiți dumincă la vot în număr cât mai mare.”, a declarat Tudor Nădrag.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Agigea. Alianța USR-PLUS vrea să îi retragă titlul de cetățean de onoare lui Maricel

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Alianța USR-PLUS Agigea este decisă să facă ordine după ce va câștiga Primăria. Printre măsurile pe care vrea să le aplice Gabriel Ciobanu și USR-PLUS se numără și retragerea titlurilor de cetățean de onoare pentru cei care nu au avut merite deosebite. Mai mult ca sigur, cel căruia va rămâne fără titlul de cetățean de onoare, în cazul în care Gabriel Ciobanu va ajunge primar, este actualul primar Maricel Cîrjaliu, care a devenit cetățean de onoare al comunei sale, în anul 2012. Gabriel Ciobanu a declarat că în afara retragerea titlului de cetățean de onoare va încerca și recuperarea tuturor avantajelor materiale.

Mai multe detalii despre povestea acordării titlului de cetățean de onoare lui Maricel Cîrjaliu puteți citi materilale publicate de Ordinea.ro:

Primarul din Agigea s-a proclamat cetățean de onoare, după ce un bătrân și-a făcut nevoile în curtea sa

Documentația halucinantă prin care primarul PSD-ist din Agigea și-a acordat titlul de cetățean de onoare al comunei sale

  • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stelian Ion, provocare pentru Bogdan Huțucă: „Să-l convingă pe Vergil Chițac să prezinte documente legate de declarațiile de avere“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul USR la Primăria Constanța, Stelian Ion, a organizat, astăzi, o ultimă conferință de presă în „jungla urbană“ de pe strada Ștefan cel Mare, o arteră considerată de reprezentantul USR drept un loc reprezentativ de subdezvoltare a orașului. Stelian Ion a spus că, în lipsa unei dezbateri cu cei doi principali contracandidați, Decebal Făgădău și Vergil Chițac, a decis să își prezinte programul electoral și proiectele pentru Constanța. Cu această ocazie, Stelian Ion a oferit un răspuns la provocarea lansată de președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, care a cerut USR să pună la dispoziție documentele care să demonstreze că sondajul Uniunii este unul real. Stelian Ion a prezentat atât contractul care a stat la baza sondajului, cât și factura. Pe de altă parte, Stelian Ion a declarant că îi întoarce provocarea lui Bogdan Huțucă, „care a fost numit în perioada USL prefect de Constanța.“

„Provocarea mea este următoarea: să-l convingă pe candidatul PNL, Vergil Chițac, să vină cu documente, cu explicații, cu acte, cu declarațiile de avere de dinainte de 2016 prin care să demonstreze că nu a săvârșit niciun fals. Până una alta, sunt niște acuzații întemeiate care aruncă asupra lui suspiciunea rezonabilă că s-au săvârșit falsuri grosolane în acele declarații de avere. Mai mult decât atât, îi arunc această provocare de a-l convinge pe Vergil Chițac să explice cum de a reușit să realizeze un profit de aproximativ 500.000 de euro în vreme ce era cadru militar și să explice acele chestiuni dubioase legate de starea sa civilă. Ne-a mințit sau nu pe toți în momentul în care și-a prezentat o stare civilă, care este pusă sub semnul întrebării. Sunt chestiuni de interes public, nu privat. Atunci când au planat suspiciuni asupra mea, am prezentat documente și am ieșit în conferință de presă, am demontat toate atacurile lansate asupra noastră, mai ales de articolul legat de garsoniera în care locuiesc. Fiecare candidat are obligația să nu arunce în derizoriu purtând de colo până colo motani și făcând glume nesărate, ci să dea dovadă de seriozitate și să explice aceste lucruri. Eu sunt convins că justiția va face la un moment dat dreptate în această privință, dar până una alta sunt chestiuni care țin de moralitatea candidaților. Este foarte important dacă o anumită persoană, cu anumită conduită dubioasă, s-a ascuns sau nu în spatele uniformei de militar. Eu am înțeles tactica colegilor din PNL, poate e mult spus colegi, sau mai degrabă din staff-ul de campanie al lui Chițac, dar le spun liberalilor că de pe 28 septembrie vom avea lucruri de făcut în Constanța. Apelul meu este să revenim la un ton serios.“, a declarat Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: