Conecteaza-te cu noi

Societate

La Constanța, o nouă reuniune a Comitetului Memorandumului de Înțelegere al Mării Negre privind Controlul Statului Portului

Published

on

Autoritatea Navală Română găzduiește în perioada 25-28 aprilie cea de-a 23-a reuniune a Comitetului Memorandumului de Înțelegere al Mării Negre privind Controlul Statului Portului (BS MoU).

Lucrările reuniunii se vor deschide astăzi la ora 10.00. Se vor dezbate aspecte legate de procedurile tehnice PSC, sistemul de inspecții, sistemul de informații privind inspecțiile, analize statistice, evaluarea performanțelor BS MoU, activitățile de cooperare tehnică regională și interegionale.

Statele membre participante sunt: Bulgaria, Georgia, România, Federația Rusă, Turcia și Ucraina.

Vor fi prezenți și reprezentanți ai Paris MoU și Abudja MoU, în calitate de observatori. Reuniunile comitetului BS MoU se organizează anual și sunt găzduite prin rotație de țările riverane Mării Negre.

Advertisement

memorandum anr

Memorandumul de Înțelegere al Mării Negre privind Controlul Statului Portului (BS MoU) a fost încheiat pe 7 aprilie 2000 și a intrat în vigoare la 19 decembrie 2000, după prima reuniune pregătitoare din Varna din anul 1999. BS MoU are ca membri autoritățile maritime din cele șase state riverane Mării Negre: Bulgaria, Georgia, România, Federația Rusă, Turcia și Ucraina.

Sunt asociate ca și observatori: Autoritatea Maritima din Republica Azerbaijan, Garda de Coastă a Statelor Unite (USCG), Organizația Maritimă Internațională (IMO), Organizația Internațională a Muncii (ILO), Memorandumul de Înțelegere de la Paris privind controlul statului portului (Paris MoU), Memorandumul de Înțelegere al Mării Mediterane privind controlul statului portului (MedMoU), Memorandumul de Înțelegere al Africii Centrale și de Vest privind controlul statului portului ABUJA MoU și Memorandumul de Înțelegere Riyadh privind Controlul Statului Portului precum și Comisia de Protecție a Marii Negre Împotriva Poluării (BS Comision).

Principalul obiectiv al Memorandumului de Înțelegere privind Controlul Statului Portului în regiunea Marii Negre este stabilirea unui regim eficient PSC prin cooperarea și armonizarea activităților autorităților membre, în scopul eliminării navelor sub-standard, al promovării siguranței maritime, al creșterii protecției mediul marin și asigurării condițiilor optime de munca și de viață la bordul navelor.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions