Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

În primul trimestru al acestui an, creștere de 10% a traficului de mărfuri prin Portul Constanța

Published

on

port constanta

În primul trimestru al acestui an, traficul total de mărfuri a depășit 19 milioane tone, față de 17,44 milioane tone în primul trimestru al anului 2022, un an cu performanțe record pentru Portul Constanța.

Creșterea traficului total, de aproape 10%, se menține pe trendul ascendent din ultimii ani. Din traficul total, traficul maritim este de 14,5 milioane tone, iar cel fluvial de 4,6 milioane tone.

Traficul de cereale a totalizat 6,6 milioane tone, comparativ cu primul trimestru al anului 2022, creșterea fiind de 13%.

Creșteri de trafic s-au mai înregistrat la următoarele grupe de mărfuri: semințe uleioase, fructe oleaginoase, petrol brut, produse petroliere, îngrășăminte (naturale și chimice), minereuri de fier, articole diverse.

”O creștere semnificativă se înregistrează și în cazul containerelor, de la 1,67 milioane tone mărfuri în trimestrul 1 al anului 2022, la 2,24 milioane tone în perioada similară a acestui an, creșterea fiind de 34%. Aceeași situație se regăsește și în numărul de TEU-uri, respectiv 170.400 TEU în trimestrul 1 – 2022, comparativ cu 199.000 TEU, trimestrul 1 – 2023, mai mult cu 16,8%.”, a declarat Florin Vizan, directorul general al CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

Scăderi de trafic au fost înregistrate, în principal, la combustibili minerali solizi, minereuri și deșeuri neferoase, produse metalice, ciment, var nestins, materiale prefabricate pentru construcții, minerale brute sau prelucrate, produse chimice.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions