Connect with us

Administratie

La Cumpăna, PSD și PNL se bat în ajutoare alimentare oferite bătrânilor

Tatian Iorga

Publicat

la

Departe de gândul a avea interese electorale, așa cum spun ei, unii politicieni s-au apucat să sară în ajutorul bătrânilor și nevoiașilor în această perioadă de pandemie. Spre exemplu, la Cumpăna, este o adevărată întrecere între politicieni care vin în sprijinul celor aflați la nevoie. Pe de o parte, organizația locală a PSD ne anunță că, „acum, când întreaga omenire trece prin momente de grea încercare, este nevoie să ne unim forțele, să fim solidari și să întindem o mână de ajutor celor aflați în nevoie.“

„Împreună, fiecare consilier local din partea Partidului Social Democrat Cumpăna a decis să-și doneze indemnizația, în cuantum de 535 de lei net/lună, pe toată perioada pandemiei, pentru a veni în sprijinul locuitorilor comunei. Acestora, li s-au alăturat și membrii organizației de partid cu donații proprii, pentru achiziționarea alimentelor necesare. Astfel, în 05.04.2020, Organizația comunală a PSD Cumpăna, alături de consilierii locali ai comunei, echipați corespunzător și ținând cont de măsurile impuse, au împărțit 250 de pachete cu alimente de bază (1 kg făină, 1 kg zahăr, 1 kg orez, 1 kg mălai, 1 kg fasole și 1 l de ulei) familiilor aflate în dificultate (bătrâni, persoane cu dizabilități – adulți și copii, mame singure). Organizația comunală a PSD Cumpăna a decis ca pe toată perioada pandemiei să continue aceste acțiuni sociale, umanitare, realizate strict din indeminzația de consilier local și din veniturile proprii. Este important ca noi toți, locuitorii cumunei, să respectăm măsurile legale impuse, să ne protejăm atât pe noi, cât și membrii familiilor noastre este mesajul pe care atât consilierii locali cât și membrii Organizației comunale a PSD Cumpăna îl transmit locuitorilor comunei.“, se arată într-un comunicat al PSD Cumpăna.

La fel de atenți sunt și cei de la PNL, care au decis să vină și ei în ajutorul nevoiașilor. Astfel, George Tufă, cel care va candida din partea PNL la postul de primar, a anunțat, pe Facebook, că „20 de familii din comuna Cumpăna au solicitat ajutorul până acum.“

„În cursul zilei de mâine vom face livrarile. IMPORTANT DE ȘTIUT: Respectam cu strictete normele cu referire la Coronavirus; Nu intrăm cu nimeni în contact, alimentele fiind lăsate în fața porții și în urma unui apel telefonic anunțăm livrarea; Avem alimente pentru cel putin 150 de solicitări pe perioadă de două săptămâni, așa că nu ezitați să ne cereți ajutorul; Nu se fac poze, nu se rețin date personale, nu exista nici un interes ascuns! Ajutorul constă în: 3 kg de cartofi, 3 kg de morcovi, 1kg de ceapă, 1 kg de făină, 1 L de ulei, 3 conserve, 2 cornuri cu ciocolata. Să ne auzim cu bine!“, notează Tufă în mesaj.

Amintim că, acum câteva zile, startul ajutoarelor l-a dat primarul Mariana Gâju care s-a apucat să împartă ea însăși pachete cu alimente pe la porțile oamenilor. Ea a postat pe Facebook toată acțiunea de binefacere.

Citește și: https://www.ordinea.ro/mariana-gaju-profita-electoral-de-pe-urma-crizei-covid/

Comments

comments

Administratie

Constanța. Taberele de nomazi, desființate de Primărie și Polaris

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că echipe ale Direcției Gestionare Servicii Publice, Direcției Generale de Asistență Socială și ale Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție și angajații companiei de salubrizare, Polaris M. Holding, au derulat, astăzi, o amplă acțiune de igienizare în zona porților 1 – 4 de acces în Portul Constanța. Sursa citată notează că au fost strânse peste 4 tone de gunoaie, cele mai multe dintre aceste provenind de la adăposturile improvizate în zona Porții 4, care au fost dezafectate. Spațiile de odihnă încropite găzduiau 13 de persoane din Timișoara și Cobadin, dintre care 7 erau minori. Minorii și 5 dintre adulții identificați își au domiciliul în localitatea Cobadin, iar un adult în Timișoara. Cei identificați în adăposturile improvizate au vârste cuprinse între 8 și 69 de ani și au fost trimiși în localitățile de domiciliu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Parcările din incinta Complexului Sportiv „Gheorghe Hagi”, reamenajate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța informează că a reabilitat cele două zone destinate staționării autovehiculelor. Echipele SC Confort Urban SRL au acționat ieri cu utilaje pentru turnarea covorului asfaltic în parcarea situată lângă terenul sintetic. S-au executat lucrări de refacere a stratului carosabil decopertat. De asemenea, s-a intervenit cu echipamente pentru trasarea marcajelor rutiere. Locurile destinate staționării autovehiculelor au fost marcate corespunzător. Intervențiile  asupra carosabilului vor continua în această săptămână pe bulevardul Tomis și pe străzile adiacente bulevardului Alexandru Lăpușneanu: pe strada Farului, tronsonul delimitat de bulevardele Tomis și Alexandru Lăpușneanu, pe strada Salcâmilor, între strada Poporului și strada Farului și pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, porțiunea cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Farului.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primarul din Tuzla, nemulțumit de decizia Apelor Române de a concesiona plaja din localitate:

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Reșit Taner, primarul comunei constănțene Tuzla, își exprimă nemulțumirea vizavi de decizia Apelor Române de a concesiona plaja din localitate. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul din Tuzla se poziționează alături de cetățenii nemulțumiți de intenția concesionării plajeli din localitate, plaja din Tuzla fiind recunoscută la nivel național ca fiind una dintre cele mai frumoase și neatinse (încă) de civilizație.

Iată postarea:

“Constat faptul că locuitorii comunei care doresc să se bucure de plaja Tuzla sunt nemulțumiți din cauza imposibilității de a-și petrece timpul liber pe malul mării din cauza șezlongurilor amplasate după bunul plac al operatorilor economici care au închiriat sectoare de plajă.
Astfel, alături de dumneavoastră, îmi exprim nemulțumirea față de această imposibilitate generată de firmele care au concesionat sau subînchiriat plaja Tuzla (nisipul plajei) și care nu permit amplasarea prosoapelor și a cearceafurilor direct pe nisip.
Vă aduc la cunoștință că Administrația Națională “Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral” este direct răspunzătoare pentru administrarea și darea în folosință a plajelor (nisipul plajei).
În concluzie, Primarul și Consiliul Local al Comunei Tuzla, vă informează că administrația publică locală nu se face vinovată de aceste neplăceri și imposibilități generate de amplasarea șezlongurilor pe toate sectoarele de plajă existente.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: