Connect with us

Administratie

La Cumpăna, PSD și PNL se bat în ajutoare alimentare oferite bătrânilor

Publicat

la

Departe de gândul a avea interese electorale, așa cum spun ei, unii politicieni s-au apucat să sară în ajutorul bătrânilor și nevoiașilor în această perioadă de pandemie. Spre exemplu, la Cumpăna, este o adevărată întrecere între politicieni care vin în sprijinul celor aflați la nevoie. Pe de o parte, organizația locală a PSD ne anunță că, „acum, când întreaga omenire trece prin momente de grea încercare, este nevoie să ne unim forțele, să fim solidari și să întindem o mână de ajutor celor aflați în nevoie.“

„Împreună, fiecare consilier local din partea Partidului Social Democrat Cumpăna a decis să-și doneze indemnizația, în cuantum de 535 de lei net/lună, pe toată perioada pandemiei, pentru a veni în sprijinul locuitorilor comunei. Acestora, li s-au alăturat și membrii organizației de partid cu donații proprii, pentru achiziționarea alimentelor necesare. Astfel, în 05.04.2020, Organizația comunală a PSD Cumpăna, alături de consilierii locali ai comunei, echipați corespunzător și ținând cont de măsurile impuse, au împărțit 250 de pachete cu alimente de bază (1 kg făină, 1 kg zahăr, 1 kg orez, 1 kg mălai, 1 kg fasole și 1 l de ulei) familiilor aflate în dificultate (bătrâni, persoane cu dizabilități – adulți și copii, mame singure). Organizația comunală a PSD Cumpăna a decis ca pe toată perioada pandemiei să continue aceste acțiuni sociale, umanitare, realizate strict din indeminzația de consilier local și din veniturile proprii. Este important ca noi toți, locuitorii cumunei, să respectăm măsurile legale impuse, să ne protejăm atât pe noi, cât și membrii familiilor noastre este mesajul pe care atât consilierii locali cât și membrii Organizației comunale a PSD Cumpăna îl transmit locuitorilor comunei.“, se arată într-un comunicat al PSD Cumpăna.

La fel de atenți sunt și cei de la PNL, care au decis să vină și ei în ajutorul nevoiașilor. Astfel, George Tufă, cel care va candida din partea PNL la postul de primar, a anunțat, pe Facebook, că „20 de familii din comuna Cumpăna au solicitat ajutorul până acum.“

„În cursul zilei de mâine vom face livrarile. IMPORTANT DE ȘTIUT: Respectam cu strictete normele cu referire la Coronavirus; Nu intrăm cu nimeni în contact, alimentele fiind lăsate în fața porții și în urma unui apel telefonic anunțăm livrarea; Avem alimente pentru cel putin 150 de solicitări pe perioadă de două săptămâni, așa că nu ezitați să ne cereți ajutorul; Nu se fac poze, nu se rețin date personale, nu exista nici un interes ascuns! Ajutorul constă în: 3 kg de cartofi, 3 kg de morcovi, 1kg de ceapă, 1 kg de făină, 1 L de ulei, 3 conserve, 2 cornuri cu ciocolata. Să ne auzim cu bine!“, notează Tufă în mesaj.

Amintim că, acum câteva zile, startul ajutoarelor l-a dat primarul Mariana Gâju care s-a apucat să împartă ea însăși pachete cu alimente pe la porțile oamenilor. Ea a postat pe Facebook toată acțiunea de binefacere.

Citește și: https://www.ordinea.ro/mariana-gaju-profita-electoral-de-pe-urma-crizei-covid/

Comments

comments

Administratie

Cinci noi medici pediatri vor asigura gărzi permanente la Centrul de Sănătate din Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Cinci medici pediatri au început din această lună activitatea la punctul UPU-SMURD din cadrul Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari, urmând să asigure permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical.

Examenul pentru posturile disponibile s-a finalizat luna trecută, fiind ocupate 5 din cele 6 posturi scoase la concurs de către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

„Noilor medici le urăm bun venit în echipă și spor la treabă! Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari face parte din structura SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța și oferă servicii medicale gratuite în regim ambulatoriu dar și în regim de urgență, în cadrul punctului extern UPU-SMURD, doar pentru cazurile care reprezintă urgențe  minore. Cazurile grave vor fi redirecționate către Unitatea Primiri Urgențe din cadrul SCJU Constanța.“, notează conducerea Spitalului Județean.

Conducerea Primăriei Năvodari notează că le urează bun venit și mult succes celor cei 5 medici pediatri vor asigura permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical, la punctul UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional! În cadrul punctului extern de lucru UPU-SMURD Năvodari sunt tratate urgențele minore pediatrice, pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.

„Obiectiv îndeplinit: 5 noi medici pediatri la Năvodari, gărzi permanente pe Pediatrie la Centrul de Sănătate. Le urez bun venit și mult succes celor 5 noi medici pediatri care, începând de astăzi, s-au alăturat echipei UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate. Astfel, cu data de astăzi, orașul Năvodari va avea 24h/24h, 7 zile/săptămână, servicii medicale pe Urgență Pediatrie. Puteți veni cu cei mici la spitalul nostru la orice oră, vor fi gărzi permanente! Bine de știut: Pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.“, a spus primarul Florin Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Năvodari angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul orașului Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, anunță că autoritatea publică locală angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu.

„Este nevoie să suplimentăm personalul din cadrul Direcției Asistență Socială, Compartimentul de Îngrijire Vârstnici la domiciliu. Îngrijitorii din cadrul Unității acordă beneficiarilor care și-au pierdut autonomia funcțională din cauze fizice sau psihice, sprijin pentru asigurarea igienei corporale, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, asigurarea igienei eliminărilor, transfer și mobilizare, comunicare, prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj, spălătorie și altele. În această perioadă, puteți depune dosarele pentru ocuparea unor posturi vacante scoase la concurs de către Primăria Năvodari.“, spune Primăria.

Iată anunțul complet al Primăriei:

Anunt organizare concurs pentru ocupare posturi vacante contractuale, in data de 21 iulie 2022 (proba scrisă și proba practică)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Mai multe mașini abandonate pe domeniul public, ridicate de Poliția Locală

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că în perioada 27 – 29 iunie, Direcția Generală Poliția Locală a desfășurat o nouă acțiune de eliberare a domeniului public de vehiculele abandonate și fără stăpân. Astfel, din cele 26 de autovehicule pentru care primarul Vergil Chițac semnase dispoziție de ridicare de pe domeniul public, conform Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, 12 autovehicule au fost ridicate de proprietari, iar 14 au fost ridicate și depozitate într-un spațiu special amenajat de reprezentanții municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: