Connect with us

Administratie

La Cumpăna, PSD și PNL se bat în ajutoare alimentare oferite bătrânilor

Publicat

la

Departe de gândul a avea interese electorale, așa cum spun ei, unii politicieni s-au apucat să sară în ajutorul bătrânilor și nevoiașilor în această perioadă de pandemie. Spre exemplu, la Cumpăna, este o adevărată întrecere între politicieni care vin în sprijinul celor aflați la nevoie. Pe de o parte, organizația locală a PSD ne anunță că, „acum, când întreaga omenire trece prin momente de grea încercare, este nevoie să ne unim forțele, să fim solidari și să întindem o mână de ajutor celor aflați în nevoie.“

„Împreună, fiecare consilier local din partea Partidului Social Democrat Cumpăna a decis să-și doneze indemnizația, în cuantum de 535 de lei net/lună, pe toată perioada pandemiei, pentru a veni în sprijinul locuitorilor comunei. Acestora, li s-au alăturat și membrii organizației de partid cu donații proprii, pentru achiziționarea alimentelor necesare. Astfel, în 05.04.2020, Organizația comunală a PSD Cumpăna, alături de consilierii locali ai comunei, echipați corespunzător și ținând cont de măsurile impuse, au împărțit 250 de pachete cu alimente de bază (1 kg făină, 1 kg zahăr, 1 kg orez, 1 kg mălai, 1 kg fasole și 1 l de ulei) familiilor aflate în dificultate (bătrâni, persoane cu dizabilități – adulți și copii, mame singure). Organizația comunală a PSD Cumpăna a decis ca pe toată perioada pandemiei să continue aceste acțiuni sociale, umanitare, realizate strict din indeminzația de consilier local și din veniturile proprii. Este important ca noi toți, locuitorii cumunei, să respectăm măsurile legale impuse, să ne protejăm atât pe noi, cât și membrii familiilor noastre este mesajul pe care atât consilierii locali cât și membrii Organizației comunale a PSD Cumpăna îl transmit locuitorilor comunei.“, se arată într-un comunicat al PSD Cumpăna.

La fel de atenți sunt și cei de la PNL, care au decis să vină și ei în ajutorul nevoiașilor. Astfel, George Tufă, cel care va candida din partea PNL la postul de primar, a anunțat, pe Facebook, că „20 de familii din comuna Cumpăna au solicitat ajutorul până acum.“

„În cursul zilei de mâine vom face livrarile. IMPORTANT DE ȘTIUT: Respectam cu strictete normele cu referire la Coronavirus; Nu intrăm cu nimeni în contact, alimentele fiind lăsate în fața porții și în urma unui apel telefonic anunțăm livrarea; Avem alimente pentru cel putin 150 de solicitări pe perioadă de două săptămâni, așa că nu ezitați să ne cereți ajutorul; Nu se fac poze, nu se rețin date personale, nu exista nici un interes ascuns! Ajutorul constă în: 3 kg de cartofi, 3 kg de morcovi, 1kg de ceapă, 1 kg de făină, 1 L de ulei, 3 conserve, 2 cornuri cu ciocolata. Să ne auzim cu bine!“, notează Tufă în mesaj.

Amintim că, acum câteva zile, startul ajutoarelor l-a dat primarul Mariana Gâju care s-a apucat să împartă ea însăși pachete cu alimente pe la porțile oamenilor. Ea a postat pe Facebook toată acțiunea de binefacere.

Citește și: https://www.ordinea.ro/mariana-gaju-profita-electoral-de-pe-urma-crizei-covid/

Comments

comments

Administratie

Răsăuțeanu, despre regulamentul parcărilor: „O administrație trebuie să guverneze pentru oameni nu să îi jecmănească“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Vergil Chițac și colaboratorii săi apropiații săi au introdus un regulament al parcărilor care a devenit în scurt timp celebru în toată țara. Și asta din cauza taxelor uriașe impuse pentru plata parcării, mult peste puterile financiare ale cetățenilor. Spre exemplu, parcarea în stațiunea Mamaia pentru 24 de ore costă aproape cât o noapte de cazare, undeva în jurul sumei de 100 de lei. Imaginați-vă că un turist vine cu familia la mare și să o săptămână în Mamaia, pentru care va plăti aproximativ 700 de lei. De asemenea, alde Chițac și compania au introdus tarife uriașe la parcare și în cartiere, spre exemplu în zonele CET sau Km 4-5, unde trăiesc multe familii care au venituri minime și care trebuie să scoată din buzunar sute de lei pe lună pentru a plăti parcarea.

Fostul viceprimar al orașului Costin Răsăuțeanu critică regulamentul parcărilor din Constanța și spune că, în momentul de față, orașul este condus de o administrație PUERILĂ.

„Nu își înțelege rolul fundamental pe care îl are: să guverneze pentru oameni! Și în interesul lor! Nu să îi jecmănească de bani la propriu, așa cum se întâmplă cu regulamentul de parcare. Constănțenii s-au trezit că trebuie să plătească parcarea în tot orașul! Chiar daca își plătesc taxele și impozitele la zi! Tarifele de parcare sunt ridicol de scumpe, de altfel, întregul plan al parcării este gestionat stângaci. Turiștii sunt confuzi, operatorii din turism se plâng că tot mai mulți turiști spun că nu vor reveni în stațiunea Mamaia. Constanța trebuie să arate ca un oraș primitor și prietenos, iar administrația locală trebuie să gândească măsuri care să atragă turiștii! Nu să îi îndepărteze!“, spune Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Viceprimarul Cocargeanu: „Nu mai trebuie făcute cârpeli cu materiale ieftine la nivelul unităților de învățământ“

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul Florin Cocargeanu a declarat, după vizita la mai multe unități de învățământ, că au fost demarate lucrări de renovare și modernizare.

„Pentru că îngrijirea infrastructurii școlare intră în sarcina administrației locale, după încheierea anului școlar, au fost demarate lucrări de renovare și modernizare la multe unități de învățământ din municipiul Constanța. Doresc să urmăresc îndeaproape stadiul lucrărilor, așa încât voi face vizite periodice acolo unde acestea au loc. Am fost la Grădinița 34 din cartierul Medeea și la sălile de sport ale liceelor “George Călinescu” și Energetic. Toate cele trei locații sunt spații improprii pentru a găzdui activități educaționale: grădinița va fi renovată integral, mirosul de mucegai care există acum în unele săli fiind de nesuportat. Cele două săli de sport, vestiarele și grupurile sanitare anexe sunt nerenovate de ani buni, se pot observa cârpeli, materiale ieftine, condiții intolerabile pentru un municipiu de talia Constanței. Consider că fotografiile sunt foarte elocvente cu privire la situația actuală, îmi doresc ca atunci când lucrările vor fi finalizate aceste imobile să ofere standardele pe care elevii și cadrele didactice le merită și le așteaptă.“, spune viceprimarul Florin Cocargeanu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va face dezinsecție prin aplicarea de tratamente aviochimice

Publicat

la data de

Scris de

Având în vedere temperaturile extrem de ridicate înregistrate în ultima perioadă și umiditatea crescută, condiții propice pentru înmulțirea insectelor care produc disconfort, Primăria Constanța va relua acțiunile de dezinsecție prin aplicarea de tratamente aviochimice. Mai exact, mâine, 5 august, la primele ore ale dimineții, se vor efectua tratamente aviochimice în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, cu accent pe zonele din jurul lacurilor și a zonei costiere.

„Substanța folosită se numește Deadyna este avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică București și are o sferă largă de acțiune, fiind destinată  combaterii insectelor care produc disconfort (țânțari, muște, gândaci, furnici etc.), nu este toxică pentru populație, nu murdărește, nu pătează și nu lasă  urme vizibile de produs. Este o substanță biodegradabilă – nu se acumulează în mediul înconjurător. În acest context, apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele. Pentru ca activitatea de dezinsecție trebuie să fie derulată concomitent atât pe domeniul public, cât și privat al orașului, facem apel la cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietățile pe care le dețin, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.“, notează Primăria.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: