Conecteaza-te cu noi

Politica

La Cuza Vodă, primarul Viorel Dulgheru candidează din partea PNL Constanța pentru continuarea proiectelor de modernizare

Published

on

primar cuza voda

Pentru comuna Cuza Vodă, PNL Constanța a ales continuitatea. Filiala de la malul mării îl susține, la alegerile locale din data de 9 iunie, pe primarul liberalul Viorel Dulgheru pentru câștigarea unui nou mandat. În ultimii patru ani, primarul Viorel Dulgheru vine în fața cetățenilor cu o serie de proiecte finalizate, foarte multe în derulare și, la fel de multe aflate în diverse faze de implementare. Acesta este și principalul motiv pentru care primarul își dorește un nou mandat în fruntea comunei: să aibă garanția că procesul de modernizare și dezvoltare a localității va continua și că proiectele aflate în lucru vor fi încheiate.

În actualul mandat, primarul Viorel Dulgheru a reușit să finalizeze integral proiectul de extindere a rețelei de alimentare cu apă și canalizare. A realizat racordarea la sistemul de alimentare cu curent electric a cartierului nou, dar, administrația locală a obținut finanțare 100% de la Administrația Fondului pentru Mediu pentru modernizarea întregului sistem de iluminat public. Instalația de iluminat public s-a realizat prin menținerea vechilor circuite și schimbarea aparatelor de iluminat depășite ca durată de funcționare și deteriorate cu aparate de iluminat tip LED. Valoarea totală a proiectului a fost de 911.003,85 de lei.

În cursul anului 2021, un număr de 12 străzi au fost asfaltate, iar acum au fost asfaltate încă 12 străzi. Finanțarea a fost obținută prin PNI Anghel Saligny, iar valoarea totală a proiectului a fost de 3.910.011,78 lei, banii fiind asigurați integral prin finanțare.

Tot în cursul acestui mandat, primarul Viorel Dulgheru a reușit să construiască o sală de sport, în curtea școlii din Cuza Vodă.

A fost obținută finanțare și deja se află în lucru, într-o fază avansată, noua grădiniță cu program prelungit, proiect în valoare de 1.913.941,00 lei. Proiectul de racordare a localității la sistemul de alimentare cu gaze naturale, este tot mai aproape de îndeplinire. Chiar la începutul acestui an, primarul Viorel Dulgheru a semnat contractul de finanțare pentru rețeaua de gaze. Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și are o valoare de 14.721.246,85 lei. Înființarea rețelei de gaze naturale, este un proiect mult-dorit de primarul Viorel Dulgheru, pentru care administrația a depus eforturi însemnate în ultimii ani. Pe lângă aceste proiecte de mare anvergură, primarul liberal a reușit să mai implementeze și alte proiecte absolut necesare. Este vorba despre lucrările de extindere și împrejmuire a cimitirului comunal, construirea unei case mortuare, în curtea bisericii, dar și reabilitarea și igienizarea a 50 de locuințe din comună, un proiect implementat tot cu fonduri europene.

„Am reușit în acest mandat să atragem sume importante din fonduri europene și guvernamentale, cu ajutorul cărora am reușit să aducem un confort sporit cetățenilor comunei noastre. Localitatea noastră are un buget destul de mic și doar prin atragerea fondurilor externe ne putem dezvolta. Candidez pentru un nou mandat, întrucât doresc să continui ceea ce am început, proiecte la care am pus mult suflet, energie și timp, și, pe care îmi doresc să le văd finalizate. În același timp, comuna noastră a intrat într-un proces de modernizare ireversibil, un proces la care, consider că mai pot contribui cu viziunea mea și cu priceperea pe care am dobândit-o.

Acum pot spune că mai avem depus la CNI, un proiect, pentru care, aproape sigur vom obține finanțare, pentru construirea unui Dispensar nou. Îmi doresc ca în viitorul mandat să reabilităm și să amenajăm integral trotuarele din comuna noastră. Ne sunt necesare, iar eu voi face toate demersurile pentru a realiza forarea a două noi puțuri pentru apă. Am în plan reabilitarea vechii clădiri a Primăriei și construirea unui nou sediu administrativ, un loc în care cetățenii să fie întâmpinați corespunzător, un loc în care să oferim servicii de înaltă calitate. Îmi doresc să reînființăm echipa de fotbal a localității. Am trecut deja de etapa studiilor de fezabilitate în vederea construirii unui nou Cămin Cultural, ce va fi amplasat într-o altă locație. Tot un proiect de suflet pentru mine este și cel ce vizează construirea unui Centru multisocial, un loc dedicat persoanelor cu diferite probleme sociale. Nu în ultimul rând îmi propun să amenajăm un parc nou, în comuna Cuza Vodă. Pentru acest obiectiv deja am identificat locația și urmează să parcurgem toate etapele premergătoare demarării lucrărilor. Știu că o mare problemă o reprezintă lipsa locurilor de muncă, iar rezolvarea acestei probleme o reprezintă atragerea de investitori care să ofere locuri de muncă concetățenilor noștri. În acest sens, mi-am arătat deschiderea și am oferit tot sprijinul unui investitor privat care dorește să investească într-un parc de panouri fotovoltaice, ce se va întinde pe 32 de hectare. Proiectul se află în lucru, mai exact în procedura de licitație.

Mai avem încă multe lucruri de realizat în comuna noastră, iar prezența primarului Florin Mitroi, în funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța este o garanție și un mare sprijin pentru noi, primarii. Florin Mitroi vine cu o experiență în administrație locală de 20 de ani, are o viziune completă asupra modului și liniilor în care trebuie să se dezvolte o localitate. Din funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, ne va îndruma și ne va sprijini în accesarea unor noi axe de finanțare,” a concluzionat primarul Viorel Dulgheru, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Cuza Vodă.

Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța

Executat de Asociația Puterea Civică – portal www.ordinea.ro

Cod Mandatar Financiar 21240015

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions