Politica

Laura Codruța Kovesi: Voinţa politică acum e pentru blocarea justiţiei

iul. 09, 2018 Mihaela Tîrpan

Laura Codruţa Kovesi a spus că decretul de revocare semnat luni de către preşedintele Klaus Iohannis privind revocarea sa din funcţie “lasă un mare semn de întrebare” – dacă va exista o subordonare discreţionară a procurorilor şefi faţă de ministrul Justiţiei.

“Nu comentez decizia CCR, dar motivarea sugerează că procurorii ar putea fi în viitor subordonaţi ministrului Justiţiei”, a afirmat Kovesi citată de news.ro.

De asemenea, ea a spus că DNA a demonstrat că legea este egală pentru toţi şi nimeni nu e prea puternic pentru a se sustrage din faţa legii, a contribuit la conştientizarea societăţii cu privire la gravitatea fenomenului corupţiei şi a arătat că poate fi înfrântă corupţia.

Kovesi a afirmat că voinţa politică acum este pentru blocarea justiţiei şi că modul brutal în care se forţează modificarea legilor penale arată că vor protecţie pentru trecut, pentru prezent şi pentru viitor şi şi-a îndemnat colegii procurori să nu abandoneze lupta.

La finalul declaraţiei de presă pe care a susţinut-o la sediul DNA, Kovesi a transmis şi un mesaj “către cetăţeni şi societate”:

“Corupţia poate fi învinsă. Nu abandonaţi!”.

Citiți și:

Președintele Iohannis a semnat decretul de REVOCARE din funcție a șefei DNA

Comments

comments