Connect with us

Politica

Președintele Iohannis a semnat decretul de REVOCARE din funcție a șefei DNA

Published

on

Administrația Prezidențială a anunțat luni, 09 iulie a.c., că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Koveși.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dăbrovolschi.

„Hotărârile Curții Constituționale trebuie respectate și aplicate nu numai de președintele României ci și de majoritatea politică”, a spus Mădălina Dobrovolschi, afirmând că prin decizia 358 din 2018 CCR a decis că președintele urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului șef al DNA.

Aceasta a afirmat că președintele consideră că „România nu poate face pași înapoi de la statul de țară” în care domnește legea și în supremația Constituției.

Curtea Constituțională a stabilit, la finalul lunii mai, că președintele Klaus Iohannis „urmează” să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, argumentând că în condițiile în care șeful statului nu a avut „nici o obiecţie cu privire la regularitatea” procedurii iniţiate de ministrul justiţiei „ar fi trebuit să emită decretul de revocare”.

Coincidență sau nu, anunțul președintelui Iohannis vine chiar în ziua în care coaliția PSD – ALDE a anunțat că decide dacă va declanșa procedurile de suspendare din funcție a șefului statului.

Citiți și:

Coaliția PSD – ALDE decide astăzi dacă demarează procedurile de suspendare a președintelui

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!