Politica

Learciu vrea să fie președintele de la județ al ALDE Constanța. Cine și-a anunțat candidatura pentru municipiu

mart. 08, 2018 Mihaela Tîrpan

Daniel Learciu, președintele interimar al Filialei Municipale ALDE Constanța, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că intenționează să candideze pentru funcția de lider al filialei județene a partidului. De asemenea, pentru competiția internă de la municipiu, în cursa pentru președinția filialei municipiului reședință de județ și-a anunțat candidatura actualul secretar general Claudiu Ceti.

Acum, interimatul organizației județene este asigurat de Andrei Gerea, deputat ALDE în Parlamentul României.

Cu același prilej, Learciu și Ceti au informat că doresc paritate între bărbații și femeile din partid pentru viitoarele competiții electorale.

„Rolul femeii este foarte important în societate, nu doar în familie. Am venit în întâmpinarea acestor principii și consdierăm absolut necesar și firesc ca de acum înainte femeile din ALDE să se bucure de un respect pe care l-au avut și până acum, dar să se și concretizeze și în plan practic. La viitoarele alegeri, propunerea noastră să fie jumătate din doamne, este o recunoaștere. Vrem să fie paritate pe listele candidaților. Dacă facem o analiză a listelor alegerilor trecute, vom observa că nu au fost atât de bine reprezentate nici la Camera Deputaților și nici la nivel local și județean. Trebuie să acordăm femeii rolul pe care merită să-l aibă în scoietate și în familie”, a spus Daniel Learciu.

Comments

comments