Connect with us

Politica

Learciu vrea să fie președintele de la județ al ALDE Constanța. Cine și-a anunțat candidatura pentru municipiu

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Daniel Learciu, președintele interimar al Filialei Municipale ALDE Constanța, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că intenționează să candideze pentru funcția de lider al filialei județene a partidului. De asemenea, pentru competiția internă de la municipiu, în cursa pentru președinția filialei municipiului reședință de județ și-a anunțat candidatura actualul secretar general Claudiu Ceti.

Acum, interimatul organizației județene este asigurat de Andrei Gerea, deputat ALDE în Parlamentul României.

Cu același prilej, Learciu și Ceti au informat că doresc paritate între bărbații și femeile din partid pentru viitoarele competiții electorale.

“Rolul femeii este foarte important în societate, nu doar în familie. Am venit în întâmpinarea acestor principii și consdierăm absolut necesar și firesc ca de acum înainte femeile din ALDE să se bucure de un respect pe care l-au avut și până acum, dar să se și concretizeze și în plan practic. La viitoarele alegeri, propunerea noastră să fie jumătate din doamne, este o recunoaștere. Vrem să fie paritate pe listele candidaților. Dacă facem o analiză a listelor alegerilor trecute, vom observa că nu au fost atât de bine reprezentate nici la Camera Deputaților și nici la nivel local și județean. Trebuie să acordăm femeii rolul pe care merită să-l aibă în scoietate și în familie”, a spus Daniel Learciu.

Comments

comments

Politica

Pe fondul pandemiei COVID-19, USR vrea vot prin corespondență la alegerile locale

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pe fondul pandemiei de coronavirus și în condițiile în care se recomandă distanțarea socială, Uniunea Salvați România propune introducerea sistemului de vot prin corespondență la alegerile locale, care sunt estimate să aibă loc în toamna acestui an. În acest sens, deputatul USR Stanciu Viziteu lansează în dezbatere publică un proiect de extindere a votului prin corespondență la alegerile locale.

„Vom lansa consultări cu societatea civilă și cu specialiști în drept constituțional și sistem de vot pentru a găsi cât mai rapid cea mai bună soluție de a ajuta oamenii să voteze în contextul actual al pandemiei de COVID-19. Facem un apel și la celelalte partide să susținem împreună votul prin corespondență la alegerile locale. Grupul USR a realizat deja un proiect și îi invităm pe toți să îl citească și să își aducă contribuții la el.“, a notat inițiatorul proiectului.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constantin Cozma, candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Tortoman

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța continuă campania pentru desemnarea candidaților la alegerile locale din acest an.

Candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Tortoman este domnul Cozma Constantin, acesta s-a inscris in PMP impreuna cu alti trei conslieri PNL: Frunză Nădejdea, Ionită Lăcrămioara, Bouariu  Liviu.

Conducerea PMP Constanța transmite, printr-un comunicat remis redacției că propunerea lor, Constantin Cozma, este hotărât să câștige Primăria Tortoman.

„Salut inscrierea domnului Cozma in PMP si am incredere ca va castiga primăria Tortoman, fiind la aceasta data in Consiliul Local Tortoman un consilier foarte implicat, avand numeroase initiative.”  a declarat Claudiu Palaz

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ludovic Orban: “Vom crește pensiile, dar 40% este un procent nerealist”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a declarat luni seară, la Digi 24, că majorarea pensiilor va avea loc, dar procentul de 40% nu este unul realist.

“Obiectivul nostru este să creştem pensiile cu cât putem, în mod real. Lucrul ăsta nu pot să-l spun acum, cu cât putem în mod real. O să-l constatăm după primele şase luni, în raportul semestrial pe care îl facem privind starea economiei, ţinând cont de prognoze. Şi prognozele nu numai din România, pentru că trebuie să ţinem cont şi de prognozele de evoluţie economică în Europa şi prognozele de evoluţie ale tuturor partenerilor. Pentru că degeaba măresc pensiile, dacă după aia nu pot să le plătesc. Pensionarii să aibă încredere că vom majora pensiile, dar vom vedea după mai multe analize cât putem suporta din Buget… Impactul pe 2021 ar fi de 10 miliarde de euro”, a spus Orban.

Amintim că președintele Iohannis a declarat săptămâna trecută, răspunzând unei întrebări legate de mărirea pensiilor cu 40% din toamnă, că această chestiune trebuie analizată cu mare atenție de guvernanți.

”Vă spun o chestiune care mă privește pe mine: mi pare nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă a epidemiei”, a spus Iohannis.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: