Politica Slide

Se ascut săbiile în CJ. Learciu, mesaj pentru Țuțuianu: “Cât a fost el de mulțumit de mine, tot atât sunt și eu de el”

mart. 08, 2018 Mihaela Tîrpan

Președintele CJ Constanța, Horia Marius Țuțuianu, a anunțat pe 30 octombrie că i-au fost retrase atribuțiile vicepreședintelui administrației județene, Daniel Learciu, privind managementul sistemului de sănătate din județul Constanța.

„Anunț public o decizie pe care o consider deosebit de importanță în ceea ce privește domeniul sanitar. Am spus la începutul mandatului că unul dintre principalele mele obiective privește domeniul sanitar; în primul rând, aș vrea să îi mulțumesc domnului Learciu pentru activitatea de coordonare a Direcției de Sănătate din cadrul Consiliului Județean pe care a depus-o în ultimul an și jumătate. Dumnealui este cel care a încercat să asigure managementul sistemului de sănătate, dar acum aș vrea să modific modul de funcționare a acestor unități, motiv pentru care domeniul acesta, începând cu ziua de azi, printr-o dispoziție de președinte, trece direct în subordinea președintelui Consiliului Județean. După cum știți, provin din management, am o vastă experiență în domeniul managerial și aș vrea să coordonez direct această Direcție pentru că este de impact major asupra cetățenilor județului Constanța. Cred că activitatea din spitale trebuie monitorizată și urmărită în detaliu și asta voi face de azi. Va exista în fiecare unitate medicală va exista un birou distict care va fi al președintelui Consiliului Județean și al președintelui de Administrație care conduce CA-ul de la fiecare unitate medicală. Săptămâna, dacă nu de două sau trei ori pe săptămână, mă voi deplasa eu sau președintele CA-ului și vom cere raportare săptămânală a managerului și asupra activității întregi a ceea ce se întâmplă. Pe românește, boală lungă, moarte sigură! A venit momentul când să ne implicăm direct în sistemul de sănătate”, declara șeful administrației județene la data respectivă.

Întrebat la data respectivă dacă Daniel Learciu nu și-a făcut treaba și aceasta ar fi cauza schimbării sale, Horia Țuțuiau a spus:

„Nu aș vrea să comentez activitatea domnului vicepreședinte. Și-a făcut treaba fiecare atât cum a putut și mă bazez pe experiența dumnealui în continuare.”

Dacă atunci Learciu a fost de negăsit pentru a comenta declarația colegului său din Consiliul Județean, astăzi, în conferință de presă, vicepreședintele administrației județene a spus scurt:

“Cât a fost el de mulțumit de mine, tot atât sunt și eu de el.”

Comments

comments