Conecteaza-te cu noi

Societate

Lecții de educație rutieră în școli, de anul viitor. Ministrul Educației: ”Sunt adaptate vârstei copiilor care primesc informațiile respective”

Published

on

educatie rutiera

România se află în topul țărilor din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente rutiere soldate cu morți și răniți grav. În multe cazuri vinovați de tragedii sunt și pietonii și tocmai de aceea Ministerul Educației a lansat câteva ghiduri pe baza cărora să se facă instruire rutieră în școli.

Baza de date este teribilă… Peste 1.500 de copii au murit anul trecut în accidente produse pe șosele din România, iar 3.500 au fost grav răniță. Vinovați sunt adesea și pietonii care traversează prin locuri nepermise. În astfel de condiții au murit 263 de copii. De anul viitor, copiii vor primi în școli lecții de Educație rutieră, bazate pe ghidurile lansate de Ministerul Educației.

”Indiferent de calitatea noastră de pieton, pasager sau conducător de vehicul, toți avem datoria de a cunoaște regulile de circulație și de a respecta ceilalți participanți la trafic. În aceste condiții, este firesc să ne asigurăm că tinerii și copiii din societatea noastră beneficiază de sprijinul necesar pentru a deveni pietoni, pasageri sau conducători responsabili, care cunosc și respectă regulile de circulație.

Pentru a-i ajuta să dobândească aceste cunoștințe esențiale, Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne, Romania vă pun la dispoziție următoarele ghiduri de educație rutieră:

Ghid de educație rutieră pentru învățământul primar

Ghid de educație rutieră pentru învățământul gimnazial

Ghid de educație rutieră pentru învățământul liceal”, a anunțat Ministerul Educației.

foto: stiri ONG

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions