Connect with us

Politica

Legea e tocmeală la Corbu? Iată ce s-a întâmplat cu viceprimarul Marin Cornel!

Maria Ionescu

Publicat

la

Viceprimarul comunei Corbu, Marin Cornel a fost condamnat pentru mărturie mincinoasă, într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Potrivit sentinței definitive, el a primit 10 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de doi ani. Problemele cu legea le-a rezolvat ca orice alt cetățean. Numai că el este consilier al localității Corbu, și ocupă funcția de viceprimar și, potrivit legii ar fi trebuit să fie destituit. În cursul săptămânii trecute, mai exact miercurea trecută a avut loc ședința de consiliu la primăria Corbu. Printre alte proiecte aflate pe ordinea de zi, s-a dezbătut și problema viceprimarului. Am luat legătura cu consilierul PSD Marian Scarlat, care ne-a declarat că: ”PNL a făcut presiune pe consilieri și, în contradicție totală cu legea au votat proiectul de hotărâre; toți cei 10 consilieri (n.r. – se referă la consilierii PNL, PMP și UNPR) au votat pentru a-l păstra în funcția de viceprimar pe Marin Cornel. Au săvârșit o ilegalitate deoarece acest proiect de hotărâre nici măcar nu trebuia supus la vot. M-am dus cu un extras din DEX, și le-am arătat colegilor că a lua act este echivalent cu a fi înștiințați. Cu toate acestea, s-a supus la vot. Noi, consilierii PSD și PRU am luat act de proiect și din punctul nostru de vedere dl. Marin Cornel nu mai e consilier local.”, ne-a spus Marian Scarlat. El ne-a mai spus că Marin Cornel a promis că-și va da demisia marți, adică ieri, dar ”nu a făcut acest lucru. Din punctul meu de vedere, nu-și va da demisia pentru că ei vor să lungească această situație incertă. Nu înțelegem de ce, din rândul celor 8 consilieri pe care PNL îi are la Corbu, nu pot alege unul.” a precizat Marian  Scarlat. Potrivit informațiilor de care dispunem, atribuțiile viceprimarului Marin Cornel au fost retrase și în locului său semnează altcineva. Însă, în aceste zile, primarul Gălbinașu este plecat la un curs, iar secretara primăriei se află în concediu. Am încercat să-l contactăm și pe Marin Cornel pentru a sta de vorbă cu el. Ne-a răspuns la telefon dar nu am putut avea o convorbire deoarece spunea că nu ne aude deloc. Ne-a spus că este la Săcele, unde nu prea este semnal, așa că nu putem comunica. Cu toate acestea, la final, când i-am spus La revedere, ne-a răspuns foarte repede: La revedere! Nu mai facem nici un fel de comentarii, pentru că sunt de prisos. Potrivit legii, hotărârile primăriilor trebuie să ajungă în termen de 10 zile la Prefectură, pentru a fi validate. L-am contactat pe prefectul Ioan Albu pentru a-l întreba dacă această hotărâre a ajuns la cabinetul său. ”Deocamdată nu a ajuns. După ce vom primi hotărârile luate la Corbu, vom aplica legea.”, ne-a spus prefectul Albu. Rămâne de văzut în cât timp va ajunge hotărârea la Prefectură și ce anume se va întâmpla în viitor. Cu certitudine, Marin Cornel nu va mai fi viceprimar. Însă când anume va fi desemnat înlocuitorul său și cine va fi acesta, deocamdată este un mister.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

(DOCUMENT) Guvernul modifică Strategia de vaccinare împotriva COVID-19

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Executivul se reuneşte miercuri în şedinţă, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre pentru modificarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19.

În etapa a doua de vaccinare sunt introduse persoanele cu handicap, persoane imobilizate, cele imunodeprimate, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu bolnavii. De asemenea, sunt incluse în etapa a doua persoanele fără adăpost. Totodată, centrele de vaccinare sunt coordonate metodologic de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică şi direcţiile de sanătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Iată documentul:

HG 5

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorii şi deputaţii ar putea să se vaccineze anti-COVID la Parlament

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Senatorii şi deputații s-ar putea vaccina anti-COVID în clădirea Parlamentului, atât timp cât există un cabinet medical şi echipe medicale mobile care pot face acest lucru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea, dr. Valeriu Gheorghiţă, care a precizat însă că resursa umană este limitată şi există o prioritizare, eforturile fiind concentrate în acest sens, informează Agerpres.

„Echipele mobile de vaccinare pot să asigure vaccinarea în mod deosebit a persoanelor din centrele medico-sociale şi rezidenţiale, dar şi a anumitor categorii de persoane care deservesc activităţi esenţiale şi care este dificil să părăsească locul de muncă. În acest caz, se poate utiliza cabinetul medical de la locul de muncă şi se constituie o echipă mobilă atât din resursa personalului medical propriu din acea unitate, la care se poate adăuga altă resursă umană, încât să se efectueze vaccinarea personalului şi la locul de muncă. Deci există şi această posibilitate, însă resursa umană, trebuie să înţelegem, este limitată. Există la acest moment o prioritizare a persoanelor vulnerabile, a persoanelor care sunt la risc să dezvolte forme severe şi, din acest punct de vedere, majoritatea echipelor mobile sunt concentrate pe a asigura vaccinarea personalului din centrele medico-sociale şi rezidenţiale”, a explicat Gheorghiţă.

Întrebat dacă senatorii şi deputaţii s-ar putea vaccina la Parlament, Gheorghiţă a răspuns: „Atât timp cât există un cabinet medical şi echipe medicale mobile care pot face acest lucru, sigur că da”.

Sursa: digi24.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Primarii s-au înțeles cu premierul Florin Cîțu. 90% din cheltuielile cu asistența socială, suportate de Guvern

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Cluj, Emil Boc, liderul Asociației Municipiilor din România, a avut o întâlnire cu premierul Florin Cîțu pentru a discuta despre bugetul pentru administrațiile locale din 2021.

„Am apreciat implicare premierului prin implementarea unui act normativ, mai ales în privința cheltuielilor. Este reglementat și e de apreciat. (…) Noi am solicitat ca aceste cheltuieli cu asistența socială să vină de la stat. Astfel că 90% o să fie de la Guvern, iar 10 % din partea administrațiilor locale. (…) Premierul ne-a asigurat că o să fie banii pentru burse și gratuitatea pentru transportul public. Am cerut ca cetățenii și autoritățile să fie tratați egal în privința îngrijirii terenurilor și clădirilor. Din fondurile europene se va încerca rambursarea cheltuielilor din pandemie. Avem 240 de mililoane de euro cheltuiți în 2020 pe tot ceea ce înseamnă pandemie. Am primit 40 milioane înapoi, deci 20% din cât am cheltuit. S-a convenit că în continuare din fondurile europene se va încerca rambursarea acestor cheltuieli făcute de administrația locală“, a spus Emil Boc.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: