Connect with us

Politica

Legea Educației, modificată pe peste 60 de ori! De la Revoluție încoace!

Maria Ionescu

Publicat

la

Președintele filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a vorbit, în declarația politică susținută astăzi în plenul Camerei Deputaților, despre importanța unui sistem de învățământ de calitate. „Pe 05 octombrie, în întreaga lume, se sărbătorește Ziua Internațională a Educației sau Ziua Internațională a Profesorului, o ocazie potrivită de exprimare a respectului și a aprecierii pentru contribuția pe care dascălii de pretutindeni o aduc educației generațiilor viitoare. Evenimentul dorește să ne reamintească și faptul că o educație de calitate reprezintă cheia unei reușite profesionale”, a declarat deputatul liberal. Acesta susține faptul că „dezvoltarea economică de mâine depinde, în mare măsură, de calitatea educației copiilor noștri, iar societatea românească într-o lume modernă nu poate fi posibilă fără o educație de calitate. Altfel spus, a investi în educație înseamnă a investi în viitor”. Liderul PNL Constanța consideră că, în prezent, educația în România încă suferă, sistemul de învățământ fiind un capitol departe de a fi rezolvat. „În fiecare an, educația a fost subfinanțată, iar performanțele elevilor din ce în mai slabe. Mai mult, în ultimii 26 de ani, legea educației a fost modificată de peste 60 de ori, fiecare ministru care a ocupat fotoliul Ministerului Educației aducând cel puțin câte o schimbare. Iar multe dintre aceste schimbări au rămas doar pe hârtie! Numărul foarte mare de copii care abandonează școala sau care nu promovează examenul de bacalaureat este o altă problemă gravă cu care se confruntă educația în România. Totodată, corelarea deficitară a sistemului educațional cu piața muncii face ca mulți dintre absolvenți să nu-și găsească un loc de muncă, în domeniul studiat, după terminarea studiilor”, declară deputatul Gheorghe Dragomir.  Președintele Filialei PNL Constanța este de părere că „dacă nu investim serios în educația tinerilor, dacă nu încurajăm copiii să meargă la școală, dacă nu îi vom sprijini să aibă succes, tot societatea românească va avea de suferit pe termen mediu și lung. Investiția în tineri și în educația acestora este un pilon important al unui stat modern responsabil. După 26 de ani de politică iresponsabilă în educația românească în care nu s-au schimbat prea multe, sistemul de învățământ are nevoie de soluții viabile, de investiții importante, de schimbare pentru a obține progresul mult așteptat”.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Mihai Vîlcu este nominalizarea pentru subprefect din partea USR-PLUS Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urma negocierilor dintre PNL și USR-PLUS, la Constanța, Alianța va avea un post de subprefect. După ce liderii Organizației de la Constanța ai USR-PLUS au anunțat că au 3 nume pentru acest post: Dumitru Paris, Anca Mănăilă și Mihai Vîlcu, Biroul Național al partidului a decis ca viitorul subprefect al Constanței din partea USR-PLUS va fi Mihai Vîlcu, consilier local la Ghindărești. Acesta a candidat în toamna anului trecut la funcția de primar al comunei. Cel mai probabil, Mihai Vîlcu o va înlocui în funcția de subprefect pe Aura Bozdoacă, care a fost susținută de PMP.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernarea PNL: Datoria statului a crescut cu 124 de MILIARDE de lei în doar un an

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Datoria guvernamentală a ajuns la finele lui 2020 la 498,3 miliarde lei şi la o pondere de 47,7% din PIB, faţă de 35,3% din PIB cât reprezenta în 2019, arată datele publicate de Ministerul de Finanţe.

În 2019, datoria administraţiei publice se ridica la 373 miliarde lei, conform Mediafax.

Cea mai mare parte a datoriei aparţine adminsitraţiei publice centrale, în sumă de 482 miliarde lei, restul fiind în contul administraţiei locale.

Din suma totală datorată la finele anului trecut, 480 miliarde lei au scadenţa pe termen mediu şi lung.

Din punct de vedere al instrumentelor, cea mai mare parte, respectiv 417 miliarde lei sunt titluri de stat vândute de Finanţe, iar 69 miliarde lei împrumuturi şi 11,4 miliarde lei numerar şi depozite.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Conferință internațională pentru legalizarea canabisului în scop medical

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, 23 februarie a avut loc prima conferință internațională din România pe tema utilizării canabisului medicinal. Cu toată deschiderea și tot suportul pentru acest demers am primit răspunsuri și explicații despre importanța canabisului medicinal și din partea altor invitați din domeniul legislativ, economic sau farmaceutic.

Proiectul de lege pentru legalizarea canabisului medicinal care se află pe ordinea de zi în Camera Deputaților este o inițiativă extrem de importantă care vine în sprijinul multor pacienți, suferinzi de multiple afecțiuni ce au dreptul la un tratament cu reale și dovedite beneficii.

“Conferința a creat contextul științific și profesional pentru ca toți factorii decidenți din Parlament, indiferent de culoarea politică să afle din experiența altor state din lume și să trateze cu seriozitate și responsabilitate acest proiect legislativ. Legalizarea canabisului în scop medical ar reprezenta o adevărată victorie pentru pacienții români care au tot atâtea drepturi ca cei din alte țări”, transmite Crestina Ileana Dumitrache, deputat PSD și inițiator al acestui proiect legislativ.

Conferința  s-a desfășurat online pe platforma Zoom și a fost transmisă live pe facebook și youtube. A fost un maraton de prezentări susținute de unii dintre cei mai prestigioși medici și cercetători din România și din lume.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: