Conecteaza-te cu noi

Politica

Legea fugarilor, adoptată în Camera Deputaților. Condamnații care fug din țară vor fi acuzați de „evadare“

Published

on

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, astăzi, proiectul de lege potrivit căruia se consideră evadare şi fapta persoanelor condamnate la pedeapsa cu închisoarea de a nu se prezenta la organul de Poliţie în vederea punerii în executare a mandatului. Au votat “pentru” 230 de deputaţi, trei “împotrivă”, iar unul s-a abţinut.

„Toată lumea este egală în fața legii și trebuie să răspundă când o încalcă! Astăzi, Senatul a adoptat proiectul de lege al Ministerului Justiției prin care persoanele condamnate la pedeapsa detențiunii pe viață sau la închisoare și care nu se predau autorităților în termen de 7 zile vor fi pedepsite și pentru infracțiunea de ”evadare”. Pledez pentru o procedură urgentă și la Camera Deputaților, for decizional.“, a scris ministrul Justiției, Alina Gorghiu pe Facebook.

Ministrul spune că este nevoie de această lege, pentru a combate comportamentul ”fugarilor”, care nu e de ieri, de azi!

„Altfel, s-ar putea greșit interpreta că statul acceptă tacit sustragerea unora de la executarea pedepsei definitive. Și nu asta e realitatea! Toți fugarii României trebuie să își ispășească pedepsele privative de libertate în închisorile de aici. Standardele CEDO sunt respectate. În prezent, 1845 de persoane extrădate sau predate execută pedepsele în penitenciarele din România. În plus, investițiile Administrația Națională a Penitenciarelor pentru modernizarea condițiilor din penitenciare sunt la cote înalte. Chiar astăzi, la Rahova, a fost marcată finalizarea unei investiții în valoare de peste un milion de lei, bani care au fost utilizați pentru crearea unui număr de 108 locuri noi de cazare și modernizarea a altor 88. Sunt pași înainte pentru sporirea încrederii publicului în justiție și în respectul față de lege!“, spune Alina Gorghiu.

Advertisement

Acest proiect a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions