Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Senatorul constănțean Remus Negoi, ales președinte al Comisiei pentru Afaceri Culturale a Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene

Published

on

remus negoi

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, a anunțat în această seară că ales președinte al Comisiei pentru Afaceri Culturale a Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene, formată din 16 țări.

„Am onoarea de a fi fost ales președinte al Comisiei pentru Afaceri Culturale a Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene, formată din 16 țări. În cadrul Adunării Parlamentare a Inițiativei Central Europene, care a avut loc luni la Chișinău, am avut onoarea de a fi ales, de către colegii din cele 16 țări membre, în funcția de președinte al uneia din cele 3 comisii – Comisia pentru Afaceri Culturale.

Este o mare responsabilitate pentru mine, pentru că deciziile și recomandările pe care le dezbatem în cadrul ICE trebuie să aibă ca finalitate adunarea laolaltă a tuturor problemelor ce trebuie rezolvate în domeniile de cooperare dintre aceste țări. Integrarea unora dintre ele în Uniunea Europeană ține inclusiv de domeniul cultural și de protejarea monumentelor istorice aflate pe teritoriile acestora.

ICE este cel mai vechi şi cel mai mare forum interguvernamental pentru cooperarea regională în Europa Centrală, care promovează cooperarea politică, economică, culturală şi științifică între statele membre. Obiectivele Inițiativei Central Europene sunt:

➡️ facilitarea creării unei Europe unite, prin intermediul convergenței valorilor fundamentale într-un spațiu cât mai extins la nivelul continentului;

➡️ cooperarea în acest format prin transferul de expertiză în domenii precum guvernanță, transporturi, energie, protecția mediului, turism, agricultură și întărirea capacităților statelor membre.“, a spus Negoi.

Parlamentarul constănțean spune că, în cadrul Adunării Parlamentare a ICE de la Chişinău a fost adoptată Rezoluția de sprijin pentru integrarea europeană și promovarea dezvoltării durabile a regiunii. Rezoluția afirmă rolul ICE în calitate de forum eficient și important al cooperării regionale, care combină diplomația multilaterală cu proiecte regionale și promovează valori fundamentale aliniate cu cele ale Uniunii Europene.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions