Societate

Legea pensiilor, aproape gata

feb. 26, 2018 Mihaela Tîrpan

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat luni, după o întâlnire avută cu reprezentanții pensionarilor de la INS, că proiectul de lege al pensiilor este finalizat, iar în momentul de față se fac simulări pe trei formule de calcul.

„Reprezentanții pensionarilor chiar apreciază faptul că s-au făcut majorări de pensii în ultimul an. I-am rugat, de asemenea, să constituie un grup de patru persoane, care să fi lucrat în sistemul de pensii, pentru că vrem ca după ce terminăm simulările (…) să vină să vadă legea pensiilor, să vadă calculele, simulările și să lucreze la această lege care îi privește. Este legea lor și noi considerăm că este util să fie primii care văd această lege înainte de a fi introdusă în Parlament. Proiectul de lege este finalizat. Facem simulări pe trei formule de calcul, ca să vedem care este cea mai avantajoasă. Le-am promis pensionarilor că maxim cât poate să dea bugetul o să primească.”, a spus Olguța Vasilescu.

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!