Connect with us

Societate

Legea pensiilor, aproape gata

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat luni, după o întâlnire avută cu reprezentanții pensionarilor de la INS, că proiectul de lege al pensiilor este finalizat, iar în momentul de față se fac simulări pe trei formule de calcul.

„Reprezentanții pensionarilor chiar apreciază faptul că s-au făcut majorări de pensii în ultimul an. I-am rugat, de asemenea, să constituie un grup de patru persoane, care să fi lucrat în sistemul de pensii, pentru că vrem ca după ce terminăm simulările (…) să vină să vadă legea pensiilor, să vadă calculele, simulările și să lucreze la această lege care îi privește. Este legea lor și noi considerăm că este util să fie primii care văd această lege înainte de a fi introdusă în Parlament. Proiectul de lege este finalizat. Facem simulări pe trei formule de calcul, ca să vedem care este cea mai avantajoasă. Le-am promis pensionarilor că maxim cât poate să dea bugetul o să primească.”, a spus Olguța Vasilescu.

Comments

comments

Societate

Un constănțean de 31 de ani, numit director general al companiei Poșta Română

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Horia Grigorescu, în vârstă de 31 ani, a fost numit director general al companiei Poșta Română. El îl înlocuiește astfel pe Mircea Tudosie, al cărui mandat în această funcție a expirat.

Grigorescu este avocat în București și locuiește împreună cu famila (are o fetiță în vârstă de 8 ani) în sectorul I al Capitalei.

Noul director general al companiei Poșta Română s-a născut în Constanța și a fost elev al Școlii generale nr. 6. Tot la malul mării a absolvit și cursurile liceale, la Colegiul Național Mircea cel Bătrân și a urmat și facultatea.

Pe pagina sa a consemnat următoarele:

”Ca și traseu academic a urmat o nouă etapă, când am decis să urmez o carieră juridică, așa că timp de 4 ani am urmat cursurile facultății de drept din cadrul Universității Ovidius, obținând diploma de licență în științe juridice.

În timpul anului 4 de facultate, am plecat la București pentru un internship prelungit în cadrul unei case de avocatură de prestigiu. Ulterior după finalizarea facultății, am revenit în cadrul aceleiași case de avocatură, însă de această dată din postura de tânăr avocat, promovând examenul de admitere în barou în același an.

Astăzi, îmi desfășor în continuare cu plăcere și mândrie profesia de avocat tot în cadrul uneia dintre cele mai renumite case de avocatură din România , iar noul oraș în care mă simt acasă este Bucureștiul, fiind unul dintre locuitorii Sectorului 1.”, a precizat Horia Grigorescu.

Potrivit ziarului profit.ro, compania Poșta Română are afaceri de peste un miliard de lei în 2018. De asemenea, are peste 23.500 salariați și o rețea teritorială de aproximativ 5.600 de unități.

Compania este controlată de Ministerul Transporturilor – 93,52% și Fondul Proprietatea – 6,48%. În primele șase luni ale acestui an, compania a consemnat o cifră de afaceri de 622,2 milioane de lei, de la 568,76 milioane de lei în iunie 2018, iar profitul net a urcat de aproape trei ori, la 29,4 milione de lei, comparativ cu 10,63 milioane de lei la finele primului semestru din anul 2018.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

(foto) Târg de Crăciun la Constanța, cu fasole gătită pe… trotuar! Ce măsuri au luat echipele OPC

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Dacă la București, șefa de la Autoritatea Națională pentru Protecția consumatorilor îi consiliază pe agenții economici despre cum să respecte legislația în domeniu, la Constanța, echipele de control coordonate de Horia Constantinescu au verificat, la sânge, activitatea celor care și-au deschis standuri la Târgul de Crăciun amenajat în parcul din imediata apropiere a Teatrului Oleg Danovski.

Ce au găsit e demn de filmele de groază. Mizerie și produse ținute la temperaturi necorespunzătoare, iar imaginile vorbesc de la sine.

La final, concluziile arată că produsele comercializate puneau în pericol sănătatea constănțenilor. Astfel, inspectorul OPC Constanța, Horia Constantinescu, a declarat că a fost retrase de la comercializare 300 de kg de alimente, în speță carne și produse din carne, iar pentru 3 comercianți se aplică măsura suspendării activității.

“Procesarea produselor este greu de imaginat, gătindu-se pe trotuar. Depozitarea, de asemenea, fără respectarea condițiilor impuse de producător. Și iată, este blestemul acestui județ: gătitul pe trotuar! Mai vorbim și despre spălarea ustensilelor și a mâinilor în lighean”, precizează Horia Constantinescu.

Potrivit acestuia, au fost aplicate 3 amenzi în valoare de 18.000 ron, iar pentru doi operatori economici au fost lansate invitații, pentru luni, aceștia având doar deficiențe de etichetare.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Scandal în jurul pensionării unui preot de la Biserica Albă din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, am primit un mesaj din partea unui grup de credincioși ai parohiei Adormirea Maicii Domnului II (cunoscută sub numele de Biserica Albă), prin care ne spuneau că, la sfârșitul lunii octombrie a.c. au adresat o scrisoare  Arhiepiscopului Teodosie. Prin aceasta, îl rugau să amâne pensionarea preotului Ion Ștefan măcar până după sărbători, pentru ca ei să își poată găsi alt un alt duhovnic.

Oamenii spun că preotul Ștefan a fost obligat să se pensioneze și nu a beneficiat de o pensionare într-un cadru festiv, așa cum se face de obicei în astfel de cazuri, în special după ce a slujit peste 30 de ani.

Redăm integral această scrisoare: 

”În ultimul timp, mass-media a acordat o atenție deosebită nevoilor, dar mai ales situațiilor cu care populația se confruntă și cărora aceștia, nu reușesc să le dea un sens potrivit cu dorințele și cu aspirațiile lor. Acest deziderat ne-a determinat să ne adresăm atenției dumneavoastră, știut fiind că reprezentați o putere în societate.

Suntem un grup, destul de numeros, (250 semnături), de credincioși ortodocși, care ne-am adresat în data de 29 octombrie, cu o solicitare, de bun simț, Înalt Presfințitului Teodosie. În solicitarea noastră rugam să îngăduie ca preotul Ion Ștefan, de la Adormirea Maicii Domnului II, să fie lăsat să slujească încă o perioadă de timp, până ce noi toți, cei care ne spovedeam la dumnealui, să ne găsim un alt duhovnic.  Pentru că nu am primit niciun răspuns, dar mai ales pentru că se apropie Crăciunul, vă rugăm pe dumneavostră să mediați pentru noi, dar mai ales să ne ajutați să ne eliberăm de povara neputinței de a înțelege, pentru a ierta..

Vă redăm, pe scurt, situația creată.

Preotul Ion Ștefan, a fost obligat să se pensioneze, deși dumnealui nu a depus o cerere în acest sens, deși pensionarea poate să se prelungească până la 70 de ani. Ne-am interesat la Arhiepiscopia Dunării de Jos, la Episcopia Tulcii și la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și am aflat că, pensionările se fac cu o anumită decență, într-un cadru festiv, o slujbă, care marchează încheierea unei activități. În cazul nostru a unei activități de peste 30 de ani.

În acești ani, pe sub epitrahirul părintelui au trecut sute și sute de credincioși. Mulți au fost cununați, apoi și-au botezat copii, și-au înmormântat persoane dragi sau și- au sfințit casele. În acest timp, părintele nu a fost numai duhovnic, ci prieten, frate mai mare, sfătuitor, deci între dumnealui și noi s-a creat o legătură interumană indisolubilă.

Pentru noi, părintele Ion Ștefan, a fost, este și va fi puntea de legătură între mireni, lumea umană, cu provocările ei și divinitate. E puțin lucru????

De aceea solicităm, rugăm cu insistență, cu dragoste să ne fie lăsat preotul în locul în care a slujit, deoarece prin această decizie neinspirată s-a produs o mare ruptură. Poate cineva să dea răspunsuri la următoarele întrebări: Ce fac/simt bătrânii care nu se pot deplasa, care se spodeau la părintele? Ce fac/simt copiii care veneau la biserică să se întâlnească cu părintele? Ce fac tinerii, care cu greu și-au deschis sufletul în fața unui duhovnic? Iar întrebările ar putea continua….Sigur, răspunsuri se inventează, dar alinarea…? Pe ce margine de prăpastie duhovnicească se află aceste suflete??

Bine, dacă vor neapărat să-l pensioneze, să o facă!!!! Însă există practica îmbisericirii, din respect pentru toată activitatea și lucrarea făcută în locul, în biserica în care a slujit până când Dumnezeu îl va chema.

Noi, credincioșii, suntem cei mai îndreptățiți să spunem dacă un preot este vrednic sau nu, dacă este bun sau nu, pentru că noi interacționăm cu dumnealui.

Prin intermediul dumneavoastră, îl rugam și de această dată pe Înalt Preasfințitul să dea dovadă de iubirea și iertarea pe care a primit-o de la Mântuitorul Iisus Hristos. Lăsați- ni-l pe părintele nostru de Sfintele Sărbători, lăsați-ne să-L primim pe Pruncul Iisus cu pace, cu dragoste și mai ales cu bucurie!!!!

În speranța că, dumneavoastră reușiți să ne ajutați în demersul nostru, în speranța că, pruncul va coborâ peste noi toți un dram de înțelepciune, vă mulțumim și vă urăm Sărbători binecuvântate!”. 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: