Connect with us

Societate

Silviu Molnar: “Uniunea Europeană nu există decât accidental ca subiect de discuție în grupurile de tineri”

Maria Ionescu

Publicat

la

În aula Universității Tomis a avut loc prima conferință cu tema „Ești român ești european!” Conferința este susținută de Silviu Molnar, jurnalist constănțean, care de aproximativ 9 ani lucrează ca asistent în Parlamentul European, la Bruxelles. Conform studiilor și analizelor efectuate în ultimii ani s-a constatat că tinerii, într-o majoritate substanțială, nu înțeleg ce e Uniunea Europeană și cum le afectează viața și viitorul. S-a constatat faptul că majoritatea nu au decât cunoștințe vagi, minimale, cu privire la Uniunea Europeană și mai degrabă cred că forul european este una din cauzele  eșecului sau a piedicilor ce stau în calea succesului personal. În acest context, conferința itinerantă “Ești roman ești European!” se dorește un mijloc de informare despre Uniunea Europeană, instituțiile europene și mai ales despre avantajele de a fi cetățean european și se adresează în special tinerilor. Silviu Molnar: “Pentru a fi o societate de succes este necesar să înțelegem faptul că, în actualul context geopolitic, social și economic european, România nu poate exista în afara Uniunii Europene și dincolo de valorile promovate de ceea ce pare a fi cel mai important proiect politic european”. “Ești Român, ești European” este proiectul care poate atrage tinerilor atenția asupra Uniunii Europene. Gândită după regulile unei prezentări interactive în prima parte și continuată cu o discuție liberă între moderator și participanți, conferința se dorește declanșatorul unui proces mai amplu de reflecție a auditoriului despre Uniunea Europeană, despre necesitatea existenței înaltului for continental și, nu în ultimul rând, este evenimentul care să evidențieze avantajele calității de cetățean european. În următoarele luni astfel de conferințe vor fi organizate și în unele licee constănțene, unde va fi deschisă tuturor elevilor, cu o adresabilitate specială celor din anii terminali, precum ți în alte instituții de învățământ mediu și superior din București, Prahova sau Ialomița. Proiectul de va derula pe parcursul unui an de zile.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Intrăm în normalitate. Ce spune Ministrul Economiei despre deschiderea mall-urilor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat când este posibil să se deschidă mall-urile. El a spus că, în cursul zilei de azi, cu începere de la ora 15.00, va avea o întâlnire cu reprezentanţii marilor magazine. Virgil Popescu a precizat că, dacă totul decurge normal, acestea se vor putea deschide în data de 15 iunie.

„Mâine, la ora 15:00, am o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor, cu reprezentanții care închiriază aceste spații comerciale. Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm, și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor două săptămâni, să deschidem magazinele mari. Eu sunt convins că la finalizarea acestor două săptămâni evaluarea va fi pozitivă. Dacă lucrurile merg bine vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Foto: Facebook Virgil Popescu

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Ni-Ni şi Chan-Chan sunt de 10 ani în Constanţa. Vezi cum au fost sărbătoriţi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pe 29 mai s-au împlinit 10 ani de când Ni-Ni şi Chan-Chan au ajuns de la Aquarium Beijing la Delfinariu Constanța. Ieri, 1 iunie, s-au împlinit 10 ani de la prima lor demonstrație în fața publicului.

Cu acest prilej, conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii le-a oferit celor doi delfini un tort.

“LA MULTI ANI! Vă iubim și vă suntem alături!”, au transmis reprezentanţii Delfinariului.

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Copiii din Corbu au primit daruri din partea militarilor de la Capu Midia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Militarii Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” și-au propus și au reușit să le facă o surpriză frumoasă copiilor și adolescenților din localitatea Corbu, cu ocazia zilei de 1 iunie.

Sunt copii care provin din familii cu venituri modeste și care au primit cu emoție și bucurie darurile oferite de militari. Este vorba de rucsacuri, jocuri de dezvoltare a minții, echipamente sportive, articole pentru școală, jucării cu tematică militară, dulciuri și băuturi răcoritoare.

“Prin această acțiune, militarii Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană doresc să ofere sprijin comunității locale și să îi stimuleze pe copiii mai mici sau mai mari să învețe, să facă sport, să își formeze un stil de viață sănătos și, de ce nu, să se gândească în viitor la o carieră militară.”, a precizat lt. Anca Medrea, ofițer cu informarea și relațiile publice al C.N.I.Ap.AA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: