Connect with us

Societate

Leii de mare californieni se întorc la Delfinariu

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța va relua spectacolele cu leii de mare. Este vorba de colaborare cu un prestator extern, întrucât instituția nu are în dotare astfel de mamifere. Adrian Bîlbă, directorul CMSN, a declarat că președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, s-a implicat pentru a găsi o soluție, după ce contractul anterior a expirat, iar reprezentațiile cu lei de mare au fost scoase pentru o vreme din programul CMSN.

Ca urmare a acestei implicări, spectacolele cu leii de mare californieni, Kaly, Inuk si Sam, vor fi reluate în bazinul vechi al Delfinariului. Tot de aici vor putea fi achiziționate și biletele de acces. Durata unui spectacol va fi de 25 de minute. Dr. Adrian Bîlbă spune că va anunța în perioada următoare data de la care leii de mare vor fi accesibili publicului. În clipul atașat puteți urmări întreaga declarație a directorului CMSN.


 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

CT BUS introduce linia CITY TOUR. Vezi ce obiective turistice cuprinde circuitul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Începând de sâmbătă, 4 iulie, CT BUS introduce linia CITY TOUR, pe ruta Gară CFR – stațiunea Mamaia. Circuitul cuprinde peste 100 de obiective turistice importante din orașul Constanța și din stațiunea Mamaia: roata panoramică ,,Tomis Eye’’, Silozurile ,,Anghel Saligny’’, Vechea Bursă Maritimă, Gara Maritimă, ,,Cuibul Reginei’’, Muzeul de Istorie și Arheologie, ,,Edificiul roman cu mozaic’’, Moscheea ,,Carol I’’, Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Portul turistic “Tomis”, Delfinariul, Satul de Vacanță, Cazinoul din Mamaia și altele.

Aveți la dispoziție și aplicația ,,CITY TOUR’’, un ghid text și audio: la bordul autobuzelor etajate vă puteți conecta gratuit la reţeaua Wi-Fi, scanați codul QR de pe spătarul scaunului sau căutați aplicația direct în “MAGAZIN PLAY” sau ,,APPLE STORE’’. Aceasta sincronizează poziția telefonului cu sistemul GPS al autobuzului. În momentul atingerii punctelor de interes predefinite, ghidul audio pornește automat.

Prețul unei călătorii este de 6 lei, iar biletele pot fi achiziționate de la șoferul autobuzului etajat. Principalul avantaj este posibilitatea achiziționării unui bilet de 10 lei, valabil toată ziua. Astfel, puteți întrerupe turul oricând pentru vizitarea obiectivelor de interes, apoi vă puteți relua călătoria, cu un alt autobuz etajat, fără costuri suplimentare.

”Linia CITY TOUR este deservită, pentru început, de 6 autobuze etajate, cu o frecvență de 25 de minute, în intervalul orar 09:00-18:00. Vă reamintim recomandarea de a purta mască de protecție și de a respecta măsurile de prevenție și distanțare socială.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al CT BUS SA.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Bacalaureat 2020: Peste 2.900 de contestații, înregistrate în județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 1 iulie, s-a încheiat etapa de depunere a contestațiilor din cadrul examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie.

În perioada rezervată depunerii contestațiilor, etapă subsecventă afișării primelor rezultate din sesiunea curentă a examenului de Bacalaureat, au fost înregistrate 62.790 de contestații.

Dintre acestea, 23.954 de contestații au vizat lucrări la proba scrisă de Limba și literatura română – E)a), 492 de contestații au fost depuse la proba de Limba și literatura maternă – E)b), în timp ce la proba obligatorie a profilului – E)c) s-au înregistrat 20.741 de contestații. La proba la alegere a profilului și a specializării – proba E)d) au fost depuse 17.603 contestații.

Cele mai multe contestații au fost depuse în Capitală (7.380) și în județele Constanța (2.967), Argeș (2.868) și Suceava (2.527), iar cele mai puține – sub 650 de contestații – în județele Mehedinți (639), Călărași (637), Covasna (627), Ialomița (623) și Tulcea (539).

La nivelul județului Constanța au fost depuse 2.967 de contestații, după cum urmează:
⁃ limba și literatura română – 1.344;
⁃ istorie – 161;
⁃ matematică – 716;
⁃ anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană – 142;
⁃ biologie vegetală și animală – 198;
⁃ chimie anorganică – 8;
⁃ chimie organică – 10;
⁃ fizică tehnologic – 23;
⁃ fizică teoretic – 61;
⁃ geografie – 121;
⁃ informatică – 46;
⁃ logică – 122;
⁃ psihologie – 11;
⁃ sociologie – 4.
Soluționarea lucrărilor contestate va avea loc în perioada 1 – 4 iulie, rezultatele finale urmând a fi făcute publice duminică, 5 iulie.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Începând de azi sunt 3 reprezentații zilnice la Delfinariu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Începând de astăzi, Ni-Ni și Chan-Chan vă așteaptă la Delfinariu în fiecare zi cu reprezentații la orele 11.00, 15.00 și 17.00.

Pentru a viziona spectacolele delfinilor, nu trebuie să plătiți foarte mulți bani.
Iată care sunt tarifele:

Adulți 40 lei
Elevi/Studenți* 10 lei
Copii până la 7 ani gratuit

(*) Elevii, studenții și copii de peste 7 ani beneficiază de o reducere cu 75% din costul unui bilet întreg, accesul făcându-se în baza oricăror acte doveditoare.

Precizăm că la Delfinariu au fost instalate dispozitive de dezinfectare a mâinilor și încălțărilor, iar supraveghetorii au datoria de a indica fiecărei persoane locul pe care se poate aşeza. În principiu, se păstrează distanţa de 3 locuri între vizitatori.

De asemenea, la intrare, temperatura corporală este măsurată cu ajutorul unui termometru cu infraroșu. Este obligatoriu ca vizitatorii să poarte măşti de protecţie.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: