Connect with us

Societate

Plajele vor fi pregătite până la 1 Mai. Vezi cum decurg lucrările.

Maria Ionescu

Publicat

la

Cu toate că vara este încă departe, dat fiind faptul că în preajma zilei de 1 mai va fi o perioadă cu zile libere și, sperăm și cu vreme frumoasă, plajele vor fi gata pregătite până atunci.

Lucrările pentru sezonul estival 2019 au fost demarate oficial începând cu data de 18 februarie a.c..

Potrivit purtătorului de cuvând al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, Marieta Iorga, până acum s-au efectuat mai multe servicii de curățare a terenului.

S-au colectat corpurile străine rămase pe plaje, și aici ne referim la mase lemnoase, plastic, metale și sticle. Toate acestea au fost încărcate în mijloace de transport și duse la groapa de gunoi.

Evident, a fost necesară și îndepărtarea manuală a  nisipului depus la zidurile de sprijin din vecinatatea aleilor de promenadă și în dreptul gardurilor de protecție, precum și îndepărtarea mecanizată, cu utilaje terasiere a nisipului depus la zidurile de sprijin din vecinatatea aleilor de promenadă.

Marieta Iorga a precizat că au fost demontate manual gardurile de stuf, iar panourile de stuf și parii de sprijin au fost transportați și încărcați manual în autovehicule.

”Suprafața totală de plajă pe care Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral o pregătește la debutul sezonului estival depășește 260 ha.  A.B.A. Dobrogea-Litoral acționează în această perioadă simultan pe 3 tronsoane astfel: – Tronson I (Constanța – Mamaia – Năvodari – Midia), – Tronson II ( Eforie – Costinești – Tuzla) și Tronson III (Olimp – Jupiter – Saturn – Mangalia – 2Mai – Vama Veche).

În total, pentru pregătirea plajelor pentru sezonul estival se acționează cu 25 de muncitori și 20 deservenți de utilaje/autocamioane/autoutilitare. Costul total al lucrărilor poate fi evaluat abia la finalul acestora întrucât specificul lucrărilor este unul atipic, ce suferă multe modificări pe perioada desfășurării (geomorfologia linei țărmului și a plajelor este foarte dinamică, iar starea plajei se poate modifica de la o zi la alta, funcție de condițiile meteorologice).”, a precizat Marieta Iorga.

Cert este că plajele contractate au fost predate o parte până pe data de 1 aprilie, iar altele vor fi predate până mâine, 15 aprilie.  Toate vor fi pregătite în proporție de 100% până la data de 1 mai.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Angajații Polaris M Holding colectează frunzele uscate din toate cartierele Constanței

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Încă din luna octombrie și în special în luna noiembrie, o cantitate mare de frunze,  provenită de la copacii și arbuștii plantați în parcuri, pe străzi, în curțile proprietarilor de case sau în incinta blocurilor, se adună pe străzile si bulevardele orașului.

Angajații POLARIS M HOLDING încearcă să colecteze materialul vegetal pentru a fi transportat și depozitat , dar datorită volumului foarte mare, care implică cantități suplimentare de deșeuri stradale, altele decât cele prevăzute în graficele de lucru, aceste operațiuni nu se pot face în timp util.

POLARIS M HOLDING își cere scuze   pentru disconfortul creat și asigură constănțenii că va face tot ce este posibil pentru a rezolva situația actuală.

De asemenea, lansează un apel către toți locuitorii să evite blocarea accesului lucrătorilor stradali și a autospecialelor,  prin parcarea autovehiculelor în zone care împiedică curațarea străzilor , carosabilului,  și a scurgerilor pluviale. Totodată, sunteți rugați să nu incendiați  grămezile de frunze uscate depozitate temporar în diferite locații. Acestea vor fi transportate la depozitele de deșeuri cât mai curând posibil.

POLARIS M HOLDING mulțumește tuturor constănțenilor pentru înțelegere!

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Constanța: Intervenții pe bulevardul Tomis și străzi construite de la zero în luna noiembrie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă în această lună procesul de reabilitare a carosabilului pe bulevardul Tomis iar pe tronsonul cuprins între strada Ion Rațiu și bulevardul Mamaia vor fi montate pavele.

Pe strada Unirii, se va reabilita atât partea carosabilă, între strada Dorobanți și strada Zorelelor cât și zona destinată circulației pietonilor, pe tronsonul delimitat de strada Grozești și strada Zorelelor.

Intervenții asupra trotuarelor vor avea loc și pe bulevardul Mamaia, între strada I.G. Duca și strada Mircea cel Bătrân.

De asemenea, echipele administratorului drumului public vor desfășura lucrări de investiții pe străzile Sfântul Ioan Damaschin, Zeno Vancea, Titus Cergău, Cernica, Alexandru Alexandridi, Prelungirea Barbu Ștefănescu Delavrancea și pe aleea Constantin Bobescu.

Conform programului din această lună, vor fi amenajate noi locuri de parcare pe strada Arcului, în zona blocului I.

Pentru siguranța pietonilor, vor fi realizate treceri de pietoni cu refugiu, informează Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Doliu în muzica românească. S-a stins din viață Leo Iorga, la doar 54 de ani

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact, a murit azi. Anunțul a fost făcut de compozitorul Adrian Ordean. Pe pagina sa de facebook, acesta a scris: „Acum cinci minute, colegul meu de trupă Leo Iorga a plecat spre o lume mai bună… Dumnezeu să-l ierte. Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna”, a scris Adrian Ordean.

Artistul avea 54 de ani și, în ultimii ani de viață, s-a luptat cu cancerul.

Starea sa se agravase în ultima perioadă. Soția lui anunțase cu câteva zile în urmă că acesta a ajuns la spital din cauza unei pneumonii. În ultimele luni, artistul își petrecuse tot mai mult timp prin unitățile medicale.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: