Connect with us

Actual

Libanezi escrocați! Ei au dat o căruță de bani pentru prelungirea vizelor de ședere!

Published

on

În cursul zilei de ieri, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Constanţa au prins în flagrant o persoană în timp ce primea suma de 1200 de lei pentru a interveni pe lângă funcţionari M.A.I. și M.A.E. în vederea obţinerii unei prelungiri a vizei de şedere pentru doi cetăţeni libanezi, soţ şi soţie.
Conforma unui comunicat de presă al serviciului, la data de 05.08.2016, cei doi cetăţeni libanezi au depus un denunţ la S.J.A. Constanţa împotriva lui D.P.C., persoană fără calitate specială, care le-a promis că, în schimbul sumei de 5000 euro, îşi va trafica influenţa pe lângă funcţionari I.G.I. în vederea obţinerii unor vize de şedere în România, valabile 5 ani de zile.
La începutul anului 2016, cei doi cetăţeni libanezi au dat 2500 euro, urmând ca restul sumei să fie remisă după obţinerea celor două vize de şedere. Întrucât vizele acestora urmau să expire în luna septembrie 2016, în cursul zilei de 10.08.2016, D.P.C. l-a sunat pe cetăţeanul libanez spunându-i să aibă pregătită diferenţa de bani, întrucât va veni la Constanţa pentru a o ridica şi a finaliza demersurile pentru obţinerea vizelor.
Ofițerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz au organizat acțiunea de prindere în flagrant, ocazie cu care D.P.C. a fost surprins în timp ce pretindea şi primea suma de 1200 de lei din diferenţa de 8900 lei pregătită (echivalentul a 2000 euro), sub motivul că va putea obţine vize valabile doar 1 an de zile. Asupra celui în cauză s-a dispus măsura controlului judiciar.
În cauză, s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General de Imigrări – Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!