Connect with us

Actual

Libanezi escrocați! Ei au dat o căruță de bani pentru prelungirea vizelor de ședere!

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de ieri, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Constanţa au prins în flagrant o persoană în timp ce primea suma de 1200 de lei pentru a interveni pe lângă funcţionari M.A.I. și M.A.E. în vederea obţinerii unei prelungiri a vizei de şedere pentru doi cetăţeni libanezi, soţ şi soţie.
Conforma unui comunicat de presă al serviciului, la data de 05.08.2016, cei doi cetăţeni libanezi au depus un denunţ la S.J.A. Constanţa împotriva lui D.P.C., persoană fără calitate specială, care le-a promis că, în schimbul sumei de 5000 euro, îşi va trafica influenţa pe lângă funcţionari I.G.I. în vederea obţinerii unor vize de şedere în România, valabile 5 ani de zile.
La începutul anului 2016, cei doi cetăţeni libanezi au dat 2500 euro, urmând ca restul sumei să fie remisă după obţinerea celor două vize de şedere. Întrucât vizele acestora urmau să expire în luna septembrie 2016, în cursul zilei de 10.08.2016, D.P.C. l-a sunat pe cetăţeanul libanez spunându-i să aibă pregătită diferenţa de bani, întrucât va veni la Constanţa pentru a o ridica şi a finaliza demersurile pentru obţinerea vizelor.
Ofițerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz au organizat acțiunea de prindere în flagrant, ocazie cu care D.P.C. a fost surprins în timp ce pretindea şi primea suma de 1200 de lei din diferenţa de 8900 lei pregătită (echivalentul a 2000 euro), sub motivul că va putea obţine vize valabile doar 1 an de zile. Asupra celui în cauză s-a dispus măsura controlului judiciar.
În cauză, s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General de Imigrări – Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

A patra zi de carantină la Constanţa. Mii de persoane au fost verificate

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În contextul instituirii măsurii carantinei zonale în municipiul Constanţa, timp de două săptămâni, polițiștii și jandarmii constănțeni sunt mobilizați în misiuni de verificare a măsurilor dispuse.

Astfel, forțele de ordine acționează în sistem integrat, prin reorientarea dispozitivelor fixe în dispozitive mobile, dinamice, flexibile, menite să supravegheze în mod activ o suprafaţă cât mai mare, într-un interval de timp determinat.

Scopul desfășurării acestor acțiuni este de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus și, cu sprijinul cetățenilor, sperăm ca la sfârșitul perioadei de două săptămâni acesta să fie îndeplinit.

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine au verificat 3.527 de persoane și 2.229 de autovehicule.

Totodată, au fost aplicate 126 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 22.000 de lei.

Reamintim că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu / adeverinţa eliberată de angajator.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Restricţii de circulaţie pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând de astăzi, 24 noiembrie, s-au instituit restricții de viteză pe autostrada A2 București-Constanța, pe sensul către Capitală, la kilometrul 51+035 de metri, în localitatea Nicolae Bălcescu, județul Călărași, cu limitare de viteză  de 40 de km/h. S-a luat această măsură întrucât, în urma unei revizii tehnice, grinda de rezistență a dispozitivului de acoperire a rostului de dilatație a suferit degradări majore. Restricțiile sunt semnalizate corespunzător. Lucrările vor dura aproximativ o săptămână.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte semnificația semnalizării instituite temporar, circulând cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Poliţiştii Gărzii de Coastă au confiscat 200 kg de peşte

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au depistat, în zona de competență, plase de tip monofilament și fir textil în care se afla capturată cantitatea de aproximativ 200 kg pește.

În data de 22.11.2020, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control pe lacul Babadag, judeţul Tulcea, o ambarcațiune în care se afla un cetățean român, în vârstă de 38 de ani.

În urma verificărilor, au fost descoperite, în apă, plase de tip monofilament și fir textil,  în lungime de 170 de metri, în care se afla capturată cantitatea de aproximativ 200 kilograme de peşte.

“Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, producerea, importul, deținerea, comercializarea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor și furt calificat, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.”, au precizat reprezentanţii Biroului de presă al Gărzii de Coastă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: