Connect with us

Actual

În ciuda mini-vacanței, Spitalele lucrează la foc automat!

Publicat

la

Cum se apropie cu pași repezi ziua de Sfânta Marie, declarată liberă, oamenii își fac planuri pentru a se simți bine. Unii pleacă la munte, foarte mulți vin la mare, dar prea puțin se gândesc la faptul că această zi ar trebui să fie sărbătorită de toată lumea. Numai că lucrurile nu stau nicidecum așa. Polițiștii, jandarmii, serviciul de ambulanță, spitalele și alte unități care se ocupă de sănătatea. siguranța și securitatea oamenilor lucrează la foc automat. Potrivit unui comunicat de presă emis de către Direcția de Sănătate Publică Constanța, mai multe unități sanitare publice vor asigura asistența medicală de urgență. În perioada 12-15.08.2016, se va lucra la: Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf.Apostol Andrei” Constanța – (Tel. 0241/662222/ UPU / SMURD – 0241/503206; fax 0241-610799), la Punctul de  lucru UPU – Băneasa (Str. Trandafirilor nr.185, județul Constanta), Spitalul Municipal Medgidia/ CPU – 0241/810690/ int.2192, Spitalul Municipal Mangalia/ CPU – 0241/752260/int.142, Spitalul Orășenesc Cernavodă – CPU/ 0241/237812/int.134, Spitalul Orășenesc Hârșova – camera de gardă – 0241/870208, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța – 0241/484529 (garda)
și la Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța – 0241/486300 (garda)
Serviciul de Ambulanță al Județului Constanța va avea program normal de lucru. În plus, în această perioadă, va asigura eliberarea de certificate constatatoare de deces. Solicitările populației vor fi preluate prin apelul 112.
De asemenea, cele 3 centre de permanență din județul Constanta vor asigura asistența medicală de urgență în program non-stop cu linie de gardă, după cum urmează: – Centrul de Permanență Cogealac, localitatea Cogealac, str. Gării nr. 62
Zone arondate : Tariverde, Cogealac, Râmnicu-de-Sus, Râmnicu-de-Jos, Gura Dobrogei, Fântanele , Nuntași și Mihai Viteazu.
– Centrul de Permanență Năvodari, localitatea Năvodari, Str. Culturii nr.1
Zone arondate:Năvodari, Corbu, Lumina, Săcele, Istria, Sinoe
– Centrul de Permanență Cumpăna, localitatea Cumpăna, str. Constanței nr.117
Zone arondate: Cumpăna, Lazu, Agigea.
Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța va asigura un serviciu de gardă permanent la sediul din str. Aleea Lăcrămioarei nr. 1, (tel. 0241/480939 ; 0241/480940 ; fax 0241/480946) și un serviciu de gardă cu specialiști la domiciliu în vederea intervenției de urgență în posibilele focare de toxiinfecții alimentare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între o autoutilitară și un autoturism, în județul Constanța. Sunt mai multe victime

Publicat

la data de

Scris de

În această seară, 15 august, în jurul orei 20.45 a avut loc un grav accident rutier în județul Constanța, în care au fost implicate o autoutilitară și un autoturism.

Accidentul a avut loc la intersecția Drumului European E87 cu șoseaua spre localitatea Cogealac. Din primele informații, sunt șase victime conștiente.

La fața locului intervin: o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Stația Midia, un  SMURD B Midia, un SMURD Alezzi, un echipaj de descarcerare Fripis, o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), precum și 3 echipaje SAJ.

Știre în curs de actualizare.

Update: Potrivit dr. Claudia Tatarici, medic în cadrul Serviciului de Ambulanță Constanța, în urma accidentului au rezultat cinci victime.

”Este vorba despre 3 adulți și 2 copii, cu vârste de 4, respectiv 10 ani.Toți cei cinci sunt conștienti, au traumatisme de membre și de coloană vertebrală și au fost transportați la  spitalul județean Constanța.”, a precizat dr. Tatarici.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ploaia a dat peste cap planurile Primăriei Constanța. Concertul ”Ave Maria” și focurile de artificii din această seară, REPROGRAMATE

Publicat

la data de

Scris de

Ploaia puternică din această după amiază a dat peste cap planurile Primăriei municipiului Constanța. Așa cum bine știți, în această seară at fi trebuit să aibă loc concertul ”Ave Maria”, susținut de corul Madrigal din capitală, alături de actorul Marius Manole.

Detalii despre acest concert găsiți în textul de mai jos:

AVE MARIA – un concert unic pe litoral susținut de Corul Madrigal împreună cu actorul Marius Manole

Din cauza vremii, concertul nu a putut avea loc.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Constanța, se caută soluții pentru reprogramarea acestuia:

”Din nefericire, condițiile meteo nu permit susținerea evenimentului „Ave Maria” în această seară. Vom reveni cu vești despre ce soluții vom identifica pentru ca toți cei care își doreau să participe la acest concert să-l poată viziona.

Totodată, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, focurile de artificii din această seară au fost reprogramate pentru mâine seară, în intervalul orar 22:00-23:00.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Primăriei municipiului Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

RO-ALERT. Averse torențiale și vijelie puternică în județul Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Meteorologii au emis cod portocaliu de furtună în mai multe localități din județul Constanța. Codul este valabil astăzi, 15 august, în intervalul orar 15.50 – 16.30 și vizează următoarele localități: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Lumina, Agigea, Corbu, Săcele.

Se vor semnala: averse torențiale ce vor depăși 35…40 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: