Connect with us

Politica

Liberalii au depus candidaturile lui Lupu și Chițac pentru Consiliul Județean și Primăria Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la

Conducerea PNL Constanța a depus, astăzi, candidaturile partidului la Primăria Constanța (Vergil Chițac) și Consiliul Județean (Mihai Lupu), ocazie cu care au fost depus și listele cu semnături. Cu această ocazie, președintele Partidului Național Liberal Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, și cei doi candidați au susținut o conferință de presă.

„Doresc să le mulțumesc celor 29 de mii de oameni, care au susținut candidatura lui Mihai Lupu la Consiliul Județean Constanța, doresc să le mulțumesc celor 9.200 de constănțeni care au susținut candidatura lui Vergil Chițac la funcția de primar al municipiului Constanța. În ultimele două săptămâni am avut echipe plasate peste tot în teritoriu și de acolo ne-a venit un feedback puternic, oamenii au așteptări înalte, oamenii își doresc ca profesionalismul, ca implicarea, ca experiența să fie numitor comun la guvernarea locală, care începe din 27 septembrie. PNL a demonstrat anul trecut că s-a implicat total în lupta anti PSD și a făcut să deblocheze zona de dezvoltare economică. PNL s-a implicat în guvernare în condițiile în care foarte puțini oameni ne girau și foarte mulți considerau că este o misiune imposibilă. PNL a luat decizii foarte importante într-o perioadă foarte grea, fără să țină cont de calcule politice. PNL a fost un avanpost de stabilitate într-o perioadă de pandemie și de criză economică. A demonstrat că se poate, că în politică poate fi vor de responsabilitate, de profesionalism sau de apropiere de oameni. PNL s-a luptat să creeze locuri de muncă, să atragă acele fonduri necesare pentru dezvoltare și să creeze un culoar de accelerare pentru IMM-uri. Aceasta este viziunea noastră și pentru Constanța. Astăzi aducem în fața constănțenilor doi profesioniști, Mihai Lupu și Vergil Chițac, doi lideri capabili să mobilizeze echipe profesioniste, doi lideri care fac strategii pentru Constanța. Dorim să facem o campanie în care să fie vorba despre oameni, să le arătăm viziunea noastră despre Constanța. Dorim să dezbatem cu constănțenii tot ce înseamnă programke de dezvoltare locală. Nu dorim să intrăm în polemică cu nimeni… Consider că se poate și în Constanța. Ne pasă să avem o administrație de nota 10, atât la CJ, cât și la municipiul Constanța.“, a spus Huțucă.

„Este povestea politică a PNL, care încearcă să scoată Constanța din ghearele mafiei PSD-iste, care a sugrumat-o de 20 de ani. Constanța este un oraș în care economia s-a dus în jos, oamenii trăiesc din ce în ce mai prost. Toate standardele de calitate ale serviciilor din Constanța sunt la pământ. Constanța nu are nevoie doar de o schimbarer, ci de o transformare totală, aș spune istorică, în toate aspectele“, a afirmat Chițac.

„Mulțumim 29.000 de oameni care au semnat pentru mine. Gândiți-vă cam câtă lume spune „gata, s-a terminat o epocă de 20 de ani de înapoiere, fără spitale, fără școli, să perspectiva tinerilor. Nimănui nu i-a păsat că avem școli cu toaletele în curte. Încă avem oameni care trăiesc la limita sărăciei, nimeni nu s-a gândit la sănătatea bătrânilor. Pe indicele de competitivitate, pe zona de dezvoltate, regiunea de sud-est, inclusiv județul Constanța, este pe penultimul loc. Banca Mondială ne spune că județul Constanța este pe locul 11 în ceea ce privește PIB-ul. Constanța cu atâtea bogății a fost bătaia de joc a PSD, a unei găști care a virusat acest județ. Acest PSD vine acum și ne spune că mai vrea patru ani. Ajunge. Noi trebuie să aducem schimbarea, iar PNL poate să aducă acces lucru.“, a punctat Lupu.

Comments

comments

Politica

Surse: Lista de candidați a PSD Constanța, tot în discuții. Marele perdant: Horia Țuțuianu?

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Liderii PSD de la București nu au ajuns la un consens în ceea ce privește lista de candidați la parlamentare. O decizie finală ar urma să fie luată mâine. Surse din PSD au declarat pentru Ordinea.ro că în urma discuțiilor de azi, lista la Camera Deputaților s-a modificat:

 1. Lucian Lungoci
 2. Decebal Făgădău
 3. Cristina Dumitrache
 4. George Vișan.

Inițial, lista PSD la Camera Deputaților era următoarea:

Camera Deputaților:

Horia Marius Ţuţuianu

Ileana Cristina Dumitrache

Decebal Făgădău

Lucian Lungoci

Vişan George

În ceea ce privește Senatul, și aici vor fi ceva modificări, iar sursele Ordinea.ro spun că Țuțuianu va fi inclus pe lista de la Senat.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Oficial! Florin Iordache, președinte pe VIAȚĂ! A fost votat să fie șef la Consiliul Legislativ

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat în plenul reunit ca Florin Iordache să fie preşedinte al Consiliului Legislativ. Au fost 185 de voturi „pentru” şi 42 de voturi „împotrivă” la Florin Iordache. Ionuţ Duli Mazâlu, propus de USR a avut două voturi „pentru” şi 226 de voturi contra, iar Augustin Zegrean, propus de PNL a avut 41 de voturi „pentru” şi 187 de voturi „contra”. Sursa: stiripesurse.ro.

Funcția de președinte al Consiliului Legislativ este pe viață. Şefii de aici, numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, nu au o limită de mandat şi nu există nici o procedură prin care să poată fi revocaţi. Deci, nu pot fi schimbaţi şi pot rămâne în funcţii pană la sfârşitul vieţii. Fostul preşedinte al Consiliului, Dragoș Iliescu are 77 de ani, este pensionar şi s-a aflat la conducerea instituției pentru un sfert de secol.

Referitor la Iordache, deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, a spus:

„Mereu mefient, mincinos şi perfid, lipsit de orice scrupule, meschin…
Aşa l-am cunoscut pe Florin Iordache în comisia care-i purta numele şi care era practic vârful de lance al celor care voiau să tragă ţara spre lumea sistemelor autoritariste din Est.
Mi-ar fi greu să găsesc vreo vorbă de bine despre acest personaj. Prin comparaţie cu Nicolicea, părea urban. Dar nu era, ci doar ceva mai timid, şi a văzut asta o ţară întreagă atunci când şi-a fluturat golăneşte degetul către opoziţie, în plenul parlamentului. O spun fără rezerve: dacă era după Florin Iordache, România arăta ca Belarusul, cu Dragnea în poziţia lui Lukaşenko şi cu el în rolul eminenţei cenuşii, al Naşului eliberator şi binefăcător al marilor infractori. Şi ce competenţe are Florin Iordache ca să fie pus în fruntea unei instituţii esenţiale pentru cum se dau legile în ţara noastră? El, care a primit diploma în Drept la 42 de ani şi de atunci singura sa practică a fost să jongleze cu şmecherii şi să strecoare în legi formulări mai mult sau mai puţin ambigue, mai toate benefice zonei gri. Dar dincolo de pregătire şi de reaua sa intenţie funciară, în urma discuţiilor tehnice cu el, nu ajunge defel să te impresioneze cu logica sa. România nu se poate rupe de trecutul putred având acest personaj într-o poziţie atât de importantă.“

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constanța. Elena Băsescu și-a depus candidatura pentru Camera Deputaților: „E ca și când m-am întors acasă“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța a depus, astăzi, la Biroul Electoral de circumscripție nr. 14 listele de candidați pentru alegerile parlamentare. Listele de candidați au fost depuse de președintele Claudiu Palaz și Elena Băsescu, care candidează pentru Camera Deputaților.

După depunerea listelor, Elena Băsescu și Claudiu Palaz au susținut declarații de presă în fața sediului Biroului Electoral.

„Momentul depunerii candidatură m-a emoționat. E ca și când m-am întors acasă. Când spun Constanța, spun Marea Neagră, spun Portul Maritim, spun una dintre cele mai grele meserii din lume, cea de marinar de cursă lungă, care m-a făcut să fiu atât de mândră de familia mea. Această candidatură din partea județului Constanța este o candidatură în numele tatălui meu. Îmi doresc să dau și eu Constanței, la rândul meu, un marinar, pe Traian junior, care deocamdată are doar 5 ani, însă este atât de pasionat de ce îi povestește bunicul lui despre întâmplările pe mare…Dacă voi ajunge în Parlamentul României, alături de Claudiu Palaz îmi doresc să facem o echipă foarte puternică pentru județul Constanța și să susținem proiecte turistice și de infrastructură. Personal voi susține mai multe proiecte de politici publice în domeniul social și care se adresează familiilor monoparentale, mame și tați care își cresc singuri copiii.“, a declarat Elena Băsescu.

Claudiu Palaz a vorbit, la rândul său de șansele PMP Constanța de a scoate parlamentari.

„Organizația de la Constanța este una bună. Nu avem cum să nu scoatem doi parlamentari, un deputat și un senator. Eu candidez să ies se nator. Depinde de încrederea acordată de constănțeni. Față de 2016, organizația crescut ca partid, de la 6 la 8%“, a declarat Palaz.

Iată listele de candidați ale PMP Constanța.

Senat

 1. Palaz Claudiu-Iorga
 2. Turcu Daniel
 3. Jeanu Dumitru
 4. Agi-Murat Iasemin
 5. Burhală Adrian
 6. Cantaragiu Secil Givan
 7. Chiriac Ștefan Cristian

Camera Deputaților

 1. Băsescu Elena
 2. Zabara Alexandru
 3. Lumînare Vasile
 4. Dumitrașcu Costel Aurelian
 5. Senopol Virgil Cristian
 6. Ser Alina
 7. Osman Harun
 8. Costea Marius Emil
 9. Medgid Melec
 10. Vlădoi Ion
 11. Stoli Mădălina Simina
 12. Brătășanu Elena
 13. Țugurel Florin
 14. Papuc Cătălin Florin

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: