Connect with us

Politica

Liberalii au depus candidaturile lui Lupu și Chițac pentru Consiliul Județean și Primăria Constanța

Publicat

la

Conducerea PNL Constanța a depus, astăzi, candidaturile partidului la Primăria Constanța (Vergil Chițac) și Consiliul Județean (Mihai Lupu), ocazie cu care au fost depus și listele cu semnături. Cu această ocazie, președintele Partidului Național Liberal Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, și cei doi candidați au susținut o conferință de presă.

„Doresc să le mulțumesc celor 29 de mii de oameni, care au susținut candidatura lui Mihai Lupu la Consiliul Județean Constanța, doresc să le mulțumesc celor 9.200 de constănțeni care au susținut candidatura lui Vergil Chițac la funcția de primar al municipiului Constanța. În ultimele două săptămâni am avut echipe plasate peste tot în teritoriu și de acolo ne-a venit un feedback puternic, oamenii au așteptări înalte, oamenii își doresc ca profesionalismul, ca implicarea, ca experiența să fie numitor comun la guvernarea locală, care începe din 27 septembrie. PNL a demonstrat anul trecut că s-a implicat total în lupta anti PSD și a făcut să deblocheze zona de dezvoltare economică. PNL s-a implicat în guvernare în condițiile în care foarte puțini oameni ne girau și foarte mulți considerau că este o misiune imposibilă. PNL a luat decizii foarte importante într-o perioadă foarte grea, fără să țină cont de calcule politice. PNL a fost un avanpost de stabilitate într-o perioadă de pandemie și de criză economică. A demonstrat că se poate, că în politică poate fi vor de responsabilitate, de profesionalism sau de apropiere de oameni. PNL s-a luptat să creeze locuri de muncă, să atragă acele fonduri necesare pentru dezvoltare și să creeze un culoar de accelerare pentru IMM-uri. Aceasta este viziunea noastră și pentru Constanța. Astăzi aducem în fața constănțenilor doi profesioniști, Mihai Lupu și Vergil Chițac, doi lideri capabili să mobilizeze echipe profesioniste, doi lideri care fac strategii pentru Constanța. Dorim să facem o campanie în care să fie vorba despre oameni, să le arătăm viziunea noastră despre Constanța. Dorim să dezbatem cu constănțenii tot ce înseamnă programke de dezvoltare locală. Nu dorim să intrăm în polemică cu nimeni… Consider că se poate și în Constanța. Ne pasă să avem o administrație de nota 10, atât la CJ, cât și la municipiul Constanța.“, a spus Huțucă.

„Este povestea politică a PNL, care încearcă să scoată Constanța din ghearele mafiei PSD-iste, care a sugrumat-o de 20 de ani. Constanța este un oraș în care economia s-a dus în jos, oamenii trăiesc din ce în ce mai prost. Toate standardele de calitate ale serviciilor din Constanța sunt la pământ. Constanța nu are nevoie doar de o schimbarer, ci de o transformare totală, aș spune istorică, în toate aspectele“, a afirmat Chițac.

„Mulțumim 29.000 de oameni care au semnat pentru mine. Gândiți-vă cam câtă lume spune „gata, s-a terminat o epocă de 20 de ani de înapoiere, fără spitale, fără școli, să perspectiva tinerilor. Nimănui nu i-a păsat că avem școli cu toaletele în curte. Încă avem oameni care trăiesc la limita sărăciei, nimeni nu s-a gândit la sănătatea bătrânilor. Pe indicele de competitivitate, pe zona de dezvoltate, regiunea de sud-est, inclusiv județul Constanța, este pe penultimul loc. Banca Mondială ne spune că județul Constanța este pe locul 11 în ceea ce privește PIB-ul. Constanța cu atâtea bogății a fost bătaia de joc a PSD, a unei găști care a virusat acest județ. Acest PSD vine acum și ne spune că mai vrea patru ani. Ajunge. Noi trebuie să aducem schimbarea, iar PNL poate să aducă acces lucru.“, a punctat Lupu.

Comments

comments

Politica

(Document) Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de modificare a Codului Fiscal. Mai multe impozite urmează să crească

Publicat

la data de

Scris de

Ministerul Finanţelor a publicat în această seară proiectul de modificare a Codului Fiscal. Acesta prevede, printre altele, creşterea impozitului pe dividende de la 5% la 8%, scăderea pragului veniturilor până la care o companie este considerată microîntreprindere, creşterea la 9% a TVA pentru băuturile băuturilor nealcoolice care conţin adaos de zahăr sau alţi îndulcitori sau aromatizate şi majorarea accizelor pentru ţigarete, notează Agerpres, citat de stiripesurse.ro.

Proiectul de act normativ propune, de asemenea, revizuirea reglementării privind acordarea facilităţilor fiscale în sectorul construcţii, precum şi în sectorul agricol şi în industria alimentară în sensul în care vor beneficia de facilităţile fiscale numai persoanele fizice care obţin venituri din salarii şi asimilate salariilor realizate în baza contractelor individuale de muncă încheiate cu angajatori care se încadrează în condiţiile prevăzute la art. 60 pct. 5 şi pct. 7 din Codul fiscal. În aceste sectoare, se propune scăderea plafonului până la care se acordă facilităţile fiscale, respectiv de la 30.000 lei lunar la 10.000 lei lunar, inclusiv. Pentru partea din venitul brut lunar ce depăşeşte 10.000 lei nu se vor mai aplica facilităţi fiscale.

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, cota de TVA creşte de la 5% la 9%, atât pentru livrarea de alimente, inclusiv băuturi (cu excepţia băuturilor alcoolice şi a celor nealcoolice care conţin adaos de zahăr sau alţi îndulcitori sau aromatizate), destinate consumului uman şi animal, cât şi pentru serviciile de restaurant şi de catering şi pentru activităţile de cazare hotelieră.

Întregul proiect poate fi citit aici:

Proiectordonantamodifl227 04072022

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ciucă și liderii PSD ar fi căzut de acord asupra supraimpozitării pensiilor speciale

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Nicolae Ciucă și liderii PSD ar fi căzut de acord asupra supraimpozitării pensiilor speciale, informează stiripesurse.ro. Însă, potrivit aceleiași surse, premierul Nicoale Ciucă a cerut soluția legală pentru ca acestea să nu mai pice la Curtea Constituțională. Potrivit surselor, o discuție între premier şi PSD a avut loc inclusiv în această dimineață, pe pachetul de măsuri de modificare Codului Fiscal. Proiectul urmează să fie publicat astăzi de Ministerul de Finanţe, iar guvernul va avea o ultimă discuţie, cu cei afectaţi de aceste măsuri, înainte de adoptarea lui, cel mai probabil săptămâna viitoare. În privinţa supraimpozitării pensiilor speciale, cerută insistent de PSD, premierul şi PNL nu s-au opus acestei măsuri, în coaliţie, însă şeful Executivului a cerut o soluţie legală astfel încât această decizie să nu pice la controlul de constituţionalitate, au mai precizat sursele.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele Iohannis a semnat legea care interzice foștilor condamnați să mai candideze

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care instituie interdicția de a candida pentru funcţia supremă în stat pentru persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnări penale definitive.

Legea are ca obiect de reglementare modificarea art.28 din Legea nr.370/2004, în sensul instituirii interdicţiei de a candida pentru funcţia supremă în stat pentru persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnări penale definitive, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie şi dezincriminarea.

Legea a fost aprobată de Camera Deputaților pe 8 iunie, cu 223 de voturi „pentru”, unul „contra” și 22 de abțineri.

Proiectul a fost inițiat în 2017 de 36 de parlamentari PNL și USR.

„Este un proiect liberal acesta, iniţiat în anul 2017, pe circuitul legislativ şi urmează, în săptămânile următoare, să discutăm, pentru că va fi pe ordinea de zi a plenului, a doua parte a acestui demers legislativ liberal, anume fără condamnaţi penal pentru Parlament, adică pentru candidaturile la funcţiile parlamentare”, spune în timpul dezbaterii, liderul deputaților PNL, Gabriela Andronache.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: