Connect with us

Politica

Liberalii au explicat la Constanța nominalizarea lui Rareș Bogdan în fruntea listei pentru PE!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Numirea realizatorului TV Rareș Bogdan în fruntea listei de candidați ai PNL pentru alegerile europarlamentare a surprins pe toată lumea. Prezent la Constanța pentru campania de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare, Siegfried Mureșan (europarlamentar) a explicat în cadrul unei conferințe de presă care au fost criteriile care au stat la baza nominalizării lui Rareș Bogdan pentru a deschide lista de candidați ai PNL pentru PE. Europarlamentarul liberal a explicat că s-au făcut cercetări sociologice la nivelul partidului, care arată că realizatorul TV se bucură de o încredere foarte ridicată în rândul votanților partidului, mai ales prin prisma luptei sale cu PSD. La rândul său, prezent în cadrul aceleiași conferințe de presă, președintele Organizației Județene Constanța a PNL, deputatul Bogdan Huțucă, a declarat că atunci când se întocmește o listă de candidați trebuie atenție la ce calități, competențe profesionale și capacități de comunicare are fiecare candidat.

„Rareș Bogdan a fost ales de președintele PNL, Ludovic Orban, pentru abilitățile sale de comunicare. Un alt motiv pentru care a fost ales a fost acela că în toate cercetările sociologice Rareș Bogdan are o încredere și o notorietate foarte mare. Un alt motiv este poziționarea sa constantă împotriva PSD“, a afirmat Huțucă.

În altă ordine de idei, Siegfried Mureșan a comentat și includerea pe lista de candidați pentru PE și a celor doi primari ai municipiilor Alba Iulia – Mircea Hava (pe poziția a doua din listă) și Arad – Gheorghe Falcă (pe poziția a opta din listă). Mureșan a spus că nominalizarea acestora nu este la voia întâmplării și nu a fost făcută doar pentru că ei au notorietate. Europarlamentarul a punctat că Hava și Falcă au o vastă experiență în atragerea fondurilor europene, pe care o pot folosi cu brio din postura de europarlamentari. Siegried Mureșan a dat asigurări că cei doi primari își vor da demisia din funcțiile pe care le dețin în prezent și vor alege să devină europarlamentari.

„Cele mai multe fonduri europene sunt absorbite de primari și președinți de consilii județene, iar cei doi, Falcă și Hava, sunt campioni la atras fonduri. Pentru că au dovedit ceea ce pot în țară, Falcă și Hava au spus vor să arate ceea ce pot și de la Bruxelles. Experiența lor este extrem de benefică și esențială și ne pot spune ce trebuie să îmbunătățim la nivel european pentru a atrage și mai mulți bani europeni. Odată ajunși europarlamentari, Mircea Hava și Gheorghe Falcă vor rămâne pe funcții, iar orașelor Alba Iulia și Arad nu vor avea de suferit“, a punctat Falcă.

Evident că liberalii Mureșan și Huțucă nu i-au uitat nici pe adversarii lor politici, PSD și ALDE, despre care au spus că nu sunt capabili să aducă un plus României de la Bruxelles.

„PSD și ALDE sunt izolate în familiile lor europene. De asemenea, guvernarea PSD-ALDE e izolată în Uniunea Europeană din cauza atacurilor la Justiție, din cauza situației economice și a felului cum se raportează la propriul popor… Dacă PSD iese cu un rezultat bun la aceste alegeri europarlamentare, ne vom trezi și cu alte ordonanțe privind Justiția. De aceea, e important ca PSD să iasă înfrânt la scrutinul pentru PE“, a afirmat Mureșan.

„Toate cercetările sociologice arată că românii sancționează actuala guvernare, iar 78% dintre cetățenii țării sunt îngrijorați de direcția pe care a luat-o România“, a subliniat Huțucă.

Eurodeputatul Siegfried Mureșan a mai spus în cadrul conferinței de presă faptul că ținta PNL la alegerile europarlamentare este de a obține 25 – 30% din voturi, ceea ceea ar însemna aproximativ 9 – 10 posturi de europarlamentari.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Politica

Conducerea PSD validează luni lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte luni pentru a valida lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, participarea liderului partidului Liviu Dragnea fiind incertă, în condiţiile în care, conform secretarului general Codrin Ştefănescu, el a fost din nou internat în spital sâmbătă seară, din cauza problemelelor la coloană.

Coform anunţului făcut deja de Liviu Dragnea şi listei vehiculate deja pe surse, primul loc al listei PSD pentru Parlamentul European va fi ocupat de către Rovana Plumb.

”Eu nu ştiu pe ce loc va decide Comitetul Executiv Naţional să fie Rovana Plumb pe listele de europarlamentare, dar eu o voi propune pe primul loc. Şi după europarlamentare, o să o rog pe doamna prim-ministru Dăncilă să o mai propună şi altceva pe doamna Rovana Plumb”, declara Liviu Dragnea în 15 martie. Celălalt post invocat de liderul social-democrat ar putea fi cel de comisar european.

Conform listei prezentate săptămâna trecută de “Adevărul”, ordinea candidaturilor este: Rovana Plumb, Carmen Avram, Dragoş Benea, Claudiu Manda, Dan Nica, Ioan Mircea Paşcu, Maria Grapini, Victor Negrescu, Natalia Intotero, Bianca Gavriliţă, Cătălina Ştefănescu, Emilian Pavel, Victor Boştinaru, Maria Zoană, Claudia Ţapardel. Conform datelor de la acel moment, prezenţa lui Boştinaru pe liste era incertă, iar sâmbătă acesta a anunţat că a ajuns la concluzia că, după 12 ani ca europarlamentar, este vremea să anunţe retragerea candidaturii sale pentru un nou mandat în Parlamentul European.

Prezenţa liderului PSD Liviu Drganea la şedinţa de luni este incertă. Şi în urmă cu o săptămână el s-a aflat în spital din cauza problemelor la coloaană, iar secretarul general Codrin Ştefănescu a anunţat că a fost din nou internat şi că se pare că prblemele sale medicale nu s-au rezolvat.

“Aseară a avut iar o problemă de sănătate medicii au insistat şi a fost internat câteva ore. I s-au făcut injecţii. sperăm ca totul să fie bine, mâine avem CEX, se va stabili lista pentru europarlamentare. Sperăm ca starea de sănătate a preşedintelui Liviu Dragnea să fie foarte bună pentru mâine. Durerile nu se opresc. Se pare că varianta pe care a ales-o de a face infiltraţii şi terapie nu este cea mai bună. Cred că va ajunge tot la operaţie”, a declarat Codrin Ştefănescu duminică, la Braşov, unde lideri ai partidului şi miniştri PSD au fost prezenţi la conferinţa de alegeri pentru filiala judeţeană şi au participat şi la un miting în Piaţa Sfatului..

Termenul limită de depunere a candidaturilor este 28 martie, ora 24:00.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Felix Stroe și-a început mandatul la #Ministerul din Umbră  

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu câteva săptămâni, social democrații și-au desemnat noii lideri de departamente ale partidului. Aceste structuri de specialitate ale PSD sunt considerate ca fiind „Guvernul din umbră” al partidului. Potrivit listei, printre cei 25 de lideri care conduc departamentele de lucru ale PSD se numără și președintele Organizației Județene Constanța a PSD, Felix Stroe, fost ministru al Transporturilor. Într-o postare pe Facebook, conducerea Departamentului pentru Infrastructură și Transport al „#PSD“ a anunțat că s-a reunit, astăzi, în prima ședință.

„Ne propunem ca, în perioada următoare, să fim o sursă de proiecte și propuneri care să sprijine activitatea colegilor din Guvern. Am pus la punct elementele organizatorice și de funcționare a echipei de lucru, pentru ca de săptămâna viitoare să dezvoltăm idei și perspective în domeniu“, se arată în mesajul PSD.

Iată lista completă a noilor șefi de departamente de specialitate ale PSD: Departamentul pentru Muncă și Justiție Socială – Adrian Solomon, deputat; Departamentul pentru Educație Națională – Gavrilă Camelia, deputat; Departamentul pentru Sănătate Florian – Dorel Bodog, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat – Ilan Laufer, fost ministru; Departamentul pentru politici fiscal-bugetare – Cristian Socol, economist, profesor la ASE; Departamentul pentru Justiție și Libertăți Cetățenești Robert – Marius Cazanciuc, senator, fost ministru; Departamentul pentru Agricultură si Dezvoltare Rurală – Valeriu Steriu, deputat; Departamentul pentru Mediu Pană – Adriana-Doina, deputat, fost ministru și vicepreședinte național PSD; Departamentul pentru Administrație Publică si Dezvoltare Regională – Adrian Dragoș Benea, senator, liderul PSD Bacău; Departamentul pentru Infrastructură Și Transport – Felix Stroe, liderul PSD Constanța, fost ministru al Transporturilor; Departamentul pentru Politica Externă – Titus Corlățean, senator, fost ministru; Departamentul pentru Afaceri Europene – Angel Tîlvăr, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Apărare Dorel – Gheorghe Căprar, deputat; Departamentul pentru Afaceri Interne – Ionel-Daniel Butunoi, senator; Departamentul pentru Cultură si Identitate Națională – Lucian Romașcanu, senator, fost ministru; Departamentul pentru Tineret și Sport – Alexandra Presură, deputat; Departamentul pentru românii de pretutindeni – Lilla Debelka, Secretar de Stat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni; Departamentul pentru Comunicații și Societate Informațională – Gemma Luminița Iosip, Director Programul ANCOM; Departamentul pentru Economie – Gheorghe Șimon, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Ape și Păduri – Alexandru Stănescu, deputat; Departamentul pentru Energie – Iulian Iancu, deputat; Departamentul pentru Cercetare și Inovare – Mihnea – Cosmin Costoiu, senator; Departamentul pentru Turism – Rodica Paraschiv, deputat; Departamentul pentru Fonduri Europene – Roxana Mânzatu, deputat și vicepreședinte național PSD; Departamentul pentru Revoluționari și Eroii Martiri – Valentin Mărgineanu, lector universitar.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Rovana Plumb și jurnalista Carmen Avram deschid lista PSD pentru europarlamentare – surse

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Negocierile pentru Lista PSD pentru alegerile europarlamentare sunt în toi. Deja a fost convocată o ședință a Comitetului Național Executiv al PSD pentru luni în care Lista urmează a fi votată și apoi făcute preparativele pentru depunerea ei și a semnăturilor strânse la Biroul Electoral Central (BEC).

Deși sunt negocieri grele…. Lista e în mare schițată după întâlnirile de ieri dintre președintele Liviu Dragnea și lideri ai partidului. Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO social-democrații mizează pe 12-14 locuri de europarlamentar. Asta în procente ar însemna aprox.30 la sută onținut la urne.

Iată lista (nefinală):

Rovana Plumb, deputat, ministrul Fondurilor Europene și președinte al PSD Dâmbovița

Carmen Avram, realizator TV Antena 3

Claudiu Manda, deputat, președintele Comisiei de Control al SRI, Presedintele PSD Dolj

Victor Negrescu, fost ministru, președințe PES Activist

Chris Terhes, preot și președintele Romanian Coalition din SUA

Dragoș Benea, deputat, președinte PSD Bacau

Dan Nica, actual europarlamentar

Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de pretutindeni și deputat

Carmen Moldovan, deputat

Ioan Mircea Pașcu, actual europarlamentar sau Aurelia Fedorca, primar Negrești Oaș

Maria Grapini, actual europarlamentar (intră pe listă după negocierile dintre PSD și PPUsl)

În funcție de scorul obținut la urne ar mai putea intra următorii:

Emilian Pavel, Catalina Ștefănescu, Andi Cristea, Răzvan Popa, Claudia Țapardel, Gabriela Zoană, Victor Boștinaru – actuali europarlamentari sau/și alți lideri social-democrati. În calcule ar fi și Bianca Gavriliţă, deputat.

sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: