Connect with us

Politica

Huțucă despre Teodorovici: „Are o coloană vertebrală mult prea moale. Problema lui cea mai mare este narcisismul“

Publicat

la

Miniștrii de Finanțe din țările membre ale Uniunii Europene au hotărât, recent, extinderea listei cu statele care sunt considerate paradisuri fiscale. Prezent la întâlnire, ministrul Finanțelor din România, Eugen Teodorovici, s-a opus propunerii și a cerut chiar o amânare până în mai. Intenția ministrului de Finanțe din România, dar și unele măsuri fiscal-bugetare impuse de acesta, i-a înfuriat pe liberali, care au dat de pământ cu Eugen Teodorovici. Președintele Organizației Județene Constanța a PNL, deputatul Bogdan Huțucă a declarat este „specialist în Eugen Teodorovici“.

„Am lucrat cu el în Ministerul de Finanțe în mai multe etape. L-am avut alături în Comisia de Buget – Finanțe, el din partea PSD, eu din partea PNL, și era incredibil câtă opoziția făcea propunerilor și măsurilor venite chiar din partea propriului partid. Era incredibil cât de liberal gândea și cât de rațional din punct de vedere economic era. Ajuns ministru de Finanțe, Teodorovici s-a transformat într-un tip obedient lui Darius Vâlcov (consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, n.r.) în care rațiunea, gândirea economică, argumentele economice și interesul României numai contează, ci doar misiunea primită. Teodorovici este un om care nu este capabil să-și păstreze verticalitatea profesională și are o coloană vertebrală mult prea moale. Dar, problema lui cea mai mare este narcisismul.

Huțucă a povestit că a asistat la o ședință a Comisiei de buget-finanțe, la care a luat parte și Teodorovici. Deputatul de Constanța al PNL a spus că, din dorința de a nu se analiza solicitarea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Legii bugetului de stat pe 2019, care era argumentată chiar tehnic care sunt vulnerabilitățile acestui buget, și din dorința de a nu se dezbate niciunul din amendamentele PNL, care vizau lucruri macro (spitale regionale, infrastructură, educație și macroeconomie), PSD și ALDE au omorât încă din fașă dezbaterea. Liberalul a spus că a fost îngrădită libertateta de exprimare și de a gândi altfel. Huțucă a punctat că ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a avut în cadrul acestei comisii o atitudine arogantă și chiar grobiană.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: