Connect with us

Politica

(video) Soluția lui Tăriceanu pentru Primăria Constanța: Gabriel Daraban

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Sătui să tot fie ignorați de partenerii (PSD) de alianță, cei de la ALDE Constanța s-au dezis total de social democrații de la malul mării și au anunțat că vor porni pe propriul drum. În această idee, președintele Organizației Municipale Constanța a ALDE, Gabriel Daraban, a anunțat, sâmbătă, 16 martie, în cadrul unei întâlniri cu membrii de partid, la care a participat și președintele formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, că va candida la funcția de primar al municipiului reședință de județ. Daraban a spus că este inadmisibil ca, de 20 de ani, orașul-port la Marea Neagră să fie în această stare de letargie totală. Liderul ALDE din Constanța a punctat că, din cauza lipsei oportunităților, Constanța a ajuns în situația a avea un număr de locuitori mai scăzut decât se înregistra în 1989.

Nu putem vorbi de o dezvoltare demografică deosebită. Situația locurilor de muncă este extrem de proastă. Totul este foarte strict, într-un sistem foarte închis în Constanța. La momentul de față, alte oportunități de angajare nu prea există. Investitori nu prea au mai venit, pentru că au fost goniți de foarte mult timp. Portul Constanța se află și el într-o situație delicată, ne mai fiind conectat la economia națională. Toate aceste neajunsuri necesită o schimbare. Constanța, în momentul de față, se află într-un faliment al clasei politice. De 20 de ani sunt cam aceleași personaje care se învârt în politic și care își schimbă birourile de la o legislatură la alta, ba de la Prefectură, ba la Primărie sau Consiliul Județean“, a declarat Daraban.

ALIANȚA DINTRE PSD ȘI ALDE ÎN CONSTANȚA, OFICIAL MOARTĂ!

Ținta atacurilor liderului ALDE au fost, evident, social democrații. Daraban a spus că dacă la nivel central lucrurile dintre cele două formațiuni merg, același lucru nu se întâmplă și pe plan local. Gabriel Daraban a afirmat că la nivelul județului Constanța nu există niciun fel de parteneriat cu PSD.

Suntem pe picioarele noastre și avem șanse deosebite la alegerile locale. Așa că, îmi anunț candidatura la funcția de primar al Constanței. Nu am niciun fel de frică sau constrângere. Atât timp cât trăiesc în orașul ăsta, nu pot să tolerez diverse grupuri să controleze de 20 de ani și să umilească oamenii. Ceea ce se vede pe străzile Constanței este extrem de trist. Lipsa de interes la nivelul orașului nu face decât să ne pună în situația decât să demonstrăm că avem posibilitățile de a schimba imaginea orașului. Încă o perioadă sub aceeași structură de coordonare a administrației locale nu face altceva decât să îngroape orașul și mai mult“, a subliniat Daraban.


Liderul ALDE din Constanța a fost susținut și de președintele formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu. Acesta a spus că un candidat la primărie nu trebuie să fie împins de la spate de colegi, cum se întâmplă câteodată. El a adăugat că municipiul Constanța, oraș-port, oraș de comercianți, a fost o urbe eminamente liberală.

Comerțul nu trebuie îngrădit, totul trebuie să fie liber. Dacă orașul Constanța va fi condus de liberali sunt convins că acesta va prospera“, a subliniat Tăriceanu.

TĂRICEANU: „CONSTANȚA, DOMINATĂ ÎN ULTIMII 20 DE ANI DE GRUPURI DE INTERESE!“

Președintele ALDE a afirmat, ulterior, în cadrul unei întâlniri cu presa, că este extrem de atașat de Constanța.

„Pe linia mamei sunt constănțean. Am petrecut copilăria la malul mării și am încercat, cu modestele mele eforturi, să fac ceva pentru acest oraș. Primul radio pe care l-am înființat în rețeaua Contact, după București, a fost la Constanța și care a fost condus de regretatul baterist de jazz Corneliu Stroe. Am mai avut și alte încercări de a face câte ceva pentru Constanța, dar nu am reușit. Asta pentru că acest oraș nu e ceea ce credeam eu că va fi după căderea comunismului. Eu mi-am imaginat Constanța ca fiind al doilea oraș al țării, după București, mai ales că are port la Marea Neagră, plămânul prin care respiră economia românească. Regret că orașul nu este ceea ce sunt alte orașe din alte țări, care au porturi importante. În Constanța nu văd acea efervescență caracteristică unei localități în care economia profită de pe urma portului. Sunt convins că Gabriel Daraban va lansa un proiect pe care ar putea să-l denumească „Renașterea Constanței“ și care ar trebui axat pe activități economice mult mai susținute“, a afirmat Tăriceanu.

Președintele ALDE a punctat că orașul Constanța a fost dominat în ultimii 20 de ani de grupuri de interese, care nu au condus urbea în beneficiul cetățenilor, ci în beneficiul propriu. El a mai spus că acest lucru se vede, se simte și se și cunoaște: „Constanța este cunoscută dincolo de granițele județului prin această caracteristică nefericită, care trebuie să dispară.“

Comments

comments

Politica

Conducerea PSD validează luni lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte luni pentru a valida lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, participarea liderului partidului Liviu Dragnea fiind incertă, în condiţiile în care, conform secretarului general Codrin Ştefănescu, el a fost din nou internat în spital sâmbătă seară, din cauza problemelelor la coloană.

Coform anunţului făcut deja de Liviu Dragnea şi listei vehiculate deja pe surse, primul loc al listei PSD pentru Parlamentul European va fi ocupat de către Rovana Plumb.

”Eu nu ştiu pe ce loc va decide Comitetul Executiv Naţional să fie Rovana Plumb pe listele de europarlamentare, dar eu o voi propune pe primul loc. Şi după europarlamentare, o să o rog pe doamna prim-ministru Dăncilă să o mai propună şi altceva pe doamna Rovana Plumb”, declara Liviu Dragnea în 15 martie. Celălalt post invocat de liderul social-democrat ar putea fi cel de comisar european.

Conform listei prezentate săptămâna trecută de “Adevărul”, ordinea candidaturilor este: Rovana Plumb, Carmen Avram, Dragoş Benea, Claudiu Manda, Dan Nica, Ioan Mircea Paşcu, Maria Grapini, Victor Negrescu, Natalia Intotero, Bianca Gavriliţă, Cătălina Ştefănescu, Emilian Pavel, Victor Boştinaru, Maria Zoană, Claudia Ţapardel. Conform datelor de la acel moment, prezenţa lui Boştinaru pe liste era incertă, iar sâmbătă acesta a anunţat că a ajuns la concluzia că, după 12 ani ca europarlamentar, este vremea să anunţe retragerea candidaturii sale pentru un nou mandat în Parlamentul European.

Prezenţa liderului PSD Liviu Drganea la şedinţa de luni este incertă. Şi în urmă cu o săptămână el s-a aflat în spital din cauza problemelor la coloaană, iar secretarul general Codrin Ştefănescu a anunţat că a fost din nou internat şi că se pare că prblemele sale medicale nu s-au rezolvat.

“Aseară a avut iar o problemă de sănătate medicii au insistat şi a fost internat câteva ore. I s-au făcut injecţii. sperăm ca totul să fie bine, mâine avem CEX, se va stabili lista pentru europarlamentare. Sperăm ca starea de sănătate a preşedintelui Liviu Dragnea să fie foarte bună pentru mâine. Durerile nu se opresc. Se pare că varianta pe care a ales-o de a face infiltraţii şi terapie nu este cea mai bună. Cred că va ajunge tot la operaţie”, a declarat Codrin Ştefănescu duminică, la Braşov, unde lideri ai partidului şi miniştri PSD au fost prezenţi la conferinţa de alegeri pentru filiala judeţeană şi au participat şi la un miting în Piaţa Sfatului..

Termenul limită de depunere a candidaturilor este 28 martie, ora 24:00.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Felix Stroe și-a început mandatul la #Ministerul din Umbră  

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu câteva săptămâni, social democrații și-au desemnat noii lideri de departamente ale partidului. Aceste structuri de specialitate ale PSD sunt considerate ca fiind „Guvernul din umbră” al partidului. Potrivit listei, printre cei 25 de lideri care conduc departamentele de lucru ale PSD se numără și președintele Organizației Județene Constanța a PSD, Felix Stroe, fost ministru al Transporturilor. Într-o postare pe Facebook, conducerea Departamentului pentru Infrastructură și Transport al „#PSD“ a anunțat că s-a reunit, astăzi, în prima ședință.

„Ne propunem ca, în perioada următoare, să fim o sursă de proiecte și propuneri care să sprijine activitatea colegilor din Guvern. Am pus la punct elementele organizatorice și de funcționare a echipei de lucru, pentru ca de săptămâna viitoare să dezvoltăm idei și perspective în domeniu“, se arată în mesajul PSD.

Iată lista completă a noilor șefi de departamente de specialitate ale PSD: Departamentul pentru Muncă și Justiție Socială – Adrian Solomon, deputat; Departamentul pentru Educație Națională – Gavrilă Camelia, deputat; Departamentul pentru Sănătate Florian – Dorel Bodog, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat – Ilan Laufer, fost ministru; Departamentul pentru politici fiscal-bugetare – Cristian Socol, economist, profesor la ASE; Departamentul pentru Justiție și Libertăți Cetățenești Robert – Marius Cazanciuc, senator, fost ministru; Departamentul pentru Agricultură si Dezvoltare Rurală – Valeriu Steriu, deputat; Departamentul pentru Mediu Pană – Adriana-Doina, deputat, fost ministru și vicepreședinte național PSD; Departamentul pentru Administrație Publică si Dezvoltare Regională – Adrian Dragoș Benea, senator, liderul PSD Bacău; Departamentul pentru Infrastructură Și Transport – Felix Stroe, liderul PSD Constanța, fost ministru al Transporturilor; Departamentul pentru Politica Externă – Titus Corlățean, senator, fost ministru; Departamentul pentru Afaceri Europene – Angel Tîlvăr, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Apărare Dorel – Gheorghe Căprar, deputat; Departamentul pentru Afaceri Interne – Ionel-Daniel Butunoi, senator; Departamentul pentru Cultură si Identitate Națională – Lucian Romașcanu, senator, fost ministru; Departamentul pentru Tineret și Sport – Alexandra Presură, deputat; Departamentul pentru românii de pretutindeni – Lilla Debelka, Secretar de Stat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni; Departamentul pentru Comunicații și Societate Informațională – Gemma Luminița Iosip, Director Programul ANCOM; Departamentul pentru Economie – Gheorghe Șimon, deputat, fost ministru; Departamentul pentru Ape și Păduri – Alexandru Stănescu, deputat; Departamentul pentru Energie – Iulian Iancu, deputat; Departamentul pentru Cercetare și Inovare – Mihnea – Cosmin Costoiu, senator; Departamentul pentru Turism – Rodica Paraschiv, deputat; Departamentul pentru Fonduri Europene – Roxana Mânzatu, deputat și vicepreședinte național PSD; Departamentul pentru Revoluționari și Eroii Martiri – Valentin Mărgineanu, lector universitar.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Rovana Plumb și jurnalista Carmen Avram deschid lista PSD pentru europarlamentare – surse

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Negocierile pentru Lista PSD pentru alegerile europarlamentare sunt în toi. Deja a fost convocată o ședință a Comitetului Național Executiv al PSD pentru luni în care Lista urmează a fi votată și apoi făcute preparativele pentru depunerea ei și a semnăturilor strânse la Biroul Electoral Central (BEC).

Deși sunt negocieri grele…. Lista e în mare schițată după întâlnirile de ieri dintre președintele Liviu Dragnea și lideri ai partidului. Potrivit informațiilor STIRIPESURSE.RO social-democrații mizează pe 12-14 locuri de europarlamentar. Asta în procente ar însemna aprox.30 la sută onținut la urne.

Iată lista (nefinală):

Rovana Plumb, deputat, ministrul Fondurilor Europene și președinte al PSD Dâmbovița

Carmen Avram, realizator TV Antena 3

Claudiu Manda, deputat, președintele Comisiei de Control al SRI, Presedintele PSD Dolj

Victor Negrescu, fost ministru, președințe PES Activist

Chris Terhes, preot și președintele Romanian Coalition din SUA

Dragoș Benea, deputat, președinte PSD Bacau

Dan Nica, actual europarlamentar

Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de pretutindeni și deputat

Carmen Moldovan, deputat

Ioan Mircea Pașcu, actual europarlamentar sau Aurelia Fedorca, primar Negrești Oaș

Maria Grapini, actual europarlamentar (intră pe listă după negocierile dintre PSD și PPUsl)

În funcție de scorul obținut la urne ar mai putea intra următorii:

Emilian Pavel, Catalina Ștefănescu, Andi Cristea, Răzvan Popa, Claudia Țapardel, Gabriela Zoană, Victor Boștinaru – actuali europarlamentari sau/și alți lideri social-democrati. În calcule ar fi și Bianca Gavriliţă, deputat.

sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: