Connect with us

Politica

(video) Soluția lui Tăriceanu pentru Primăria Constanța: Gabriel Daraban

Published

on

Sătui să tot fie ignorați de partenerii (PSD) de alianță, cei de la ALDE Constanța s-au dezis total de social democrații de la malul mării și au anunțat că vor porni pe propriul drum. În această idee, președintele Organizației Municipale Constanța a ALDE, Gabriel Daraban, a anunțat, sâmbătă, 16 martie, în cadrul unei întâlniri cu membrii de partid, la care a participat și președintele formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, că va candida la funcția de primar al municipiului reședință de județ. Daraban a spus că este inadmisibil ca, de 20 de ani, orașul-port la Marea Neagră să fie în această stare de letargie totală. Liderul ALDE din Constanța a punctat că, din cauza lipsei oportunităților, Constanța a ajuns în situația a avea un număr de locuitori mai scăzut decât se înregistra în 1989.

Nu putem vorbi de o dezvoltare demografică deosebită. Situația locurilor de muncă este extrem de proastă. Totul este foarte strict, într-un sistem foarte închis în Constanța. La momentul de față, alte oportunități de angajare nu prea există. Investitori nu prea au mai venit, pentru că au fost goniți de foarte mult timp. Portul Constanța se află și el într-o situație delicată, ne mai fiind conectat la economia națională. Toate aceste neajunsuri necesită o schimbare. Constanța, în momentul de față, se află într-un faliment al clasei politice. De 20 de ani sunt cam aceleași personaje care se învârt în politic și care își schimbă birourile de la o legislatură la alta, ba de la Prefectură, ba la Primărie sau Consiliul Județean“, a declarat Daraban.

ALIANȚA DINTRE PSD ȘI ALDE ÎN CONSTANȚA, OFICIAL MOARTĂ!

Ținta atacurilor liderului ALDE au fost, evident, social democrații. Daraban a spus că dacă la nivel central lucrurile dintre cele două formațiuni merg, același lucru nu se întâmplă și pe plan local. Gabriel Daraban a afirmat că la nivelul județului Constanța nu există niciun fel de parteneriat cu PSD.

Suntem pe picioarele noastre și avem șanse deosebite la alegerile locale. Așa că, îmi anunț candidatura la funcția de primar al Constanței. Nu am niciun fel de frică sau constrângere. Atât timp cât trăiesc în orașul ăsta, nu pot să tolerez diverse grupuri să controleze de 20 de ani și să umilească oamenii. Ceea ce se vede pe străzile Constanței este extrem de trist. Lipsa de interes la nivelul orașului nu face decât să ne pună în situația decât să demonstrăm că avem posibilitățile de a schimba imaginea orașului. Încă o perioadă sub aceeași structură de coordonare a administrației locale nu face altceva decât să îngroape orașul și mai mult“, a subliniat Daraban.


Liderul ALDE din Constanța a fost susținut și de președintele formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu. Acesta a spus că un candidat la primărie nu trebuie să fie împins de la spate de colegi, cum se întâmplă câteodată. El a adăugat că municipiul Constanța, oraș-port, oraș de comercianți, a fost o urbe eminamente liberală.

Comerțul nu trebuie îngrădit, totul trebuie să fie liber. Dacă orașul Constanța va fi condus de liberali sunt convins că acesta va prospera“, a subliniat Tăriceanu.

TĂRICEANU: „CONSTANȚA, DOMINATĂ ÎN ULTIMII 20 DE ANI DE GRUPURI DE INTERESE!“

Președintele ALDE a afirmat, ulterior, în cadrul unei întâlniri cu presa, că este extrem de atașat de Constanța.

„Pe linia mamei sunt constănțean. Am petrecut copilăria la malul mării și am încercat, cu modestele mele eforturi, să fac ceva pentru acest oraș. Primul radio pe care l-am înființat în rețeaua Contact, după București, a fost la Constanța și care a fost condus de regretatul baterist de jazz Corneliu Stroe. Am mai avut și alte încercări de a face câte ceva pentru Constanța, dar nu am reușit. Asta pentru că acest oraș nu e ceea ce credeam eu că va fi după căderea comunismului. Eu mi-am imaginat Constanța ca fiind al doilea oraș al țării, după București, mai ales că are port la Marea Neagră, plămânul prin care respiră economia românească. Regret că orașul nu este ceea ce sunt alte orașe din alte țări, care au porturi importante. În Constanța nu văd acea efervescență caracteristică unei localități în care economia profită de pe urma portului. Sunt convins că Gabriel Daraban va lansa un proiect pe care ar putea să-l denumească „Renașterea Constanței“ și care ar trebui axat pe activități economice mult mai susținute“, a afirmat Tăriceanu.

Președintele ALDE a punctat că orașul Constanța a fost dominat în ultimii 20 de ani de grupuri de interese, care nu au condus urbea în beneficiul cetățenilor, ci în beneficiul propriu. El a mai spus că acest lucru se vede, se simte și se și cunoaște: „Constanța este cunoscută dincolo de granițele județului prin această caracteristică nefericită, care trebuie să dispară.“

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta