Connect with us

Politica

Liberalii au ”sărit” strofa cu Traian din Imnul României! PMP reacționează!

Maria Ionescu

Publicat

la

Președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, a depus în cursul zilei de astăzi, 24.11.2016, o sesizare către Prefectul județului Constanța, semnalând încălcarea prevederilor art. 24 – alin. (1) din HG 1157/2001 de către Partidul Național Liberal, organizația Constanța.  În cadrul evenimentului de lansare a candidaților pentru alegerile parlamentare, care a avut loc ieri, 23.11.2016, la Casa de Cultură a Sindicatelor, intonarea Imnului Național al României, ”Deșteaptă-te Române!”, s-a făcut eliminând strofa care conține numele de TRAIAN. Potrivit art. 24 – alin. (1) din HG 1157/2001 constituie ”contravenții următoarele fapte, dacă nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:   i) intonarea imnului național cu alt text și cu altă partitură decât cele stabilite de lege”.  Aceste fapte au fost semnalate de către mass-media, care a tras un semnal de alarmă asupra acestor evenimente, ce pot crea un precedent. Tocmai de aceea este necesar să se ia măsuri și să se sancționeze cei vinovați, în speță Organizația PNL Constanța. Legea este aceeași pentru toți! Cumva Traian Băsescu provoacă teamă la adresa PNL? Acesta a fost motivul pentru care s-a eliminat strofa care conținea numele de TRAIAN din intonarea imnului? Imnul Național este simbolul unei țări și nu trebuie întinat.   PNL Constanța ar trebui să ia exemplu de la Traian Băsescu, care a avut întotdeauna o atitudine apreciativă cu privire la semnificația tricolorului: ” Primul lucru pe care îl face marinarul la răsăritul soarelui e să ridice drapelul României la catarg. Nu există altă meserie care să îți aducă aminte în fiecare dimineață de tricolor”. Tot în cadrul evenimentului de ieri, PNL Constanța a umilit public marinarii, spunând despre aceștia că ”s-au dovedit a fi pirați”. Nu știm care a fost motivul acestei expresii, însă umilință a fost pe măsura comparației nepotrivite.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, astăzi, Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

Investițiile, reformele și creșterea economică sunt pilonii pe care este construit bugetul pentru 2021, astfel încât să fie respectate totodată principiile responsabilității fiscal-bugetare și al sustenabilității finanțelor publice. Ținta de deficit bugetar, de 7,16% din PIB, indică un efort considerabil de consolidare bugetară, care nu împovărează cetățeanul prin noi taxe și impozite. Astfel se creează premisele unei creșteri economico-sociale echilibrate și sustenabile.

Bugetul pe anul 2021, axat preponderent pe investiții și pe accesarea fondurilor europene, va permite dezvoltarea României în sectoare esențiale, prea adesea ignorate în trecut. Sunt alocate sume semnificative pentru investiții în infrastructura de transport, spitale și școli, dar și pentru continuarea eforturilor de gestionare a campaniei de vaccinare, precum și a riscurilor asociate crizei sanitare și economice provocate de pandemia de COVID-19. Investițiile majore asigură susținerea mediului de afaceri, noi oportunități de dezvoltare și crearea de locuri de muncă mai bine plătite.

Creșterea ponderii în PIB a veniturilor din fonduri europene echivalează cu un angajament ferm al Guvernului de a beneficia pe deplin de investițiile din fondurile europene și de Planul Național de Redresare și Reziliență.

Totodată, obiectivul de eficientizare a cheltuirii banului public nu se poate realiza, pe termen mediu, fără o amplă reformă a cadrului fiscal-bugetar și a sistemului de administrare fiscală. Doar prin reforme autentice, care să genereze transparență și eficiență în sistemul administrativ, veniturile la bugetul de stat vor înregistra creșteri sustenabile, de care România are nevoie în anii următori.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Orban vrea ca Poliția să poată suspenda activitatea localurilor care nu respectă măsurile de protecție sanitară

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, este în favoarea unui proiect de modificare a legii astfel încât polițiștii să poată dispună suspendarea activității localurilor dacă acestea încalcă în mod repetat măsurile anti-coronavirus, în contextul în care proiectul se află la Senat prima cameră sesizată și amendamentul a fost respins în comisia de apărare.

„Este o propunere sa se modifice o ordonanță astfel incat sa se permita suspendarea autorizatiei de functionare in cazul restaurantelor sau alte activitati daca in mod repetat nu sunt respectate masurile de protectie sanitara. Azi exista aceasta posibilitate pentru primari. Aceasta modificare ar presupune ca nu doar primarii ci si structurile de control, Politia in special, sa poata sa emita aceasta decizie dupa controale (…) Va iesi din Senat si merge la Camera Deputatilor unde eu voi sustine acest amendament”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD se aliază cu CSM în privința desființării Secției Speciale. Ciolacu: Vom ataca la CCR dacă trece de Parlament

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații vor vota împotriva desființării Secției speciale pentru investigarea infracțiunilor din Justiție, iar dacă proiectul de lege va fi totuşi adoptat vor face toate demersurile pentru a-l ataca la Curtea Constituțională.

“Această Secție specială nu trebuie desființată. Cu alte cuvinte, vom vota împotriva desființării Secției speciale. Mai mult, vom face toate demersurile necesare de a ataca la Curtea Constituțională în cazul în care proiectul de lege de desființare a Secției speciale va trece prin Parlament”, a spus Ciolacu.

Amintim că, în urmă cu o lună, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat joi aviz negativ proiectului care prevede desființarea Secției pentru Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ).

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: