Connect with us

Politica

Mită electorală la Hârșova? Primarul spune că nu!

Maria Ionescu

Publicat

la

Astăzi, am fost informați de către Biroul de presă al Inspectoratului Județean de poliție despre faptul că se fa c cercetări – la Hârșova – sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorilor. Iată comunicatl IPJ: În cursul zilei de ieri, la ora 15.22, polițiștii din Hârșova au fost sesizați despre faptul că în oraș se distribuie rechizite școlare în scop electoral. Urmare a acestei sesizări și a cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat o autoutilitară, din interiorul căreia trei bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 58 de ani, toţi din Hârşova, distribuiau rechizite şcolare, în scop electoral. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că vehiculul aparține unei insituții publice din Hârşova, în interiorul acesteia fiind identificate mai multe rechizite școlare, iar cei trei bărbați erau angajați la acea instituție. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova, urmând a fi luate măsurile legale.

 Primarul (PMP) și viceprimarul (PNL) explică

Am dorit să aflăm cum stau concret lucrurile, dat fiind faptul că ne aflăm în plină campanie electorală și primarul ales al orașului trebuie să știe despre aceste acuzații. Viorel Ionescu s-a arătat destul de surprins de evoluția lucrurilor și ne-a declarat că nu a fost vorba despre nici un fel de demers electoral. ”Nu s-au dat aceste rechizite școlare în scop electoral. Sunt rechizite școlare pe care le-am primit în toamnă. O mare parte au fost distribuite la acel moment către elevi dar a existat un surplus care a rămas. Eu am vrut să ofer aceste rechizite cu ocazia Zilei României. Deci, repet, nu au fost împărțite de către vreun partid politic, ci de către asistența socială de la Hârșova. Dacă așa stau lucrurile stau și mă întreb dacă mai trebuie să dăm ajutorul social. Să nu se interpreteze!  Și vă mai întreb ceva: fasolea cu ciolan pe care o dau toate primăriile cu ocazia zilei de 1 decembrie se consideră sau nu a fi mită electorală? Că anul acesta suntem în campanie!”, ne-a declarat primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu. Cum trebuia să stăm de vorbă și cu cineva implicat poilitic, l-am contactat pe liberalul Ionel Dia. El ne-a spus că nu știe foarte  multe lucruri despre ceea ce s-a întâmplat dar știe că a fost luat un microbuz al Primăriei pentru a se distribui rechizite. !”Eu știu că acestea ar fi trebuit să fie distribuite până la începerea anului școlar. Și mai știu că cei care le-au repartizat sunt cercetați de către poliție. Mai pot să vă spun că au fost audiați martori și lumea este foarte speriată. Chiar eu am fost contactat de către câțiva oameni care au primit aceste rechizite și care m-au întrebat ce au de făcut, să le restituie, să le păstreze pentru copii?”, a declarat Ionel Dia.  Rămâne de văzut ce anume se va întâmpla în viitor și dacă se va considera că a fost vorba despre mită electorală.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Cristian Diaconescu, noul președinte al PMP, și-a anunțat candidatura la Președinția României

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cristian Diaconescu a fost ales, duminică, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, moţiunea sa, ”România respectată”, fiind votată de către 550 dintre cei 561 de delegaţi la evenimentul organizat online, cu participarea fizică a liderilor formaţiunii la Sinaia. El a transmis, la prezentarea moţiunii sale, că delegaţii PMP nu s-au reunit la congres pentru a ieşi ”la tarabă pentru un alt partid politic”. Cristian Diaconescu a fost singurul care a participat cu o moţiune la congresul PMP. El le-a solicitat membrilor de partid să nu îi ceară ”elemente de disociere de Eugen Tomac”, fostul preşedinte al formaţiunii care a demisionat după ce PMP nu a mai intrat în Parlament, după alegerile din decembrie anul trecut. Acesta şi-a exprimat intenţia de a semna parteneriate cu partide conservatoare europene şi a vorbit şi despre modul în care arată acum scena politică românească. Diaconescu și-a anunțat intenția de a candida la Președinția României în 2024.

Delegaţii au votat de asemenea pentru renunţarea la fuziunea dintre PMP şi UNPR.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PMP își alege o nouă conducere. Cristian Diaconescu, singurul candidat pentru funcția de președinte

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mişcarea Populară organizează, astăzi, la Sinaia, congres pentru alegerea noilor structuri de conducere. Numărul de participanţi afost dimensionat pentru a respecta măsurile impuse de pandemie, iar delegaţii PMP din întreaga ţară şi diaspora vor vota electronic. Alegerea noii conduceri se va face prin sistem online, iar la vot vor participa peste 530 de membri de partid. La Congresul PMP se va candida pe moţiuni, singurul care şi-a anunţat intenţia de a candida împreună cu o echipă fiind prim-vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu. Acesta va prelua mandatul de președinte de la Marius Pașcan, cel care l-a înlocuit pe Eugen Tomac, care și-a dat demisia după pierderea alegerilor.

În ceea ce privește Constanța, Claudiu Palaz, liderul PMP-iștilor de la malul mării, va candida pentru o funcție de vicepreședinte.

Amintim că PMP a ratat intrarea în Parlament, la alegerile parlamentare de anul trecut nereuşind să întrunescă pragul electoral de 5%. La Camera Deputaţilor PMP a obţinut 4,82% din voturi, iar la Senat 4,93%.

Sursa: news.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ministrul Educației vine cu trei noutăți în privința transportului elevilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat în această seară, la Antena3, trei noutăți de importante pentru elevi, în contextul în care preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareş Voicu, i-a adresat o întrebare cu privire la transportul elevilor.

„Este un subiect extrem de important, pentru că, din păcate, pe baza unei reglementări eronate prin Legea 226, reglementare eronată care a făcut această lege inaplicabilă, am fost obligați să intervinăm printr-o ordonanță de urgență, pentru a putea face aplicabilă Legea 226. Ordonanța de urgență a fost deja prezentată în Guvern, miercuri va aprobată, iar noutățile sunt următoarele. Prima noutate este că primii trei km din naveta elevilor nu se mai decontează ca până acum cu 10 lei, ci cu 30 lei. Mai apoi, de la 3 până la 50 km, se decontează cu 3 lei/km.

A doua noutate: se scoate plafonul, limitarea de distanță, care era până acum de 50 de km. Naveta va fi decontată indiferent de distanța pe care elevul este nevoit să o parcurgă până la școală”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

„A treia noutate este foarte clară: spre deosebire de situația de până acum, nu mai este obligat elevul să avanseze banii, banii vor fi avansați de către Ministerul Educației, există un buget de 100 milioane lei în acest moment pentru decontarea navetei elevilor, urmând ca decontul să se facă la sfârșit de lună”, a zis ministrul Educației. „Deci, Ministerul Educației, prin inspectorate, livrează banii școlilor, iar elevul are relația de decontare cu școala”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

„Un alt lucru foarte important, pentru a fi deschis maximum. Există situații în țară, în trei, patru județe, în care tarifele abonamentelor sunt mai mari decât posibilitatea de decontare prin Ministerul Educației. În aceste situații, am luat legătura deja cu președinții Consiliilor Județene și sunt convins că aceștia vor negocia cu transportatorii în așa fel încât elevii să aibă condiții privilegiate”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: