Connect with us

Politica

Robert Boroianu îl atacă dur pe vicepreședintele CJC

Maria Ionescu

Publicat

la

Candidatul PNL la Camera Deputaților, Robert Boroianu, lansează un atac dur la adresa președintelui PMP Constanța, Claudiu Palaz. “Cum putem să stăm de vorbă cu domnul Palaz în condițiile în care el și-a mințit propriul electorat?” a întrebat liderul liberal. Robert Boroianu a subliniat faptul că președintele PMP Constanța și-a trădat electoratul atunci când a bătut palma cu PSD imediat după alegerile locale din acest an. “Claudiu Palaz, la data de 6 iunie, a doua zi după alegeri, a bătut la domnul Felix Stroe la ușă și a zis „vreau și eu un post, vin alături de dumneavoastră” și astfel a mințit electoratul PMP. Cum se poate să te mai duci acum la acești oameni, care erau atunci și sunt și acum extrem de anti-PSD, să le ceri voturile?”  “PMP Constanța a luat voturile electoratului anti-PSD și le-a dat pe tavă lui Felix Stroe. A vândut practic Consiliul Județean PSD-ului pentru un post de vicepreședinte. Când Palaz spune că a făcut mișcarea asta să își promoveze proiectele ne dăm seama de fapt cât de glumeț este acest om. Dar singurii care nu râd sunt toți cei care au avut încredere în el. Ar trebui măcar să-și ceară scuze”, a mai punctat Robert Boroianu, candidat liberal la Camera Deputaților.

(Publicitate electorală)

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Mihai Vîlcu este nominalizarea pentru subprefect din partea USR-PLUS Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urma negocierilor dintre PNL și USR-PLUS, la Constanța, Alianța va avea un post de subprefect. După ce liderii Organizației de la Constanța ai USR-PLUS au anunțat că au 3 nume pentru acest post: Dumitru Paris, Anca Mănăilă și Mihai Vîlcu, Biroul Național al partidului a decis ca viitorul subprefect al Constanței din partea USR-PLUS va fi Mihai Vîlcu, consilier local la Ghindărești. Acesta a candidat în toamna anului trecut la funcția de primar al comunei. Cel mai probabil, Mihai Vîlcu o va înlocui în funcția de subprefect pe Aura Bozdoacă, care a fost susținută de PMP.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernarea PNL: Datoria statului a crescut cu 124 de MILIARDE de lei în doar un an

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Datoria guvernamentală a ajuns la finele lui 2020 la 498,3 miliarde lei şi la o pondere de 47,7% din PIB, faţă de 35,3% din PIB cât reprezenta în 2019, arată datele publicate de Ministerul de Finanţe.

În 2019, datoria administraţiei publice se ridica la 373 miliarde lei, conform Mediafax.

Cea mai mare parte a datoriei aparţine adminsitraţiei publice centrale, în sumă de 482 miliarde lei, restul fiind în contul administraţiei locale.

Din suma totală datorată la finele anului trecut, 480 miliarde lei au scadenţa pe termen mediu şi lung.

Din punct de vedere al instrumentelor, cea mai mare parte, respectiv 417 miliarde lei sunt titluri de stat vândute de Finanţe, iar 69 miliarde lei împrumuturi şi 11,4 miliarde lei numerar şi depozite.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Conferință internațională pentru legalizarea canabisului în scop medical

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, 23 februarie a avut loc prima conferință internațională din România pe tema utilizării canabisului medicinal. Cu toată deschiderea și tot suportul pentru acest demers am primit răspunsuri și explicații despre importanța canabisului medicinal și din partea altor invitați din domeniul legislativ, economic sau farmaceutic.

Proiectul de lege pentru legalizarea canabisului medicinal care se află pe ordinea de zi în Camera Deputaților este o inițiativă extrem de importantă care vine în sprijinul multor pacienți, suferinzi de multiple afecțiuni ce au dreptul la un tratament cu reale și dovedite beneficii.

“Conferința a creat contextul științific și profesional pentru ca toți factorii decidenți din Parlament, indiferent de culoarea politică să afle din experiența altor state din lume și să trateze cu seriozitate și responsabilitate acest proiect legislativ. Legalizarea canabisului în scop medical ar reprezenta o adevărată victorie pentru pacienții români care au tot atâtea drepturi ca cei din alte țări”, transmite Crestina Ileana Dumitrache, deputat PSD și inițiator al acestui proiect legislativ.

Conferința  s-a desfășurat online pe platforma Zoom și a fost transmisă live pe facebook și youtube. A fost un maraton de prezentări susținute de unii dintre cei mai prestigioși medici și cercetători din România și din lume.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: