Politica Slide

Liberalii dau cărțile pe față. Marian Crușoveanu: “RAJDP funcționează la mila Consiliului Județean”

mai 25, 2018 Mihaela Tîrpan

Lucian Lungoci, administratorul Regiei Județene de Drumuri și Poduri Constanța, a prezentat ieri, raportul lucrărilor la data de 31 decembrie 2017. Lungoci s-a lăudat cu profit și lucrări de anvergură pentru 2018.

Promovarea Regiei de Drumuri a fost continuată de Marius Horia Țuțuianu, președintele CJ Constanța. Țuțuianu a ținut să precizeze că dorește să le dea o lecție liberalilor – care l-au acuzat chiar de la începutul mandatului că nu va scoate Regia din insolvență – că se poate! A spus-o deschis, iar declarația o puteți citi aici:

Președintele CJ Constanța, demonstrație pentru PNL. Vrea să le arate că scoate Regia de Drumuri din insolvență

Reacțiile din rândul liberalilor au început să apară încă de ieri. Primul care a punctat că Regia a fost prost administrată încă din anul 2015, tot de PSD, a fost consilierul județean George Niculescu de la PNL. Niculescu se întreabă, într-o postare pe Facebook, dacă nu cumva Regia de Drumuri a ajuns în insolvență din cauza “administrarii defectoase a Regiei”.

“Că parcă tot de la PSD era conducerea CJ Constanța”, scrie Niculescu pe Facebook.

“Cu pantalonii cârpiți nu poți face artă”

Astăzi, un alt liberal punctează cu subiect și predicat, tot pe Facebook, alte aspecte ce țin de implicarea Consiliului Județean în activitatea Regiei de Drumuri. Consilierul județean Marian Crușoveanu (PNL) a scris pe Facebook faptul că “RAJDP nu poate deveni un competitor pe piața liberă pentru simplul motiv că este o companie care funcționează doar la mila Consiliului Județean”. Mai mult, liberalul îi transmite președintelui Consiliului Județean Constanța că “data ieșirii din insolvență este în strânsă legătură cu bugetul alocat de Consiliul Județean”.

Iată mesajul complet:

Am văzut cele afirmate de președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu, la prezentarea raportului de activitate a RAJDP și, cu această ocazie, țin să reamintesc următoarele:

1. Rămân în continuare consecvent cu cele afirmate până acum, fiind contestatar al RAJDP, pentru că operează într-un mod neconcurențial și discriminator, care este în afara oricărei logici a democrației de piață.

2. RAJDP-ul nu poate deveni un competitor pe piața liberă, pentru simplul motiv că este o companie care funcționează doar la mila Consiliului Județean. Până acum nu am văzut să câștige proiecte din piața liberă, adică să participle la licitație publică într-un mod competițional cu alte companii de profil, astfel încât să facă profit. Acest aspect confirmă că nu poate deveni un operator de profil într-o piață concurențială.

3. Pentru informarea publică într-un mod corect, legat de ieșirea din insolvență, țin să îi subliniez domnului Țuțuianu, cu o “precizie chirurgicală”, că data iesirii din insolvență este în strânsă legătură cu bugetul alocat de Consiliul Județean.

4. Această companie este un beneficiar captiv al bugetului Consiliului Județean Constanța și atât timp cât operează într-un sistem neconcurențial, își poate îndeplini cu brio rolul, căci altfel, dacă ar exista concurență și licitație publică deschisă, compania ar fi în continuare în acel impas de existență. Concurența înseamnă moarte clinică pentru RAJDP, astfel că cifrele prezentate reprezintă doar un aspect al unei stabilități de moment.

Le spun celor de la PSD, metaforic, că RAJDP-ul este ca un tonomat: când pui fisa, funcționează, când rămâi fără fisă, nu mai merge. În Constanța, dați pachete de ani buni, și bunicii noștri tot amărâți sunt, sărăcia a rămas în continuare vizibilă. Vorba poetului: cu pantalonii cârpiți nu poți face artă. Dar nici cu pomana, prosperitate.

Comments

comments