Connect with us

Politica

Liberalii din CJC, dispute cu Palaz pe terenul de 2,5 ha de la Pavilionul Expozițional. Niculescu: “Faceți declarații politice la microfon”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Claudiu Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, a propus în ședința lunii octombrie, un proiect de hotărâre prin care solicita vot aleșilor locali în vederea formulării unei solicitări de transmitere a dreptului de administrare asupra terenului adiacent Pavilionului Expozițional Constanța, teren aflat în proprietatea publică a municipiului Constanța.

Atunci, în expunerea de motive, vicele CJ Constanța a susținut următoarele: „Terenul ce face obiectul prezentei hotărâri, în suprafață de 25.530 mp, se află în domeniul public al Municipiului Constanța și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Constanța și ne este necesar pentru întregirea spațiului verde adiacent Pavilionului Expozițional precum și pentru creșterea atractivității a imobilului prin amenajarea spațiului verde aflat în vecinătatea acestuia”, cu precizarea că terenul aferent imobilului Pavilion Expozițional Constanța în suprafață de 39.440 mp se află în domeniul public al Municipiului Constanța și administrarea Consiliului Județean Constanța, conform carte funciară nr. 246875.

Proiectul a fost respins de către aleșii județeni, dar asta nu a fost tot. Între vicele Palaz și consilierii PNL s-a iscat o adevărată dispută pe care și unii, dar și ceilalți au transformat-o într-un  adevărat meci politic. Acuzații s-au adus și de-a parte, dar și de acealaltă. Astăzi, Palaz a reintrodus pe ordinea de zi a ședinței ordinare a lunii noiembrie același proiect de hotărâre căruia i-a îmbunătățit expunerea de motive, adică… fix ce solicitau liberalii cu o lună în urmă.

“M-am conformat și am făcut expunerea de motive, din nou, în detaliu. Pe hol, unii dintre dumneavoastră ați explicat alte motive. Eu v-am explicat ceea ce încercăm să facem prin această hotărâre. Nu știu dacă fraze de genul „Palaz își face parc” își au rostul. Nu uitați că am ieșit cu un comunicat cu o acțiune pe care nu ați sesizat-o ieri, ca partid, prin care blochez eliberarea din funcție a celor doi consilieri locali, pentru că acea hotărâre este nelegală. Vorbesc de legislație, nu în termeni politici. Mi-ar fi convenit această stare de tensiune de la această oră din PNL, dar trebuie să gândim pragmatic, legal. Nu încerc să folosesc ca pe monedă de schimb. Nu vreau să speculez politic”, a declarat vicepreședintele CJ Constanța, Claudiu Palaz, în susținerea proiectului.

În replică, George Niculescu (PNL) i-a transmis lui Palaz de la microfon că declarațiile sale sunt îndreptate către CLM și nu către CJC și că noua expunere de motive nu prezintă “nimic”. Mai mult, Niculescu l-a acuzat pe Palaz că face declarații politice, niciuna dintre acestea neavând legătură directă cu tema proiectului.

“Pledoaria nu are nici o legătură cu CJC, ci cu CLM, iar singurul lucru care a apărut în plus față de fraza celebră din ședința trecută, sunt o înșiruire de specificații, în care ni se spun activitățile care se desfășoară în prezent la Pavilion… Tot ce ne-ați spus data trecută cu retrocredări ilegale, scenarii de SF, dar continuați să ni le prezentați ca argumente pentru care trebuie să votăm acest proiect. În expunerea de motive nu spuneți nimic. Că faceți declarații politice la microfon, nu are nici o legătură cu expunerea de motive”, a spus liberalul Niculescu.

Drept răspuns, vicepreședintele CJ Constanța i-a transmis lui Niculescu următoarele: “Am prezentat public o hartă cu bucăți retrocedate din zona respectivă. Puteți să trageți ce concluzii doriți. Doar simplul argument că propunerea vine din partea lui Palaz… Mă face să cred că acolo e, data viitoare o să-l rog pe domnul Țuțuianu să promoveze proiectul, sunt convins că veți vota cu ambele mâini.”

La îndemnul președintelui CJ, Horia Marius Țuțuianu, s-a trecut la vot: 19 voturi “pentru”, o abținere (Marius Enescu – PNL) și 14 voturi “împotrivă” – 13 ale liberalilor + vicepreședintele CJ Daniel Learciu. Proiectul nu a trecut.

Citește și:

Un teren de 2,5 hectare din Parcul Tăbăcărie, motiv de scandal între Claudiu Palaz și liberalii din CJC! Palaz: “Voi sunteti sănătoși la cap?”

Comments

comments

Politica

Rareș Bogdan, atac violent la Ludovic Orban: „I s-a umflat capul și s-a crezut câinele alfa“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a lansat un atac extrem de dur, duminică seara, în emisiunea Interviurile lui Ion Cristoiu de la Aleph News, la adresa președintelui liberalilor Ludovic Orban. se arată nemulțumit de modul în care Ludovic Orban, președintele PNL, a gestionat negocierea Guvernului.

„Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării. (…) Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat. (…) Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate. (…) Regret că a doua zi dimineața, după alegerile parlamentare, nu am ieșit cu Robert Sighiartău, cu Florin și ceilalți să cerem demisia președintelui PNL pentru că a dus partidul la pierderea alegerilor. El nu avea de ce să demisioneze din poziția de prim-ministru, trebuia să-și dea demisia din poziția de președinte de partid.”, a declarat Rareș Bogdan.

În aceeași emisiune, europarlamentarul i-a cerut demisia lui Orban din fruntea PNL.

Rareș Bogdan a evocat momentul în care el și unii colegi au aflat cum a condus Orban negocierile cu USR-PLUS și UDMR.

„În acele negocieri Ludovic a cerut o pauză pentru a se întâlni doar cu președinții: Kelemen Hunor, Dacian Cioloș, Dan Barna. Întâlnirea a durat 40 de minute. După această întâlnire Ludovic Orban a venit schimbat la față și a zis: s-a încheiat și avem 9 ministere. Și am zis: uau, până atunci nu aveam decât 7 sau 8. Ai obținut unul în plus. Și spunea domnul Orban că trebuie să închidem așa. Și i-am spus: e bine. Am reușit să luăm și dezvoltarea și fondurile europene? Și l-am rugat să mi le zică… Atunci i-am spus: păi stai măi Ludovic dar n-am luat nici transporturi, nici dezvoltare, nici fonduri europene? Păi predicatele noastre de campanie erau astea: dezvoltarea. (…) Păi și ce am luat? De acolo s-a rupt filmul fiindcă ne-am certat violent. A doua zi eu cu Raluca Turcan n-am mai participat la negocieri deloc. Am refuzat să mai participăm. Am încercat să venim cu un BPN. Ce să mai negociezi? Negociezi ca papagalul de la 9 dimineaţa ca tu să te duci la 7 să te întâlneşti cu Barna, Cioloş şi Kelemen să vii cu hârtia scria? Ce-s eu, papagalul vostru? Nu vin!”, a spus Rareș Bogdan la Aleph News la emisiunea Interviurile lui Cristoiu.

Sursa: digi24.ro, stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Raluca Turcan le-a pus gând rău asistaților social: „Optica privind ajutoarelor ar trebui schimbată“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că trebuie schimbată optica acordării ajutoarelor sociale și să fie ajutați doar cei care au cu adevărat nevoie.

„Optica privind ajutoarele sociale ar trebui schimbată, iar viziunea liberală este sprijin ţintit pentru cei vulnerabili şi încurajarea muncii pentru cei care pot să meargă la muncă. Acordarea ajutorului social presupune că, în urma unei anchete, trebuie verificate veniturile persoanei respective, dacă are imobil şi alte bunuri şi dacă a refuzat un loc de muncă, dacă se poate încadra. În mod normal, această verificare ar trebui să se producă undeva la 6 luni. Din nefericire, aici se produce o ruptură, în sensul în care anchetele sociale se fac la nivel de autorităţi locale. Unele autorităţi locale îşi iau în serios misiunea de a-i îndemna să depună şi muncă în folosul comunităţii, să-şi caute în continuare un loc de muncă. Alţii se complac, pentru că ţinându-i pe oameni oarecum în sărăcie îi ţii şi într-un soi de dependenţă. Am făcut un plan de acţiune cu echipa din Ministerul Muncii şi anume, prin Agenţiile Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială, să fie demarate inspecţii şi campanii în teritoriu, astfel încât să se vadă dacă printre beneficiarii de venit minim garantat sau de ajutor pentru sprijinirea familiei, sunt într-adevăr persoane care au deschiderea să-şi caute loc de muncă în continuare sau se complac în acea formă de sprijin. Ne propunem ca toate formele de sprijin să fie integrate. Adică un om care este într-o situaţie vulnerabilă să primească pachete integrate de sprijin, şi pentru copii, şi educaţionale, şi sanitare şi de consiliere, şi de îndrumare, dacă pot, spre piaţa muncii. Şi să ai o evidenţă a acestor pachete sociale, pentru că, din nefericire, avem persoane care beneficiază de ajutor social, de venit minim garantat, beneficiază şi de ajutor pentru sprijinirea familiei, au şi alocaţii pentru copii, au şi ajutor pentru încălzire. Am făcut o evaluare şi există cumul chiar de 6-7 beneficii de la stat fără să ai totuşi dovada că omul respectiv nu se complace în acest soi de abundenţă de beneficii în loc să intre pe piaţa muncii şi să se străduiască, aşa cum se străduiesc milioane de oameni în România.”, a declarat Turcan.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul USR Iulian Bulai, despre Eminescu: „Dacă ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, La mulţi ani, Mihai!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai, afirmă, într-o postare pe Facebook, că, dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, ar fi eliminat pensiile speciale, ar fi desfiinţat inspectoratele şcolare, ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentur a ajunge mai repede de la Iaşi la Viena.

” Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:

– ar fi semnat pentru “Fără penali în funcții publice”.

– ar fi eliminat pensiile speciale.

– ar fi desființat inspectoratele școlare, pe care le știa bine.

– ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena.

– ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA.

La mulți ani, Mihai!

Mulțumim pentru moștenirea primită de la tine!”, a scris Bulai.

Astăzi se împlinesc 171 de ani de la neşterea poetului Mihai Eminescu şi este celebrată Ziua Culturii Naţionale.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: