Connect with us

Politica

Liberalii din CJC, dispute cu Palaz pe terenul de 2,5 ha de la Pavilionul Expozițional. Niculescu: “Faceți declarații politice la microfon”

Published

on

Claudiu Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, a propus în ședința lunii octombrie, un proiect de hotărâre prin care solicita vot aleșilor locali în vederea formulării unei solicitări de transmitere a dreptului de administrare asupra terenului adiacent Pavilionului Expozițional Constanța, teren aflat în proprietatea publică a municipiului Constanța.

Atunci, în expunerea de motive, vicele CJ Constanța a susținut următoarele: „Terenul ce face obiectul prezentei hotărâri, în suprafață de 25.530 mp, se află în domeniul public al Municipiului Constanța și în administrarea Consiliului Local al Municipiului Constanța și ne este necesar pentru întregirea spațiului verde adiacent Pavilionului Expozițional precum și pentru creșterea atractivității a imobilului prin amenajarea spațiului verde aflat în vecinătatea acestuia”, cu precizarea că terenul aferent imobilului Pavilion Expozițional Constanța în suprafață de 39.440 mp se află în domeniul public al Municipiului Constanța și administrarea Consiliului Județean Constanța, conform carte funciară nr. 246875.

Proiectul a fost respins de către aleșii județeni, dar asta nu a fost tot. Între vicele Palaz și consilierii PNL s-a iscat o adevărată dispută pe care și unii, dar și ceilalți au transformat-o într-un  adevărat meci politic. Acuzații s-au adus și de-a parte, dar și de acealaltă. Astăzi, Palaz a reintrodus pe ordinea de zi a ședinței ordinare a lunii noiembrie același proiect de hotărâre căruia i-a îmbunătățit expunerea de motive, adică… fix ce solicitau liberalii cu o lună în urmă.

“M-am conformat și am făcut expunerea de motive, din nou, în detaliu. Pe hol, unii dintre dumneavoastră ați explicat alte motive. Eu v-am explicat ceea ce încercăm să facem prin această hotărâre. Nu știu dacă fraze de genul „Palaz își face parc” își au rostul. Nu uitați că am ieșit cu un comunicat cu o acțiune pe care nu ați sesizat-o ieri, ca partid, prin care blochez eliberarea din funcție a celor doi consilieri locali, pentru că acea hotărâre este nelegală. Vorbesc de legislație, nu în termeni politici. Mi-ar fi convenit această stare de tensiune de la această oră din PNL, dar trebuie să gândim pragmatic, legal. Nu încerc să folosesc ca pe monedă de schimb. Nu vreau să speculez politic”, a declarat vicepreședintele CJ Constanța, Claudiu Palaz, în susținerea proiectului.

În replică, George Niculescu (PNL) i-a transmis lui Palaz de la microfon că declarațiile sale sunt îndreptate către CLM și nu către CJC și că noua expunere de motive nu prezintă “nimic”. Mai mult, Niculescu l-a acuzat pe Palaz că face declarații politice, niciuna dintre acestea neavând legătură directă cu tema proiectului.

“Pledoaria nu are nici o legătură cu CJC, ci cu CLM, iar singurul lucru care a apărut în plus față de fraza celebră din ședința trecută, sunt o înșiruire de specificații, în care ni se spun activitățile care se desfășoară în prezent la Pavilion… Tot ce ne-ați spus data trecută cu retrocredări ilegale, scenarii de SF, dar continuați să ni le prezentați ca argumente pentru care trebuie să votăm acest proiect. În expunerea de motive nu spuneți nimic. Că faceți declarații politice la microfon, nu are nici o legătură cu expunerea de motive”, a spus liberalul Niculescu.

Drept răspuns, vicepreședintele CJ Constanța i-a transmis lui Niculescu următoarele: “Am prezentat public o hartă cu bucăți retrocedate din zona respectivă. Puteți să trageți ce concluzii doriți. Doar simplul argument că propunerea vine din partea lui Palaz… Mă face să cred că acolo e, data viitoare o să-l rog pe domnul Țuțuianu să promoveze proiectul, sunt convins că veți vota cu ambele mâini.”

La îndemnul președintelui CJ, Horia Marius Țuțuianu, s-a trecut la vot: 19 voturi “pentru”, o abținere (Marius Enescu – PNL) și 14 voturi “împotrivă” – 13 ale liberalilor + vicepreședintele CJ Daniel Learciu. Proiectul nu a trecut.

Citește și:

Un teren de 2,5 hectare din Parcul Tăbăcărie, motiv de scandal între Claudiu Palaz și liberalii din CJC! Palaz: “Voi sunteti sănătoși la cap?”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!