Connect with us

Administratie

Liberalii îi cer lui Făgădău o serie de investiții. Vezi ce-i solicită

Tatian Iorga

Publicat

la

În proiectul de buget pentru acest an, conducerea Primăriei Constanța a prognozat cheltuieli în sumă de 887.845.000 de lei, din care 116 milioane de lei reprezintă excedent din anii anteriori. Adică, bani puși deoparte de primarul Făgădău pentru tot felul de investiții în acest an. Deși sunt conștienți că Făgădău nu va ține cont de propunerile lor, liberalii îi solicită primarului să includă pe lista de investiții din acest an mai multe proiecte, cum ar fi reabilitarea scărilor de acces spre plaja Modern; recondiționarea și modernizarea pasajului subteran de la Gară; construirea unei pasarele pietonale peste calea ferată între cartierul Faleză Sud și Km 4-5.

„Continuăm astăzi lista propunerilor din partea consilierilor municipali PNL pentru completarea bugetului Constanței. Și o să enumăr o serie de proiecte de suflet pe care am încercat să le transformăm în realitate dar primarul și consilierii săi le-au respins constant. Aceste obiective necesare și urgente pentru municipiul Constanța au fost proiecte de hotărâri de Consiliu Local atât în 2018 cât și în 2019 dar primarul, în “înțelepciunea” sa, le-a respins categoric. Așa că vom solicita în continuare bani de la bugetul local pentru: Reabilitarea scărilor de acces spre plaja Modern; Recondiționarea și modernizarea pasajului subteran de la Gara CFR; Construirea unei pasarele de legătură peste calea ferată care să lege cartierele constănțene Faleză sud și Km 4-5“, se arată într-o postare pe Facebook a liderului consilierilor PNL, Adriana Arghirescu.

Alte amendamente propuse de PNL se referă la finanțarea următoarelor proiecte:

–           Introducerea unui sistem pentru subvenționarea serviciilor efectiv prestate de către CT Bus (în prezent se alocă subvenții în masă pentru transportul în comun, indiferent de câți și cum folosesc în mod real aceste servicii subvenționate)

–           Alocarea sumelor necesare cofinanțării pentru proiectul privind Creșterea eficienței energetice

–           Construcția de platforme subterane cu containere, similare proiectului Primăriei Cluj-Napoca

–           Alocarea unei sume cu 25% mai mari pentru toaletarea copacilor și întreținerea spațiilor verzi

–           Alocarea sumelor pentru finalizarea registrului spațiilor verzi

–           Bugetu participativ – alocarea sumei de 14 milioane lei pentru 20 de proiecte selectate din propunerile cetățenilor

–           Finalizarea lucrărilor pe str. Unirii și piața Filipescu

–           Asfaltarea străzilor: Micșunelelor, Rozelor, Intrarea Ion Ursu, Prelungirea Câmpinei

Comments

comments

Administratie

Constanța. Infrastructură pietonală de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, reabilitată

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, notează că își continuă intervențiile care au rolul de a facilita accesul personalului medical și al pacienților în spațiul aferent unităților sanitare.

„Astăzi au fost finalizate lucrările de amenajare a căilor de acces din curtea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. Au fost montate borduri pentru delimitarea aleilor pietonale și a fost turnat asfalt. În contextul pandamiei de coronavirus, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța va prelua pacienții diagnosticați cu COVID-19, devenind temporar spital de suport atunci când Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța va ajunge la capacitate maximă.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Mariana Gâju profită electoral de pe urma crizei COVID

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Politicienii nu scapă niciun prilej în a-și face imagine, iar pandemia de coronavirus e o bună oportunitate ca oricare alta. La Cumpăna, primarul Mariana Gâju, aflată de 20 în fruntea administrației locale, face ceea ce știe mai bine, numai să mai prindă încă un mandat de primar. Pe al șaselea. Profitând că e coronavirus și că oamenii nu trebuie să iasă din casă, Mariana Gâju s-a apucat să împartă ea însăși pachete cu alimente pe la porțile oamenilor. Ba, mai mult, ca să vază lumea, a și postat pe Facebook toată „acțiunea de binefacere“.

„Dragii mei! Am avut parte astăzi de momente pline de emoție. Ieri vă anunțam că pe teritoriul comunei noastre avem 32 de persoane în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor. Cu toții au primit alimente de bază si produse de igiena din partea administrației locale. Cu lacrimi în ochi ne-au mulțumit pentru sprijinul acordat. Este important să venim în sprijinul acestor oameni! Orice ajutor este binevenit! Conform hotărârii NR.4 DIN 25.03.2020 a Comitetului Local pentru Situatii de Urgentă Cumpăna, pe toata perioada starii de urgentă decretată se aprobă măsurile pentru sprijinirea persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor (fara venituri sau cu venituri foarte mici), în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuinţelor, dupa cum urmeaza: Se asigura o linie telefonica disponibila 0241.739.003; 0241.730.788; 0241.739.845 – secretariat Primaria Cumpana, 0728.129.716 – Dispecerat Politia Locala Cumpana. Informatiile pot fi comunicate si prin e-mail: primaria_cumpana@yahoo.com, prin orice alte mijloace de comunicare. Să fim alături de bunicii noștri, de bătrânii comunei noastre, cu sprijin și ajutor! Numai împreună putem depăși aceste momente grele.“, este mesajul Marianei Gâju.

Se vede, astfel, că primarul Mariana Gâju încă ține în viață năravurile de pe vremea lui Iliescu și Năstase, în care sacoșa cu alimente făcea minuni în rândul electoratului.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Trama stradală din mai multe zone va intra în reabilitare. Vezi unde se va lucra

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că care vor fi zonele reabilitate în luna aprilie. Astfel, pe bulevardul Mamaia, porțiunea cuprinsă între strada I.G. Duca și strada Mihai Viteazu și pe bulevardul Tomis, tronsonul delimitat de strada Poporului și bulevardul Mamaia, angajații SC Confort Urban SRL vor continua reabilitarea traseelor pietonale. În ceea ce privește îmbunătățirea condițiilor de circulație din oraș, sursa citată notează că se vor desfășura lucrări de frezare și de asfaltare a carosabilului pe strada Parâng, pe strada Brizei, tronsonul delimitat de strada Petru Cercel și strada Steluței, pe strada Petru Cercel, între bulevardul 1 Mai Vechi și strada Brizei, pe bulevardul 1 Mai Vechi, porțiunea cuprinsă între strada Caraiman și strada Ion Slavici, pe strada Nicolae Filimon și pe strada I.G. Duca, între bulevardul Ferdinand și strada Constantin Brătescu. În cartierul Palazu Mare, se va reabilita atât zona pietonală cât și cea carosabilă. Se vor recondiționa trotuarele pe strada Dumbrăveni și se va moderniza carosabilul pe strada Santinelei, tronsonul cuprins între strada Alexandru Sahia și strada Dumbrăveni și pe strada Dumbrăveni, între strada Santinelei și strada Doctor Victor Climescu. Noi locuri de parcare pentru constănțeni vor fi amenajate pe strada Dezrobirii, la intersecția cu strada Rândunelelor, pe strada Productelor și pe strada Ștefăniță Vodă. Totodată, se va interveni asupra infrastructurii de semnalizare rutieră prin trasarea de marcaje rutiere la trecerile de pietoni din municipiu și din stațiunea Mamaia, în parcările recent asfaltate și la sensurile giratorii.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: