Connect with us

Administratie

S-au trezit că le pasă de problemele constănțenilor. Consilierii PSD țin audiențe

Publicat

la

O dată la patru ani, politicienii coboară cu picioare pe pământ, printre muritori. Dintr-o dată, ei își amintesc de cei care i-au votat și instalat în funcții. Printre cei care se reîntorc de alegători se numără consilierii locali din Constanța ai PSD, care au anunțat că îi așteaptă pe cetățeni la audiențe, în fiecare zi de marți, începând cu orele 17:00, la sediul Cabinetelor Parlamentare PSD, din Bulevadrul Alexandru Lăpușneanu, nr. 82, bloc LE 31 (Zona Trocadero). Pesediștii spun că „aleșii vor să rezolve problemele cu care se confruntă constănțenii, să le prezinte și să dezbată soluțiile pentru problemele orașului și să răspundă întrebărilor legate de rolul lor în administrația locală.“ În cei patru ani de mandat, grupul de consilieri ai PSD nu s-a remarcat în mod deosebit, fiind considerat ca o mașină de ridicat mâna a primarului, care a aprobat la foc automat tot ceea ce propunea edilul-șef. În toată această perioadă, niciun consilier al PSD nu s-a remarcat în mod individual. Ba, mai mult, cei mai mulți dintre ei nu și-au depus rapoartele de activitate. Acum, dintr-o dată, cu numai câteva luni înainte de alegeri, pe consilierii PSD i-a lovit nevoia să se afirme individual prin aceste audiențe.

Răzvan Florea, în fața cetățenilor

Săptămâna aceasta este rândul consilierului local Răzvan Florea să stea de vorbă cu cetățenii. Fostul înotător îi așteaptă pe alegători (cetățeni) marți, 11 februarie, începând cu ora 17.00. Singurul medaliat olimpic al României la o probă de natație este consilier local din 2016. Acesta a fost ales pe lista PSD, fiind pus al doilea, după primarul Decebal Făgădău. În mod cert, prin includerea lui Florea pe lista de consilieri, PSD a încercat, și a și reușit, să dea o lovitură de imagine, care a atras după ea și voturi. Dacă la începutul mandatului, imaginea lui Răzvan Florea în Consiliul Local a fost una de impact, pe parcurs, prezența acestuia s-a șters, iar fostul medaliat olimpic a devenit invizibil, la fel ca cei mai mulți consilieri locali ai PSD.

A votat un proiect care viza afacerea soţiei!

Singura dată când Răzvan Florea a ieșit în evidență a fost în luna martie a anului trecut când nu s-a abţinut de la vot deşi avea acestă obligaţie legală, cu privire la un proiect de hotărâre care crea un avantaja patrimonial unei firme a soţiei sale. Este vorba de un proiect care prevedea vânzarea unei suprafeţe de teren de 384 de metri pătraţi către firma deţinută de familia înotătorului Răzvan Florea, SC Doris Trading SRL, Oana Florea – soţia lui Răzvan şi Sorin Ştefănescu – socrul lui Răzvan Florea. Terenul în cauză se află pe bulevardul Tomis. Potrivit Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, articolul 46 precizează: „(1) Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 57 alin. (4^1) şi art. 101 alin. (3^1). (2) Hotărârile adoptate de consiliul local cu încălcarea dispoziţiilor alin. (1) sunt nule de drept. Nulitatea se constată de către instanţa de contencios administrativ. Acţiunea poate fi introdusă de orice persoană interesată.“ Contactat telefonic de Ordinea.ro, înotătorul Răzvan Florea a declarat că nu ştia că nu trebuia să voteze un astfel de proiect.

Ca și nimic nu s-ar fi întâmplat, primarul Făgădău a revocat hotărârea de Consiliu Local care viza o afacere a familiei lui Răzvan Florea și a repus-o pe ordinea de zi.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Constanța. A început distribuirea voucherelor în cadrul programului INFANT

Publicat

la data de

Scris de

De astăzi, 21 de cupluri sau femei singure ce nu pot avea copii dispun de resursele financiare necesare fertilizării in vitro. Mai exact, Primăria Constanța, prin DGAS, le acordă vouchere în valoare de 10.000 lei, pe care le pot folosi pentru decontarea procedurilor care sunt atât de costisitoare.

Amintim că, programul INFANT a fost lansat de fosta administrație condusă de Decebal Făgădău pentru creșterea natalității în rândul populației de pe raza municipiului Constanța, până la sfârșitul anului tinerii interesați încă mai pot depune cereri în cadrul programului INFANT. Municipalitatea a alocat fonduri pentru acest an pentru 100 de vouchere.

Cererile se vor depune la adresa de email: inscrieriinfant@dgas-ct.ro.

Documente necesare:

– solicitare pentru înscriere (formular 2);

– adeverința de la unitatea sanitară parteneră (formular 1) cu indicația de FIV care atestă că solicitanții sunt eligibili pentru intrarea în programul “INFANT”;

– copii după actele de identitate ale solicitanților care să ateste domiciliul stabil în Constanța în ultimii 3 ani;

– declarația de consimțământ (formular 3) privind prelucrarea datelor cu caracter personal și consultarea bazelor de date pentru confirmarea criteriilor de eligibilitate prevăzute la art.3 pct.e.

Toate documentele trebuie să fie scanate și vizibile.

Documentele necesare și Regulamentul programului “INFANT” se pot vizualiza și descărca accesând site-ul www.primaria-constanta.ro/spas secțiunea INFANT.

Beneficiari pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

Relații suplimentare la numerele de telefon: 0341.448.531; 0341.180.113.

În acest an, 34 de cupluri sau femei singure care până acum s-au aflat în imposibilitatea de a avea copii au apelat la ajutorul Primăriei Constanța pentru a beneficia a sprijin financiar pentru procedurile de fertilizare in vitro. Dintre acestea 21 de dosare au fost aprobate, 2 au fost respinse și 11 sunt în analiză.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Serbarea țăranilor dobrogeni, în acest weekend la Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Năvodari anunță că, începând de vineri, 24 septembrie, și până duminică, Primăria Năvodari și Asociația TARANILOR DOBROGENI vă invită la o adevărată sărbătoare a toamnei. Cei mai importanți producători agricoli din Năvodari și Dobrogea, meșteri populari, crescători de animale și cei mai iscusiți artizani îi așteaptă pe cetățeni pe stadionul Flacăra, între orele 10 și 20!

„Nu vor lipsi evenimentele tradiționale cu muzică, dans, jocuri și concursuri, avand ca temă COPILARIA si JOCURILE COPILARIEI  la țară. Bucatele tradiționale dobrogene ne vor potoli pofta și foamea, iar mustul va curge din belșug!“, informează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Oficial! Cererea privind anularea regulamentului parcărilor, înregistrată la Tribunalul Constanța

Publicat

la data de

Scris de

E oficial. Dosarul în care Organizația Patronală Mamaia Constanța cere anularea noul Regulament al parcărilor a fost înregistrat ieri, pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului. Indicativul dosarului este 7099/118/2021, iar părți în cauză sunt Organizația Patronală Mamaia Constanța, în calitate de contestator, și, respectiv, Consiliul Local al Municipiului Constanța, în calitate de intimat.

Ordinea.ro nota ieri că Organizația Patronală Mamaia a atacat regulamentul parcărilor din municipiul Constanța. Reprezentanții investitorilor din turism spun că, din cauza taxelor uriașe din Mamaia, mulți turiști au evitat stațiunea, ceea ce au generat pierderi. Regulamentul parcărilor i-a scos din minți pe turiștii care au venit în vacanță pe litoral. Un cetățean a povestit pe Facebook experiența nefericită pe care a trăit-o în Constanța. Turistul spune că a trăit o experiență neplăcută și că în loc să se relaxeze, s-a stresat încercând să plătească. El spune că se simte jupuit de bani: „un gust amar, mulțumesc Primăria Constanța, sunteți buni, încurajați maxim turismul, în Bulgaria sau Grecia, că aici văd ca îl faceți stresant și complicat faceți stresant și complicat.“

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: