Connect with us

Politica

Liberalii vor să schimbe în bine societatea! Îndeamnă lumea să meargă la vot!

Maria Ionescu

Publicat

la

În această după-amiază, la Sala de protocol a Casei de Cultură a Sindicatelor a avut loc o conferință de presă susținută de secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, dar și de către principalii candidați la funcțiile parlamentare. Pentru început, a luat cuvântul președintele organizației municipale, Vergil Chițac, care a precizat că PNL are 100 de oameni noi pe locuri eligibilie. El a mai spus că toată lumea întreabă ce a făcut guvernul Cioloș într-un an de zile, dar că el va pune o întrebare direct: ce anume au făcut partidele politice? În opinia sa, ar fi cât se poate de firesc ca numărul mandatelor pe care le poate deține o persoană să fie de cel mult două. Pe de altă parte, s-a referit la prezența la vot. El a reamintit faptul că recent au fost alegeri la bulgari și că anul acesta a fost pentru prima oară când prezența la vot a fost obligatorie. Așadar, a lansat întrebarea dacă nu ar fi bine să introducă și România acest sistem de alegeri.  Rând pe rând, cei prezenți în fața presei au făcut scurte declarații. A venit rândul candidatului Ana Marcu. Ea a spus că vrea să se refere la însemnătatea evenimentului și că în momentul în care se vor adresa membrilor și simpatizanților partidului se vor referi la importanța prezenței la vot! Pe de altă parte, a ținut să precizeze că foarte multă lume o întreabă de ce a intrat în politică. Iar ea răspunde tuturor într-un mod cât se poate de simplu: trebuie să schimbăm societatea în mai bine!

Lucia Varga este o excepție

A venit apoi rândul Luciei Varga. Ea a spus că încearcă să convingă populația să iasă la vot. De asemenea, a spus că PNL este singurul partid care a înțeles să se reformeze. Și ea s-a referit la faptul că PNL are 100 de oameni noi pe liste și că 30% dintre candidați reprezintă femeile. Tot ea s-a referit la faptul că filiala Constanța a retras toți parlamemntarii și acum candidează doar oameni noi. A ținut însă să puncteze faptul că ea este o excepție, dar reprezintă oamenii care au avut acoperire națională. Trebuie să precizăm că Lucia Varga a fost ministru și președinte al organizației de femei a PNL și a făcut politică la nivel central. ”PNL va guverna pentru că este o alternativă reală de care are nevoie România pentru a merge înainte”, a spus Varga. Tot ea a precizat că partidul său este singurul din România capabil să guverneze această țară. De asemenea, a adus în discuție și diferența foarte mare dintre PSD și PNL și a îndemnat lumea să meargă la vot cu încredere! Bogdan Huțucă a fost extrem de scurt în declarații. El a spus că alegerile din 11 decembrie sunt foarte importante și pot reprezenta un pas decisiv. Nu a omis să spună că ele pot însemna și un pas înapoi. Dar a concuzionat: ”Veniți la vot și aveți încredere că România se va schimba. Va merge înainte!”.

Robert Boroianu a mulțumit presei

În luarea sa de cuvânt, Robert Boroianu s-a adresat și presei locale, căreia i-a mulțumit pentru faptul că preia mesajele PNL. El a declarat că imaginea este greu de promovat. Apoi a spus că în urmă cu doi ani am făcut un prim pas, prin alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României, Acum, pe 11 decembrie trebuie să dăm României un prim-ministru liberal, pe Dacian Cioloș, a spus Boroianu. Numai așa vom avea convingerea că România merge înainte. A venit apoi rândul secretarului general al PNL, Ilie Bolojan, care este și primarul ales al municipiului Oradea. El a declarat că aceste alegeri au o miză importantă pentru țara noastă. A reamintit că în curând România va avea o poziție de reprezentare a Uniunii Europene. ”La 100 de ani de la Unire, trebuie să fim reprezatați cum se cuvine”, a spus Bolojan. El a precizat că există diferențe foarte mari între PNL și PSD. În primul rând, liberalii au anunțat că-l vor pe Dacian Cioloș ca premier. PSD nu a anunțat pe cine vrea să numească prim-ministru. El s-a referit apoi la diferențele foarte mari care există între Cioloș și Dragnea și a precizat că omul sfințește locul și e foarte important să știm cine ne reprezintă. ”Guvernul trebuie să  creeze  condiții pentru ca orice roman să se poată realiza în această țară”, a spus Bolojan. El s-a referit la mai multe proiecte, printre care și la flexibilizarea Codului Muncii. La finalul conferinței de presă, Bolojan a fost întrebat alături de cine ar putea guverna PNL, dat fiind faptul că probabil nu va obține suficiente voturi încât să poată guverna nesusținut. El a declarat că personal vede o susținere fezabilă din partea USR și ar putea intra și UDMR în această ecuație. De la ora 17.00, a avut loc lansarea candidaților PNL pentru Camera Deputaților și Senat, întrunire la care a participat foarte multă lume!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Cristian Diaconescu, noul președinte al PMP, și-a anunțat candidatura la Președinția României

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cristian Diaconescu a fost ales, duminică, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, moţiunea sa, ”România respectată”, fiind votată de către 550 dintre cei 561 de delegaţi la evenimentul organizat online, cu participarea fizică a liderilor formaţiunii la Sinaia. El a transmis, la prezentarea moţiunii sale, că delegaţii PMP nu s-au reunit la congres pentru a ieşi ”la tarabă pentru un alt partid politic”. Cristian Diaconescu a fost singurul care a participat cu o moţiune la congresul PMP. El le-a solicitat membrilor de partid să nu îi ceară ”elemente de disociere de Eugen Tomac”, fostul preşedinte al formaţiunii care a demisionat după ce PMP nu a mai intrat în Parlament, după alegerile din decembrie anul trecut. Acesta şi-a exprimat intenţia de a semna parteneriate cu partide conservatoare europene şi a vorbit şi despre modul în care arată acum scena politică românească. Diaconescu și-a anunțat intenția de a candida la Președinția României în 2024.

Delegaţii au votat de asemenea pentru renunţarea la fuziunea dintre PMP şi UNPR.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PMP își alege o nouă conducere. Cristian Diaconescu, singurul candidat pentru funcția de președinte

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mişcarea Populară organizează, astăzi, la Sinaia, congres pentru alegerea noilor structuri de conducere. Numărul de participanţi afost dimensionat pentru a respecta măsurile impuse de pandemie, iar delegaţii PMP din întreaga ţară şi diaspora vor vota electronic. Alegerea noii conduceri se va face prin sistem online, iar la vot vor participa peste 530 de membri de partid. La Congresul PMP se va candida pe moţiuni, singurul care şi-a anunţat intenţia de a candida împreună cu o echipă fiind prim-vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu. Acesta va prelua mandatul de președinte de la Marius Pașcan, cel care l-a înlocuit pe Eugen Tomac, care și-a dat demisia după pierderea alegerilor.

În ceea ce privește Constanța, Claudiu Palaz, liderul PMP-iștilor de la malul mării, va candida pentru o funcție de vicepreședinte.

Amintim că PMP a ratat intrarea în Parlament, la alegerile parlamentare de anul trecut nereuşind să întrunescă pragul electoral de 5%. La Camera Deputaţilor PMP a obţinut 4,82% din voturi, iar la Senat 4,93%.

Sursa: news.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ministrul Educației vine cu trei noutăți în privința transportului elevilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat în această seară, la Antena3, trei noutăți de importante pentru elevi, în contextul în care preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareş Voicu, i-a adresat o întrebare cu privire la transportul elevilor.

„Este un subiect extrem de important, pentru că, din păcate, pe baza unei reglementări eronate prin Legea 226, reglementare eronată care a făcut această lege inaplicabilă, am fost obligați să intervinăm printr-o ordonanță de urgență, pentru a putea face aplicabilă Legea 226. Ordonanța de urgență a fost deja prezentată în Guvern, miercuri va aprobată, iar noutățile sunt următoarele. Prima noutate este că primii trei km din naveta elevilor nu se mai decontează ca până acum cu 10 lei, ci cu 30 lei. Mai apoi, de la 3 până la 50 km, se decontează cu 3 lei/km.

A doua noutate: se scoate plafonul, limitarea de distanță, care era până acum de 50 de km. Naveta va fi decontată indiferent de distanța pe care elevul este nevoit să o parcurgă până la școală”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

„A treia noutate este foarte clară: spre deosebire de situația de până acum, nu mai este obligat elevul să avanseze banii, banii vor fi avansați de către Ministerul Educației, există un buget de 100 milioane lei în acest moment pentru decontarea navetei elevilor, urmând ca decontul să se facă la sfârșit de lună”, a zis ministrul Educației. „Deci, Ministerul Educației, prin inspectorate, livrează banii școlilor, iar elevul are relația de decontare cu școala”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

„Un alt lucru foarte important, pentru a fi deschis maximum. Există situații în țară, în trei, patru județe, în care tarifele abonamentelor sunt mai mari decât posibilitatea de decontare prin Ministerul Educației. În aceste situații, am luat legătura deja cu președinții Consiliilor Județene și sunt convins că aceștia vor negocia cu transportatorii în așa fel încât elevii să aibă condiții privilegiate”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: